#God of War-skaparen David Jaffe skriver på sin blogg att #Sony borde stämma #Microsoft - eller åtminstone skicka ett "barskt formulerat juridiskt brev". Kommentaren kommer sedan Xbox Live Arcade-spelet Scrap Metal utannonserats. Eftersom spelet bjuder på fordonsbaserade strider i samma stil som klassiska #Twisted Metal-serien stör sig Jaffe på det likartade namnet, som han inte tror är någon tillfällighet.

Sony borde göra det [stämma]. Om jag hade ägt rättigheterna till Twisted Metal och God of War så hade jag åtminstone skickat ett barskt formulerat juridiskt brev [till Microsoft]. Jag menar, Microsoft släpper ut ett fordonsbaserat stridsspel och kallar det Scrap Metal? Men kom igen, är inte det lite för likt Sonys egna fordonsbaserade stridsspel Twisted Metal?

Även kommande filmen War of the Gods får sig en släng av ilskan, då titeln är "alldeles för lik God of War". Speciellt då filmen handlar om grekiska gudar och bråk.

Alltså: Sony äger inte - och borde inte - äga hela konceptet med grekisk mytologi. Inte heller bör de äga idén om dödliga som slåss emot uråldriga gudar - grekiska eller andra. Det är allmän egendom. Men titeln? Sony äger den. Hursomhelst, som jag sa, så är det inte min fajt. Jag äger inte ett skit!

Tycker du att Jaffe har en poäng i det han säger, eller är ovanstående namn tillräckligt generiska eller unika för att inte kunna åka snålskjuts på andra, mer inarbetade varumärken?

mm precis för det är ju det det handlar om. Det handlar inte om ett väl inarbetat namn på spelmarknaden som någon annan använder delar av för att få det så likt det spelnamnet som möjligt. Det handlar inte om att man marknadsfört ett spel med mycket pen... 09/03 Han har ju rätt i det han säger. M$ försöker ju bara tjäna kosing på andras rykte och arbete, precis som vanligt. Skönt att någon verkar vilja sätta ner foten och säga ifrån. 09/03 God of war blev ännu mera gay. :P 08/03 vem fan bryr sig.. jävla fjantar, spela cs istället för att bry er om namn :P goosh jag ska stämma alla som heter Markus då... det är JAG som äger det!!!!11 08/03 gå och lägg dig jaffe , chilla ffs... 08/03 Tycker själv att MS beter sig som superpuckon i alla avseenden men tyvärr så gynnar det mesta dem själva så man fattar ju varför... 08/03 Ja för God of War 3 lyser inte tillräckligt med uppmärksamhet för honom eller vad? Han skriver bara sina personliga åsikter på sin blogg, inget annat. Snubben vill skydda sina produkter och de är inget fel med de. Dock så är kanske att stämma lite väl... 08/03 God of War låter väldigt likt War Gods (http://www.mobygames.com/game/war-gods). Kanske en stämning vore på sin plats. 08/03 Ja för God of War är ju så jävla originell titel också, en sån cool titel är ju det första t.o.m en liten unge skulle kunna formulera ihop. Så det är väl inte så konstigt att någon kommer på en titel vid namn war of the gods. Skulle dom ha ensamrätt på... 08/03 Han har haft för lite uppmärksamhet på sista tiden, enbart det. Inget av fallen motiverar att stämma för. 08/03
Skicka en rättelse