Listan fortsätter, i denna etapp tittar vi på plats 40-31. Vilket blir egentligen årets 31:a bästa spel? Listan på årets spel fortsätter ända fram till nyårsafton.

40. #Colin McRae: Dirt

Rallyföraren McRae omkom i en helikopterkrasch i september, så frågan är om inte Dirt blir det sista spelet i serien. Det är hursomhelst en värdig avslutning av en karriär som haft både toppar och svackor, både på vägarna och som spel. Snabbt, bedårande vackert - och rejält skitigt förstås.

   

   

39. #Armed Assault

Följde tätt i den inofficiella föregångaren Operation Flashpoints fotspår - på gott och ont. Som bäst smått fantastisk krigsrealism, men tyvärr med samma obehagliga buggmängd som förebilden. En övergripande känsla av att vara delaktig gör ändå att spelet orkar sig in på årsbästalistan.

38. #Lego Star Wars: The Complete Saga

Med intresset för Lego spelar det ingen roll om du är ung eller gammal, den enda skillnaden är om du har tid att bygga med klossarna eller inte. Att i vår tidsålder inte komma i kontakt med Star Wars-universumet är snudd på omöjligt. Så kombinationen blir ett tidsstjälande monster av rang. Som jordgubbar och choklad.

37. #Pro Evolution Soccer 2008

Vad som för bara något år sedan var en smärre sensation tas numera för självklart. PES-serien dribblade bort ett stagnerande FIFA med bättre kontroller och tung realism. EA har skärpt till sig och lagt till fler nyheter än kassa spellägen, men vi anser fortfarande att Konami rockar hårdast.

36. #Eternal Sonata

Ett japanskt solorollspel med kompositören Chopin i huvudrollen - pretentiös smörja? Faktiskt inte, denna udda skapelse charmar oss med mer än skönt utseende och snyggt upplägg. "Tvättäkta japansk tv-spelskultur", som vår recensent uttryckte det.

35. #Halo 3

Det skulle bli en slags avslutning i trilogin, med uträtade frågetecken och ett värdigt ihopknytande av säcken. I stället fick vi en totalt oinspirerande handling men ett multiplayerspel som sparkade oss i skrevet med häpnad. Om Bungie visar något så är det att de vet hur en flerspelarskjutare på Xbox 360 ska utformas.

   

34. #S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Underbarnet förvandlades till ett sorgebarn i takt med att releasedatumet gång på gång sköts fram. När det slutligen blev färdigt var det i lätt stympat skick, utan ett par på pappret lovande innovationer. I slutändan blev zonen runt det strålsmittade Tjernobyl ändå väl värd ett besök.

33. #Warhawk

Särskilt många stortitlar har ännu inte släppts till Playstation 3, men Warhawk gör längtan lättare. Detta actionfyllda onlinespel har charmat gamers och recensenter världen över, och de lär inte deppa ihop över den nyligen släppta expansionen.

32. #Final Fantasy XII

Final Fantasy XII är rollspelet som frälste vår skribent. Det är rollspelet som tillhör en serie med ett nästan oräkneligt antal släppta delar. Det är rollspelet som inte har någon röd tråd, men ändå aldrig tappar tråden. Final Fantasy XII är inte mindre än en stilstudie i japanskt rollspelsmys. Hatten av.

31. #Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Ett reinkarnerat flerspelarläge blev räddningen för strategispelet som bär rikare anor än många andra. EA visade oss att full motion video fortfarande fungerar och att tiberiumet alltid är lika hett. Samtidigt har man inte vikt en tum från den enkelhet som slog an tonen för hela serien. Resultatet är ett rent föredömligt strategispel.

Årets spel 2007 - plats 41 - 50

"kan fortfarande inte smälta att halo 3 kom så långt ner" Vad är det som är svårt att förstå med att ett av tidernas mest överskattade spel, som har grafik identisk med Halo 2, inte hamnar längre fram på listan? Om du frågar mig så borde det inte ens... 30/12 Jag trodde jag läste fel men nej... 35:E PLATS WHATTA... well förstår inte hur denna listan har lagts upp men.. jaja man kan ju gissa vad som kommer på 1:a plats *visslar crysis* 27/12 det var inte det jag menade dumfan, läser du vad du vill läsa eller? störd. 26/12 kan fortfarande inte smälta att halo 3 kom så långt ner, lätt ett av de bästa shooters det här året eller till och med det bästa. Storyn är bra, multiplayer läget är sjukt kul och gör att spelets hållbarhet är hög. Man kan spela Co-op inte många shooter... 26/12 Dålig lista, hur fan kan super mario, crackdown och ett jävla ishocky spel få komma på bättre plats än till exempel quake wars, CM: Dirt, Armed Assault, stalker och halo 3... Patetiskt... 26/12 Dirt och kanske FF12 platsar men dem andra hör inte hemma på listan överhuvudtaget, kanske om floppar inräknades i en återgivning av årets spelsläpp (pratar inte försäljningsstatistik). 26/12 Vad gör STALKER så här långt ned? Aja, smaken är som baken men på min lista är det top10 iaf. Annars är det väl inga skrällar tycker jag... 26/12 Sämsta lista jag sett på länge. Lite gamespot varning över den. http://www.actiontrip.com/comics/pics/at_comic239.jpg 26/12 Har tyvärr inte spelat något av detta heller... Halo3.... Nja, kanske lite högre. 26/12 halo3 förtjänar inte att vara med på någon lista alls. Ångrar att jag köpte spelet då jag inte ens orkade spela igenom det. Storyn var lika usel som i 1an och 2an och likaså grafiken, kändes ju mer som en expansion än ett fristående spel. Som tur var... 25/12
Skicka en rättelse