Då har vi till slut fått det bekräftat: Silent Hill 2 Remake är på väg och visst sjutton är det Bloober Team som står för utvecklingen. Under gårdagens stream visade Konami verkligen att de tänker satsa på att låta Silent Hill göra comeback, och därför känns det logiskt att de låter satsningen ledas av ett hyfsat säkert kort, eftersom Silent Hill 2 förmodligen är det mest omtyckta spelet i serien.

Trailern visar imponerande detaljrikedom, och utvecklarna använder sig av Unreal Engine 5-system som Nanite och Lumen för att ta det klassiska miljöerna till nya höjder, medan SSD-lagring ska låta oss utforska Silent Hill helt utan laddningstider (åtminstone på PS5).

Bloober Team säger sig vilja behålla atmosfären som gjorde Silent Hill 2 så speciellt, och jobbar därför med flera av originalskaparna. Samtidigt har den något styltiga spelmekaniken moderniserats på många sätt, vilket bland annat yttrar sig i en "over-the-shoulder"-kamera, för att på så sätt få spelaren att känna mer inlevelse och närvaro.

Spelet kommer att vara exklusivt till Playstation 5 och pc i ett år, varpå vi får utgå från att det även kommer till Xbox Series X/S. Vi har dock inget släppdatum än.