Tarren Mill vs Southshore

Hillsbrad foothills är ett låglevelområde där relativt nykläckta karaktärer springer runt hyfsat ostört och lär sig hur spelet fungerar. Men så har det inte alltid varit. I vaniljutförandets glansdagar, innan battlegrounds fann sin väg in i spelet, var zonen ett ganking-näste där ingen gick säker.

Anledningarna stavas Tarren Mill och Southshore, två byar för horde och alliance som låg väldigt nära varandra och därför lockade fram den ena konfrontationen efter den andra. Just på grund av avsaknaden av organiserad pvp brukade spelarna själva sluta upp i området för att bråka med varandra, vilket fick kraftig lagg och kraschade servrar som följd.

Inför tioårsjubileumet återupplivar Blizzard den gamla konflikten i en storslagen 40 mot 40-battleground som bara kommer finnas tillgänglig en begränsad tid. Kalaset beskrivs som en team deathmatch-inspirerad tillställning där lagarbete krävs för att plocka hem segern.

Trots att vi nu har tagit upp tio stycken spektakulära spelarhändelser från den tioåriga World of Warcraft-historien återstår det ju såklart massvis med andra. Har du några egna anekdoter att dela med dig av, stora som mer personliga, är du välkommen att göra så i kommentarsfältet. Glöm heller inte att fira spelet i Azeroth och håll också utkik på sajten efter lunch för en maffig tävling.