Nyligen höll #Squeenix i ett pressevent för #Dissidia: Final Fantasy, men Videogamer var inte sena att ställa några frågor kring #Final Fantasy XIII. När producenten Yoshinori Kitase grillades kring när släppet ska ske bubblade det upp lite ny information kring väntekalaset:

"Självklart vill vi se att det släpps här så snart som möjligt. Vanligtvis med den numrerade Final Fantasy-serien så tar det ungefär ett halvår mellan släpp i Japan och släpp i Nordamerika, och därefter ännu ett halvår innan släpp i Europa. Men vi vill minimera detta, denna gång.

Kitase vill även att luckan mellan amerikanska och europeiska utgåvorna minskar. Han broderade även ut kring varför det förhoppningsvis inte blir samma katastrofala väntetid denna omgång.

"Till exempel har vi redan börjat spela in de engelska rösterna, och även textöversättningen har påbörjats. Normalt sett färdigställer vi den japanska versionen först, varefter vi påbörja US- och EU-versionerna, men denna gång kör vi vissa uppgifter simultant. Så denna gång hoppas vi att vi kan släppa spelet tidigare än ett år efter det japanska släppet."