LulzSec är gruppen som stått bakom ett stort antal ddos-attacker och informationsstölder på senare tid. Nu, 50 dagar efter dess uppkomst, säger de farväl. Anledningen enligt dem är att de kort och gott endast planerade att verka under just 50 dagar, men det är inte orimligt att anta att en grupp som hackat såväl FBI-relaterade grupper som diverse stora företag känner att en viss risk föreligger. Allting som händer på nätet går att spåra till något, så att säga.

Som avslutningseskapad önskar de att de skapat någonting i cyberrymden, något form av uppror mot missriktad makt. Alternativt att folk tycker att någonting vart roligt, stötande, irriterande eller intressant.

Huruvida de triggar andra grupper till att "motverka korruption" för att själva kunna glida undan, eller för att försöka förändra något på lång sikt är inte helt lätt att utläsa. Antagligen skiljer sig åsikterna inom LulzSec åt, och åsikterna har säkerligen förändrats med tiden.

Deras sista släppta information var bland annat användarnamn och lösenord från #Battlefield: Heroes-betan, så om du var med i den och använder samma lösenord där som på andra ställen kan det vara av värde att byta lösenord, även om lösenorden inte gavs ut i klartext.

Vad tänker du att LulzSec åstadkommit med sin lulz-färd på femtio dagar?