#World of Svenska Hollywoodfruar
Utvecklare: #Blizzard
Format: PC/Mac
Genre: MMORPG

Detta är vad #Project Titan egentligen handlar om, kom ihåg vart ni läste det först! Till en början kan det upplevas som begränsande att enbart vara hänvisad till det priviligerade Los Angeles-området, men det är ändå ett koncept som fäster. Börja livet som lyxfru genom att grinda låglevel-makar som Steve "The band’s going to make it" Thompson och Jimmy "Middle manager" Jackson. Det kan verka tröstlöst, men håll ut! Med slit, manipulation och botoxinjektioner befinner du dig snart vid tröskeln till end-game där du kan vraka mellan kändismännen. Vad gör man sen då? Det man gör i alla andra mmo-spel: skaffar sig massor av onödiga och dyra prylar som man skryter med i storstaden, och precis som i alla andra mmo är det ingen som bryr sig.

De läbbigaste npc:er du mött


#The Sims 3: Vita Lögner
Utvecklare: #Maxis
Format: PC
Genre: Simulator

I denna hett efterlängtade The Sims 3-expansionen får vi äntligen besöka Strömsvik – de viktiga intrigerna och stora skådespelarinsatsernas stad! Med ledmotivet dundrande rakt in i hjärnan hjälper vi invånarna att leva sina liv. Att finna kärleken, bilda familj och gå på toaletten trehundra gånger om dagen. Man kan besöka alla de kända platserna från tv-serien och har man tur så kommer Anton Körberg förbi och... nä, förlåt. Det här funkar inte. Vi vet alla hur en sådan här expansion egentligen skulle sluta: hela gänget ner i en gigantisk pool – sedan plockar vi bort stegen.

Zep tor maboo!


#Melodifestivalen: Världens viktigaste spel
Utvecklare: #22 Cans
Format: Xbox 360
Genre: Lite av varje

Vi avslutar med det gigantiska fenomenet som får halva Sveriges befolkning att bänka sig framför dumburkarna hela våren. Den enda som kan göra detta mirakel rättvisa, och som har lika mycket pondus som Christer Björkman, är Peter Molyneux. I händerna på honom blir Melodifestivalen ett strategispel, men också en Singstar-variant med inbyggda Cubase- och FL Studio-kloner för att göra egna låtar. Som om inte det vore nog är det samtidigt en gastkramande skildring av Carola Häggkvists liv, där varje val man gör påverkar allting i omgivningen. Molyneux utlovar "det bästa som hänt sedan den första cellen delade på sig" och vi tror honom.

Alla förlorar i det här spelet