Här kommer senaste nytt om alla spelares favoritkoncept: metaversumet. Det är speljätten Epic Games och leksaksgiganten Lego som meddelat att de påbörjat ett långsiktigt samarbete för att "forma metaversumets framtid och göra det säkert och roligt för barn och familjer". Utöver att leverera roliga upplevelser säger de att den digitala familjeupplevelsen ska ge barnen redskapen de behöver för att själva bli skapare.

Vad det innebär i praktiken återstår att se, men att det rör sig om någon form av digital värld med inslag av Lego kan vi nog utgå ifrån, och något Roblox-liknande är nog inte uteslutet. Lego Groups VD, Niels B Christiansen, säger även att barn gillar att leka i både digitala och fysiska världar, och röra sig sömlöst mellan de två. Så kanske fysiska Lego-set som även kommer med motsvarande digitala Lego-set eller andra relaterade, digitala artiklar?

Epics VD, Tim Sweeney, säger i sin tur att Lego förtrollat barn och vuxna i nästan ett sekel, och att de ser fram emot att tillsammans bygga ett utrymme i metaversumet som är roligt och underhållande för familjer och barn.

Nöjer man sig med vanliga spel med Lego-tema kan man med fördel spana in recensionen av nysläppta Lego Star Wars: The Skywalker Saga och testa sina kunskaper i FZ:s Lego-quiz.