Häromdagen kunde vi meddela att #Thief 4 äntligen utannonserats. För spelsajten Incgamers berättar nu #Eidos Montreal-chefen Stéphane D'Astous mer om den hett efterlängtade titeln.

Folk bör känna till att Thief är förfadern till hela stealth-genren, som var en helt ny typ av gameplay 1998, och det är viktigt för folk att veta att det var Thief som skapade den. Spelet skakade om spelvärlden för ett decennium sedan, och vi gör vårt bästa för att ta det nya spelet till marknaden och skaka om den på nytt. Bakgrunden, handlingen, features - allt som är relaterat till spelets innehåll kan vi inte prata mer om i nuläget. Vad jag kan säga är att folk kommer bli riktigt glatt överraskade och imponerade. Innovation och originalitet är viktigt, och jag tror att det kommer göra denna stora serie väl.

Eidos Montreal tar nu Thief 4 in i förproduktionsstadiet, vilket skvallrar om att spelet har en lång väg kvar innan vi hittar det i butikshyllorna. Inga av de ursprungliga Thief-utvecklarna finns dessvärre med på Thief 4-projektet, men D'Astous hävdar att utvecklarna sliter hårt för att få till den rätta känslan så alla Thief-älskare därute ska bli nöjda. Varken format eller släppdatum är utannonserade ännu.