Nästa expansion till Square Enix Final Fantasy XIV blir Dawntrail. Expansionen ska släppas nästa sommar och vara inspirerad av Sydamerika. Vi kommer få besöka kontinenten Tural och Yoshida beskriver expansionen som en bra sommarsemester för ljusets fyra krigare.

Av den lilla trailern att döma så är det en positivare och ljusare expansion vi får i jämförelse med Endwalker. Mycket av influenserna verkar också komma från Final Fantasy 10 och Spira.

Med Dawntrail vi får nya grottor och raider. Med det följer förstås högar med ny utrustning och recept. Dawntrail kommer även med en stor grafik uppdatering. Det handlar om högre upplösning, bättre ljus och skuggor plus mer detaljerad omgivning.

Expansionen kommer även höja level cap till 100 och introducera två nya jobb. Namnen på jobben fick vi inga namn på, men de kommer vara DPS-fokuserade med en melee och ett caster-jobb. Värt och nämna är att Yoshida tog av sig sin jacka på scenen och hade då en Teenage Mutant Ninja Turtle-tröja på sig. Kan det vara så att vi får en cameo från våra älskade ninjasköldisar?