Paradox har utannonserat sin första större expansion till grand strategy-titeln Crusader Kings 3. I och med The Royal Court-expansionen får du tillgång till ett nytt hubb-område ämnat för de mest erfarna spelarna där nya utmaningar och uppdrag väntar. I det nya tronrummet kommer spelaren ta emot sina undersåtar, vasaller och andra för att besluta i viktiga frågor (hur riket ska styras) och mindre viktiga frågor (personliga konflikter och sånt). Dina beslut, hur stora eller små de än må vara, blir en del av den pågående berättelsen och kan innebära nya allierade – eller dödsfiender.

Ett nytt spelkoncept för expansionen kallas för "Grandeur". Detta handlar om att spendera dina surt förvärvade kungaslantar på att fräscha upp hovet, strö pengar runtomkring dig på diverse projekt och rent allmänt visa för omvärlden hur rik och mäktig du är. Lite som en medeltida variant av "Svenska Hollywoodfruar", med andra ord. De ledare som inte fokuserar på flärd och elegans riskerar istället sämre diplomatiska förutsättningar till de som besöker hovet.

Crusader Kings 3: The Royal Court har ännu inget släppdatum, men målsättningen är att släppa lös schabraket någon gång innan året är slut. Aktuella plattformar är Windows, Mac och Linux.