Inlägg av anon1849

Inlägg som anon1849 har skrivit i forumet

Sen är det ju inte ens säkert att varken nätagget eller grafikkortet är flaskhalsen. Utan typ processor eller minne kanske är boven i dramat till varför din dator inte presterar som du vill.

Angående Datapryl.se så har jag handlat där några gånger.... kan inte annat än att säga mycket gott om dom. Finns väll några minus, typ betalsätt. Annars klockrent. Riktigt bra service aldrig några problem där alls, dock vill dom helst ha kontakt via e-post, msn eller icq. Finns tele nummer oxå men dom vill helst att man inte använder det.
Det är nämligen en och samma person som sköter all service/kundkontakt (Jonas har jag för mig han heter), han ger iaf bästa servicen jag någonsin har fått någonstans.
Köper jag prylar som jag vill ha god service på så beställer jag där ifrån (gfx, tft-skärm, mm).

Har 2st P180B chassin som jag är mycket nöjd med, kör även den fläkt kontrollern du kolla på och den funkar väll dugligt iaf. Lite småpillig installation med alla kablar och allt som blir.

Chassi+nätagg 1500 kr. -----> Beror på vad du vill ha för chassi, men viktigt att fixa en hyffsad nätdel. Typ Corsair, OCZ, Seasonic, Cooltek, m.m.
Moderkort 1300 kr. ------> Lite osäker här... kommit mycket olika modeller senaste tiden och jag har inte riktigt hängt med där.
Processor 2800 kr. -------> Intel C2D E6600 (vill du ha ner slutpriset så en E4300 istället som du överklockar)
Minne 1600 kr. ------> OCZ eller Corsair DDR2 6400 (Båda har 2gb kit som ligger runt 1700kr)
Grafikkort 3500 kr ------> Förmodligen ett 8800GTS 320mb eller 640MB som gäller där, beror på hur mycket du vill att slutpriset ska hamna på. Eller ta ett budget kort som klarar biffen ändå och köp nytt grafikkort när det behövs.
Hårddisk+dvd 1300 kr ---->Samsung diskarna brukar vara prisvärda och trevliga, storlek på hdd beror på dig. DVD:n spelar nog ingen jätte stor roll vilket märke du väljer.

Sen kan det ju vara najs med någon annan trevlig kylning till cpu:n... lite beroende på hur kräsen du är med temps/ljudnivå. Chassi fläktar kan oxå vara något man vill byta ut beroende på vad man väljer för chassi.

Något sådannt där skulle det väll kunna se ut iaf.

Nää dom verkar ganska dyra imo.
Går att hitta mycket bättre datorer för de summorna.

Japps kollar man runt på andra forum så är det väldigt många som slipar ihs:en. Så är man bara lite försiktig och har rätt sandpapper hemma så ska det inte vara några större problem.

Har du några uppgifter på hur många grader det gorde för dig Hwergelmer lappan/olappad?
Vissa verkar kunna sänka tempsen med upp emot 10-15C.

Intel har ju haft problem med att del av deras c2d (kanske andra modeller oxå vad vet jag) processorer har blivigt ganska kraftigt konkava vilket kan resultera i en hel del höga temps.
Det är alltså ytan som kylaren ska ha kontakt med som buktar in lite typ så här kan det se ut lite(mycket) grovt.

processor----> (| <----- cpu kylare

Har oxå en E6600 som du och har även typ samma temps. Och jag kyler min cpu med Scythe Ninja och as5 pasta. Har antec P180B chassi, å kör med 4x120mm chassifläktar + 1x120mm processor + 1x120mm PSU, dock körs de flesta med fläkt kontroller.

Lösningen på problemmet (om nu processorn är konkav) är helt enkelt att lappa (slipa med mycket fint sandpapper, tills man har en plan yta) cpu:n.
Detta är någon någon jag kommer prova på här i sommar för att se vad det gör för resultat. Gäller ju att vara försiktig så man inte slipar igenom skalet heller.

OBS!!! jag tar inget ansvar om ni nu skulle prova på detta och det sen inte skulle lyckas. testa på egen risk OBS!!!

Du säger att båda pakenten kostar lika mycket?? Hur mycket är då detta? Beg köp?

Om jag var tvungen att välja så skulle jag absolut ta paket 2. Tack vare precis som paddan säger att det har en mycket trevligare processor. Vilket gör att den säkert skulle klara sig även nästa uppgadering (beroende på när den görs såklart).

Antec P180B är ett trevligt chassi... har 2st än så länge.

nolimitsoya kan du rekomendera någon modell? (självklart är alla andra rekomendationer oxå välkommna 8))

Skrivet av sgt_lol:

Hej Köpte ny dator av en polare "hemma bygge"
AMD athlon 1.25ghz , 1.5gb ram , radeon 9600 256mb Funkar det som spel dator eller tycker ni att jag ska köpa nåt med lite mer krut i ?

Får man fråga hur mycket du har betalt för den?

Skrivet av nolimitsoya.:

någon variant med bullerreducering vore nog betydligt effektivare än öronpluggmodellen. sennheiser har sådana, bland andra.
därmot avråder jag bestämt från att andvända lurar i bullriga miljöer... det är lätt nog att oavsiktligt skruva upp till skadliga nivåer med lurar, även när man inte har en massa maskiner att överrösta.

Jo visst är det enkelt att skruva upp ljudet en aning mer än man borde... speciellt i bullrig miljö. Men jag har inte tänkt att spela så högt då man ändå vill höra masiknen i bakrunden så allt är okey. + lite andra saker som gör att man inte skruvar upp så högt mer än kanske lite då och då när det kommer någon riktigt bra låt.

Från början var det väll tänkt att ha ett par hörselskydd med radio i... fast man vet ju hur tråkig musik det är på radion :evil:. Därav så tänkte jag ett par hörlurar kunde tillfredställa mina behov mer.
Sen kommer jag ju inte ha dom varje dag på jobbet utan lite då och då för att slippa ha öronproppar i varje dag (får ont i öronen av att använda det allt för mycket).

sennheiser brukar ju överlag ha väldigt fina lurar. Men är det några speciella du rekomenderar?

Kan ju tillägga att Koss pluggarna inte var någon höjdare precis
:evil:

Skrivet av PaddanL:

Hur kräsen är du? Finns ju från 200 kr typ. Billigt, säkert ok ljud för vanliga lyssnare. Ska du ha hörselkåpor ovanpå så är det nog såna koss-the-plugg eller motsvarande du ska ha.

Har ju ett par Koss_ Spark_Plug liggandes faktiskt... dock har jag inga hörselskydd på jobbet att prova med än så läge. Alltid kört med öronproppar.

Hmm det här får undersökas
Dock känns det ändå som att hörselskydden skulle trycka på pluggarna :evil:

Så det är alltså enda alternativet?

Har ni några förslag på några bra öronpluggar då som skulle fungera under ett par hörselskydd?
Det är en bit till närmaste hifi affär nämligen.
Vet inte riktigt när det bär av dit nästa gång.

Söker bra hörlurar, som klarar av bullrig arbetsmiljö

Det är så att jag tänkte köppa ett par bra hörlurar som jag kan ha på jobbet.
Problemet är bara att det är väldigt bullrig miljö (massa hydraul pressar å skit), så jag skulle behöva ett par lurar som klarar av att hålla ute så mycket som möjligt av det oljudet. Bl.a för att man även ska kunna ha dom som typ hörselskydd när man har musiken avstängd. Det kanske inte är så mycket ljudet från pressarna man behöver hålla ute, utan mer det kling ljud som blir när plåtdetaljer ramlar på varandra.

Någon som känner till några lurar som kan passa mig? Pris upp till max: 2000kr.
Och som ni kanske förstår ska det drivas av en mp3 spelare .

Med tanke på att det är ddr1 minnen oxå så känns det enbart ännu onödigare. Nästa processor uppgradering kommer du säkert ändå att byta till ddr2.

Spar pengarna och uppgradera processor/grafikkort vid behov sen istället.

Skrivet av hoock:

Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI MCP 4DDR2-DIMM 3PCI 4PCIe SATA Raid Audio DUAL GB-LAN Firewire Socket AM2 ATX

AMD Athlon64 X2 Dual-Core 5200+ 2.6GHz 2x1MB Boxed (with cpu-cooler!) Socket AM2

Zalman CNPS9700LED Giant Copper 110mm Ultra Quiet CPU Heatpipe Cooler

Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB ( tot. 2GB ) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink
X 2

Samsung HD401LJ 400GB 7200rpm 16MB SATA2
X 2

Asus Extreme GeForce 8800GTS 640MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Retail

lite av vad min nya dator kommer ha som ja får hem snart skulle köpt GTX versionen av grafikortet men pengarna tog slut. :$

Svårt att förstå hur detta inlägg kan hjälpa trådskaparen? Den lär ju knappast kosta under 7000kr 8)

* Gigabyte GA-965P-S3, P965, Socket-775, ATX, SATAII, GbLAN, DDR2, 1xPCI-Ex16
* Hiper HPU-4S435, Silent 435W, 120mm fläkt, 2xSATA, ATX, PCI-E, 20/24pin
* Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz Socket LGA775, 2MB, BOXED m/fläkt
* Raidmax Scorpio 868 Svart, Fönster i sidpanelen (utan nätagg)
* Samsung SpinPoint P120 250GB SATA2 8MB 7200RPM
* Sapphire Radeon X1950PRO 256MB GDDR3, PCI-Express, HDCP, 2xDVI-I, Lite-Retail
* TwinMOS DDR2 PC5300 1024MB CL5 64M*8/16chip, 667MHz, 240pin

Pris: 6715kr + frakt
Inköpsställe: Komplett

Här är mitt lilla bidrag. Klarar du av att plocka ihop delarna själv så spar du en hel del pengar.

Reserverar mig oxå för att jag inte kollat tex hur minnena fungerar med det moderkortet (bör dock ej vara några problem). Chassi går ju alltid välja själv för runt samma summa eller någon hundring mer om du har råd. Tog det just för de flesta verkar vara nöjda med det trots att det är så billigt. Sen kommer det ju till nätagget, där som jag har svårast å välja då jag hellre skulle vilja gå upp till mer kvalitets märke. Men då är det isf att plusa på ca 300-400kr till.

Skrivet av nolimitsoya.:

kolla hur stor belsningen är på diskar, bussar och processor för att reda ut var flaskhalsen ligger, testa andra upp-packare (förslag finns i klistrad tråd), dubbelkolla att udma5/6 används, och andra självklara saker innan du börjar leta exotiska buggar.

Som jag sa har jag redan provat andra program så som zip7 och några andra.

UDMA 5 kör i Bios och verkar även vara fallet i XP.

Dock har jag mindre koll på vad det finns för program som kollar upp bussarna och processorn.

Ingen som har några ideer alls?

Skrivet av cammo:

Nog diskarna som är flaskhalsen i ditt fall, jag packade upp en 4.5gb fil på 2:03, dock i windows commander, som alltid är lite snabbare än winrar.

AMD X2 4400+ 2gb 2x250gb i Raid0

Nja med tanke på att jag med min 3500+ packar upp en fil på typ 1min och 40sec (hade samma hdd's i den burken som jag har nu).

Kollat med en annan... han packa upp på 1:15.