Igår kunde vi presentera den senaste rapporten från #Nintendos kassaskrin, som trots haltande försäljning av Wii U går med vinst. Idag annonserar de också att de inte tänker hålla något stort liveframträdande på årets E3-mässa.

De stora drakarnas konferenser brukar vara det som sparkar igång den årliga branschmässan i Los Angeles. Det är där de stora annonseringarna brukar göras men i år tänker Nintendo om.

– Vi har bestämt att inte hålla någon storskalig internationell presentation med ny information som vi har gjort förr. På årets E3-mässa planerar vi istället att annordna ett par mindre evenemang som fokuserar specifikt på våra spel. [...] Vi kommer att använda E3 som det idealiska tillfället att prata i detalj om de Wii U-titlar vi planerar att lansera i år och vi ämnar också göra dessa spelbara för besökarna.

Framgångerna för deras Nintendo Direct, de regelbundna liveshowerna som fokuserar på specifika saker, sägs vara en av orsakerna till denna förändring. Kanske tog de sig också en funderare efter 2011 års mässa då folk knappt fattade att Wii U var en ny konsol och inte bara en pekplatta...

FZ kommer såklart att vara på plats i Los Angeles veckan innan midsommar så räkna med vår som vanligt grymma E3-täckning.