Med en produktportfölj som redan nosat på perfektion satsar #Turn 10 på breddning. #Forza Motorsport 4 har Kinect-stöd, automatisk svårighetsgrad och tokroliga spellägen – inget av detta förbättrar körupplevelsen.

Men bakom distraktionsmomenten gömmer sig än en gång den närmast perfekta balansen mellan arkad och sim, med lika stora delar tillgänglighet och trovärdighet. Med 60 bilder per sekund och avancerad däckfysik spelar körkänslan som vanligt i en egen division. Det är lätt att glömma sånt när casualiseringen blir för påflugen. Men Forza 4 är trots allt årets bästa bilspel.

Läs FZ:s recension

[video=10329]

"Ut med det nya, in med det gamla!" resonerade #Ubisoft och skrotade allt vad 3D, minispel och kaniner heter. När #Rayman Origins skapades var den kreativa kranen i Michel Ancels skalle fullt öppen. Resultatet är en sprudlande ögonfest, en formidabel plattformare för fyra som förlåter alla de där sidospåren som förökat sig som kaniner och spritt sig till allsköns konsoler de senaste åren. Så här ska en plattformare se ut!

Läs FZ:s recension

[video=9184]

---

Pust! Vilket spelår vi har haft. Förväntningarna var skyhöga och redan innan vi går in på topp 10 kan vi konstatera att de med råge infriats, oavsett om du gillar tung action eller knepig strategi, bärbart eller stationärt, flygsimulatorer eller spökhistorier. Det finns gyllene upplevelser för alla. I morgon fortsätter vi nedräkningen med placeringarna 4-10 och på självaste nyårsafton kulminerar listan med de tre medaljörerna.