Football Manager står inför stora förändringar, säger SI Games studiochef Miles Jacobson i en ordrik bloggpost med rubriken "The future of Football Manager".

Till att börja med blir det från och med höstens utgåva, Football Manager 2024, möjligt att föra över saves från FM23 och fortsätta spela där man är. Det här gäller på samtliga plattformar, även Game Pass och Apple Arcade. Och funktionen kommer hänga med i framtida titlar också. Jacobson säger att man ligger bra till inför höstens utgåva, och därmed kommer man ha tid att finjustera innan den släpps.

Jacobson beskriver FM24 som "det sista av sitt slag", och motiverar det med att FM25 kommer innehålla flera stora nyheter. En är att damfotboll inkluderas i spelet, en annan att man byter spelmotor till Unity. Det betyder bättre grafik, bättre interaktion med spelet, nytt gränssnitt, med mera. Det betyder också högre systemkrav, förstås. Unity kommer användas i alla versioner utom mobilversionerna, där väntas den införas senare.

Avslutningsvis lite om FM23. Det har gjort stor succé, enligt Jacobson. Tidigare spel hade omkring 2 miljoner spelare, men 23:an har passerat 5 miljoner. Förklaringen ligger till viss del i att det släppts till flera plattformar, inte minst Game Pass. Så det är bara att gratulera SI Games till skickligt coachande.