Inlägg av WulffX03

Inlägg som WulffX03 har skrivit i forumet

Ganondorf i Twilight Princess har en oerhörd speciell plats i mitt hjärta. Härlig strid som är svärd mot svärd

Total War: Rome 2. Spelade faktionen Sparta och... Det var en walking simulator. Man gjorde bara några Phalanxer i varje arme och i strid tryck man bara att de skulle gå till andra sidan kartan bakom fiendernas linje, sen gick man och gjorde kaffe och kom tillbaka till en stenhård vinst

Som trebarnsfarsa har jag kriteriet att speltid för mainstory helst inte ska överstiga 40-50 timmar, om man siktar på den i hyffsad takt med några sidouppdrag.

Även för mycket saker att utföra i spelet går bort till viss del.

Att kunna pausa spelet direkt i strid är även en stor fördel.

Exempel på bra spel inom mina kriterier: God of War, Death Stranding, Skyrim.

Sämre: Baldurs Gate 3 (lagt ner spelet när jag kom till Act 3), Elden Ring (även ett nedlagt spel), RDR 2 (För mycket....)

ordlig.se nr 765, ❌/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩

Alltså... Fisket misslyckades brutalt. Svårt ord idag

Skrivet av Tomas Helenius:

Den gamla med 64 GB lagring kostar 369 euro, gissningsvis ca 4 200 kr med frakt. Mer lagring behövs, så det blir några hundralappar till. En fullt duglig maskin, även om laddtiderna är lite längre än på dyrare modeller.

https://store.steampowered.com/steamdeck

Hm. Prisvärt. Men frågan är ju hur påförlitlig remote play när man inte är hemma är. Sett både bu och bä på det, det är just det jag är ute efter på Ps5.

Har du någon erfarenhet av det?

Skrivet av Påskmust:

Modellen som kostar 419€ duger väl fint den också.

Hmmm. Sett fel. Nu kanske det börjar bli värt det.

Skrivet av Fearnox:

Finns ingen poäng nu när Steam deck och liknande system finns ute, vad skulle en ny PSP kunna tillföra och ens göra bättre än konkurrenterna?

Billigare pris? Jag lirar enbart på Ps5. Kostar den portabla 4-5000 kan det vara värt det. Steam Deck kostar 8000

ordlig.se nr 757, 3/6

🟩⬜⬜⬜⬜
🟩⬜🟩🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Skrivet av Fredrik Eriksson:

EXAKT detta. Hade faktiskt skrivit ett stycke om detta, men hängde inte med hela vägen. Vill minnas att jag köpte Secret of Mana för 799 kronor på Lekhörnan i Alingsås. I efterhand förstår jag mors åsikter.

Helt off-tipoc men måste fråga:
Är det din mamma som På Spåret hela tiden refererar till?

ordlig.se WEEKEND nr 738, 2/6

⬜⬜🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Fyfan va skönt!

ordlig.se nr 737, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨⬜
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Förstår att 33% inte klarar dagens ord. Svårt

Death Stranding 2. Inget releasedatum ännu men förhoppningarna finns att det kan släppas sent i år. Annars är inget på listan intressant för min del hittils

Min största frågeställninga är hur kommer den att appliceras i ditt spelande? Kommer fienden få mer liv och göra mer skada(basic)?. Kommer fienden förändras i beteende? Kommer de bli mer intensivare (fienden är riktigt jävla förbannad på dig)?

Jag vill inte säga bu eller bä förr ens jag vet något om hur det appliceras i spelandet, men det kan bli intressant ur många aspekter.

Skrivet av bluebird:

Herregud vad mycket fantasy och fantasy-ish. Absolut inte min kopp te så min personliga besvikelse är total.

Känns spelbranschen lite likriktad vad gäller genrer eller är det jag som inte begriper tydliga nyanser?

Har släppts en oerhörd kompott av olika genre i år, men sen kan också genre trenda åt olika håll beroende på hur det har tagits emot, hype samt marknadsföring. I år verkar fantasy och sci-fi ta mer rampljus (vilket jag älskar) nog för spelen Diablo 4, BG3, Hogwarts Legacy, Starfield, Dead Space, Star Wars Jedi Survivor etc. Detta är bara min intuition. Nästa år ny trend, dock för tidigt att avgöra vilken.

2025 kan nog bli bilkörning, shooter, öppen värld m.m pga GTA 6. All aboard the hype-train!

Skrivet av anon_332538:

Kör du pris för använd timme för glasflaskor också? Strumpor? Satan vad dyra de skulle bli. Folk måste sluta göra det exemplet hela tiden.

Prissättning baseras inte på det utan på andra variabler och folk borde lära sig hur det fungerar.
Det finns en apotekskedja som enbart lägger +10% påslag på alla sina varor.

Speltid, kostnad och om du tror du kommer ha kul tycker jag är en oerhört vettig variable att ha med när man ska köpa och utvärdera spel, och så arbetar jag. Anledningen är att det låser upp mig och engagerar mig en tid framöver som gör att jag inte är intresserad av att köpa andra spel förr ens jag känner att jag är klar med det nuvarande.
Med kul inför köp: Har det här spelet fått bra kritik? Liknar det andra spel som du älskar? Passar spelet din nuvarande livssituation? Kommer du engagera dig i spelet en tid framöver?Spel såsom Elden Ring, Witcher 3(som jag köpt 2 gånger, klarat det 4 gångar) och Baldurs Gate 3 är sådanna exempel som gjort att jag inte handlat eller är intresserad av andra spel överhuvudtaget när jag är engagerad i dem.

Ett annat misslyckat exempel är Diablo 4 som jag tröttnade hyffsat snabbt på, så sålde det vidare för 400 kronor. Eftersom jag sålde vidare det för 400 så kände jag inte så stor förlust i mitt köp.

Spel såsom Stray skulle jag aldrig vilja köpa, eftersom speltiden bara var en 3 timmar och spelet var helt okej, inte mer än så. Så det spelet lånade jag istället för att köpa.

För min del är det viktigt att tänka i dem banorna. Det har gjort mig mer ekonomisk men inte snål samt min spelupplevelse har ökat exeptionellt, samt jag slipper ha spel hemma som bara står och snedkollar på en och säger lite då och då: "Va jag inte värd mer än det här...?"

Det funkar bra för mig och andra kanske vill köpa 1-2 spel i månaden med ans jag nöjer mig med att köpa ett par spel om året.

Människor värderar olika saker i livet. Kan informera om att mina strumpor har mindre kostnad per timme än spel, glasflaskans innehåll är det jag värderar och inte glaset i sig, eller leker du med spelförpackningar lika mycket som spelet? En flaska vin för flera hundra från Bolaget kan ge en smakupplevelse man har med sig flera år framöver, lätt värt den upplevelsen.

Jag sålde faktiskt mitt Diablo 4 till Ps5an eftersom jag helt tappade intresset efter 70 timmar. Tog mig en månad efter senaste gången jag lirade att komma på att jag har spelet hemma, för att sedan undra varför, så sålde det. Känner att den hafe gett mig den dos underhållning jag behövde.

Om expansionerna får riktigt bra kritik, och att de gör endgame mer engagerande, så kan jag tänka mig att köpa tillbaka det begagnat.

Skrivet av alias:

Har läst denna "nyhet" för länge sedan.

Då kan du gärna få ta och hänvisa till nyheten. Att det bara blir en expansion har vi vetat länge, men anledningen till varför har vi inte direkt fått förklarat.

Skrivet av SWEBarb:

Sony gör om samma misstag varenda generation. Trodde vi skulle slippa en pro då ps5 redan är väl kraftfull som den är?

Nvidia gör samma misstag varenda gång de släpper ett grafikkort. Trodde vi skulle slippa nya grafikkort då 3070 redan är väl kraftfull som den är?

Ska bli intressant att se konsolens prestanda, är priset och prestandan acceptabelt i mina ögon så säljer jag min Ps5 för att uppgradera.

En fyra här.

Körde softcore till lvl 60, sen började jag tröttna lite på det repetiva så gick istället öber till hardcore. Och fyfan va spelet är roligare på hardcore än softcore. Man behöver tänka lite annorlunda samt pulsen och adrenalinet kickar in, kommer nog hålla mig kvar på hardcore ett bra tag till då renowns finns kvar för nya karaktärer. Så ibland tänker jag: När denna karaktär dör så ska jag prova en ny build eller klass och det håller spelet fräscht längre för min del och tar bort lite av den repetiva känslan.

Skrivet av Jonas Vågström:

Ska vi se om vi kan få en "gissa på första"-streak idag?

#GuessTheGame #397

🎮 🟩 ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

#ScreenshotSleuth
https://GuessThe.Game/