Lego Brawls är ett slagsmålsspel i samma anda som Super Smash Bros., som drar full nytta av anpassningsbarheten som Lego bjuder på. I dagsläget har det bara släppts till Apple Arcade, men via Playstation-bloggen har utvecklaren Red Games Co. gett oss en genomgång av vad spelet handlar om såväl som en ny trailer som avslöjar släppdatumet för en rad andra plattformar.

Ett av de stora dragplåstren är möjligheten att skräddarsy sin karaktär med massor av olika kombinationer av huvuden, hattar, kroppar, emotes och annat. De säger faktiskt att det finns hela 77 289 215 065 920 olika sätt att kombinera dem. Vi får heller inte bara bestämma hur våra karaktärer ska se ut, utan även välja vilka powerups vi vill använda i striderna, såsom varmkorvskjutare, raketer eller en saxofon som helar spelaren och lagkamraterna.

Banorna baseras på olika Lego-teman, som klassiska slott och vilda västern, Jurassic Ninjago och andra. Producenten Rae Reynolds säger även att de fokuserat på att nivåerna inte bara ska se olika ut, utan även kännas olika, med unika inslag, olika sätt att ta sig runt på och möjlighet att ta kontroll över stora karaktärer, såsom en T-rex på Jurassic Park-banan.

Spellägena inkluderar olika typer av slagsmål, men även ett samlingsläge där man i lag ska bli först med att samla in speciella föremål från banan. Vinster ger en Lego-pluppar, vilket leder till att man låser upp fler saker att använda baserat på olika Lego-teman.

Den 2 september släpps det till Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4/5. Är man ute efter något liknande fast med karaktärer från Warner Bros., kan man hålla ett öga på Multiversus.