#Battlefield 1942 tog onlinepangandet till nya nivåer och #Riddick bevisade att filmbaserade spel kan vara ruskigt bra. Blir #Dreamlords nästa spel att sätta svenska utvecklare på världskartan?

<center><img solid="" black="" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Dreamlords/929428_20070207_screen013.thumb.jpg" width="128" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5"></img><img solid="" black="" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Dreamlords/929428_20070207_screen009.thumb.jpg" width="128" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5"></img></center>

Denna hybrid av strategi, rollspel och [[MMO]] utvecklas av #Lockpick Entertainment i samarbete med studenter på högskolan i Skövde, men trots att detta är debuten siktar man högt. Lockpicks verkställande direktör David Rosén:

- Enklast är att jämföra vårt spel med världens mest kända inom genren:

World of Warcraft, även om vi på inga sätt tror att vi kan överträffa dem. Dreamlords riktar sig till en annan grupp av spelare, en äldre och mer betalningskraftig grupp som är intresserade av strategispelande såväl som klassiskt rollspel. Målet är 100 000 spelare inom ett par år men redan inom någon månad kan vi ha uppemot 10 000 spelare. Intresset från spelare världen över har varit mycket stort och engagerat. Redan tidigt bestämde vi oss för att bjuda in intresserade till förhandstester. Vi har under hela utvecklingen lyssnat på våra testare och resultatet är ett unikt spel där många av spelarnas synpunkter och önskemål kunnat implementeras redan från start.

Det är inget fel på ambitionsnivån. Återstår att önska dem lycka till och hålla tummarna för att spelet lever upp till förväntningarna. Håll utkik efter vår recension framöver.