Den amerikanska spelmässan E3 återvänder i sommar till forna dagars svulstiga upplägg. Det uppger flera källor och fyller på med uppgiften att mässan byter datum till början av juni.

Det verkar också som att allmänheten åter kommer ges tillträde. Här är uppgifterna dock motstridiga: G4 säger att mässan kommer svälla, även om det inte blir allmänt tillträde. Level Up bloggar å andra sidan om att allmänheten kommer släppas in igen, med ett tak på 40 000 besökare. Flera källor dock överens om att evenemanget kommer flyttas till första veckan i juni, vilket är en dryg månads tidigareläggning från de två senaste åren då den ägt rum i mitten av juli.

E3 startade 1995 och växte stadigt i flera års tid. De två senaste åren har den varit förbehållen branschfolk och därmed bantats kraftigt - från omkring 60 000 besökare till ett par tusen. 2007 flyttade evenemanget från Convention Centre i centrala Los Angeles till närliggande Santa Monica, för att i sommar återvända till LA. Krympningen har inneburit att flera stora namn (#Blizzard, #Activision) valt att inte delta. Samtidigt har konkurrenten Games Convention i tyska Leipzig växt rejält, vilket fått många att efterlysa en förändring. Och det ser nu alltså ut att bli av.

Skicka en rättelse