Under söndagen avtäcktes #Destiny, som ska bli #Bungies väg tillbaka till rampljuset efter att överlämnat #Halo-skapandet till #343 Industries.

#Destiny sägs vara ett FPS som inget annat ute på marknaden. Spelplanen är en postapokalyptisk värld och en stad byggd under vad som kallas The Traveller – ett gigantisk sfärformat föremål. Du är en beskyddare av staden och staden fungerar även som en slags spelar-hub där man kan träffa på andra och socialisera. I #Destiny skapar du din egen karaktär och kan spela diverse former av lägen, som kooperativt eller mot varandra. De vill inte kalla det för ett MMO, men du delar världen med andra spelare. Ungefär som #Journey där man helt plötsligt kan stöta på en annan spelare. Tillsammans kan man göra uppdrag, eller bara förfölja den andre spelaren och vad denne tar för sig.

Det finns tre olika klasser att välja på; hunter, warlock och titan. Vi får väl anta att hunter är någon slags rogue, warlock en magiker och titan en soldat. Enligt Kotaku ska man även kunna äga olika former av fordon, i vilka du kan frakta föremål du hittat.

Fastän #Bungie inte vill kalla det för mmo, så finns alla elementen där med raider, en värld som alltid är online och fristaden där man kan socialisera med andra. Fokus sägs dock ligga på handling och personlig utveckling, mer än levlar och poäng.

Man är alltid uppkopplad när man spelar #Destiny, men det krävs ingen prenumeration, utan du betalar bara en gång. Spelet släpps någon gång i framtiden och det kommer till Xbox 360 och Playstation 3. Vänner av PC får vara utan, eller vänta.

En dokumentär om spelet, med lite inbakat gameplay finns att skåda nedan.

[video=13563]