5. The Legend of Zelda

På samma gång kan det anses lite skenheligt att placera nästa nya Zelda-spel på den här listan över huvud taget. Snacka om en spelserie som aldrig utvecklas, som står kvar och stampar lite lojt på samma fläck gång på gång. #The Legend of Zelda är i mångt och mycket en symbol för hela den uppföljarhysteri som präglar spelindustrin. Spelföretagen har ju inget emot att göra samma spel om och om igen eftersom det har visat sig att det är det vi vill ha. Någonstans finns det en trygghet i att vissa saker aldrig förändras. Vi har ingen som helst koll på vad nya Zelda kommer handla om eller hur det kommer se ut men vi vet att vi kommer känna igen oss oavsett. Och det gör oss lyckliga.

Link blir sig lik. Som alltid. Och vi kommer älska det. Som alltid.

4. The Last Guardian

#Team Ico däremot är inte rädda för förnyelse. Detta trots att Fumito Ueda arbetar som en sann auteur, med samma tema i samtliga spel han gör: utstötta ungdomar som finner vänskap i karga, ödsliga miljöer och mot alla odds. Framförallt är han kanske den ende speldesignern som verkligen vågat sig på att använda miljön som en karaktär, i Uedas fall som en uråldrig, immanent övervakare i sina sista andetag. Vi väntar spänt på att få se hur relationen mellan pojken och den grip-liknande varelsen i #The Last Guardian kommer att te sig.

The Last Guardian väcker våra förhoppningar.

3. Nintendo 3DS

Så här på förhand luktar det lite Virtual Boy om Nintendo 3DS, det gick ju som bekant inte sådär lysande senast #Nintendo försökte sig på 3D-teknik. Men vi gillar ändå det vi hört hittills om den bärbara konsolen. 3D-funktionen ska fungera utan glasögon, den kan stängas av med en knapp ifall man börjar se små rosa elefanter överallt och maskinen ska, enligt rykten, vara utrustad med en riktigt vass processor. Satsningen kommer i vilket fall helt rätt i tiden och frågan är nu inte om utan när James Cameron kommer dyka upp på Nintendos presskonferens och prata undervattenssamhällen i spelsammanhang.

Blir Nintendo 3DS konsolen som får alkoholförsäljningen att självdö? Nej, 3d-effekterna kan stängas av.

2. Valves presskonferens

Hypen är total. Först var det #Portal 2 som skulle avhandlas på #Valves presskonferens. Sedan var det inte alls Portal 2 utan något hemligt, något helt annat. Vilket alla givetvis tolkade som ett tecken för att en viss kofot-bärande frihetskämpe skulle dyka upp. Nä nä, ingen #Half-life 2: Episode 3 heller, kontrade Valve med. Och nu har ett helt vansinnigt rykte börjat ta fart, tack vare en mixtrad skärmdump på steam: det är #Duke Nukem Forever. Internet brinner. Vad det än är som Valve är så förtegna om så riskerar vi nu bara att bli besvikna.

Always bet on... Valve?

1. Nya spel, tack

Nya feta, spännande, roliga IP:n? I spelvärlden? Vi hör att du skrattar och vi vill gärna påpeka att den här listan är, just det, en önskelista.

» Allt om E3-mässan på FZ
» Alla filmer från E3

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=106935&w=9999&h=9999&s=0&f=0&a=FjZTZmYTliNT"></img>Klicka här för att komma till FZ:s bevakning av E3-mässan 2010.