Igår drog betatestet av Amazon Game Studios MMO New World igång, men för vissa blev det en mindre positiv upplevelse. En del spelare rapporterar nämligen att deras grafikkort inte fungerar längre efter att ha startat spelet, och mestadels verkar det röra sig om RTX 3090-kort från EVGA.

Det hela tycks vara kopplat till att spelets meny inte har någon begränsning på sin bilduppdateringsfrekvens (fps), vilket innebär att grafikkortet börjar användas till max och till slut överbelastas. Detta ska normalt sett inte kunna ske, men något tycks onekligen vara fel på vissa kort.

Tilläggas skall att de flesta med 3090-kort från EVGA verkar ha spelat betan utan problem, så att starta spelet är uppenbarligen inte en oundviklig dödsdom för korten. Det kan dock vara värt att sätta en begränsning för bilduppdateringen i spelet för att undvika ett potentiellt haveri. Detta kan göras via spelets egna inställningar (Max FPS) eller via externa program som Rivatuner.

Amazon själva kommenterar att hundratusentals personer spelade betatestet under gårdagen och att de bara fått in ett fåtal rapporterar om hårdvaruhaveri. De försäkrar oss därför om att betatestet är säkert att spela, men att de ska släppa en patch idag som begränsar bilduppdateringsfrekvensen i startmenyn.