När #Metal Gear Solid 5 kommer på tal erkänner Hideo Kojima, seriens legendariska skapare, att han nog blir tvungen att göra ett sådant i framtiden.

– Jag tror att jag måste göra det någon gång, men vad det kommer att bli har vi ingen aning om, säger han till Official Playstation Magazine.

#Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots släpptes 2008 och sedan dess har det spekulerats om en uppföljare. Men när det väl blir dags för den ser det ut som att Kojima får mindre inflytande än någonsin.

– Vad gäller min inblandning i projektet lär det inte alls bli så mycket som i #MGS1 (originalet till Playstation) – kanske jag bara får göra en bana! Till MGS1 gjorde jag kartorna själv, planerade fienderutterna, gjorde verkligen allt mitt arbete hands-on – den nivån kan jag inte göra igen.

Anar vi en viss bitterhet hos Kojima? Just nu jobbar han med Project Ogre, ett mystiskt nytt spel. Under nästa månads Spike Video Game Awards är det också dags för honom att visa upp #Metal Gear Solid: Rising efter en lång tids tystnad.