Satya Nadella är det högsta hönset på Microsoft och dök under onsdagen upp i domstolen, där företaget ställs mot USA:s konkurrensmyndighet, Federal Trade Commission, angående uppköpet av Activision. En av sakerna Nadella kommenterade var spel som släpps exklusivt på specifika konsoler, och så här tycker han om det:

Om det vore upp till mig hade jag gärna gjort mig av med hela grejen med exklusiviteter på konsoler, men det är inte upp till mig att bestämma. Speciellt inte som en aktör med låg andel av konsolmarknaden, där den dominanta aktören har definierat marknadskonkurrensen med exklusiviteter. Så det är världen vi lever i. Jag har ingen förkärlek för den världen.

Det ligger nära till hands att anta att Sony är den dominanta aktör han hänvisar till, eftersom konkurrenten är en stor motståndare till Activision-uppköpet. Absolut störst på konsolmarknaden är dock Nintendo, och de är som bekant ännu mer inriktade på exklusiva speltitlar.

Vidare sa Nadella att Activision-spel kommer att släppas på andra plattformar även om köpet går igenom, eftersom de inte tänker förlita sig på en strategi med spelexklusiviteter.

Tack, The Verge.