E3 är över sedan några tillbaka och nördhalten i Los Angeles mäshallar har sjunkigt till bedrövliga nivåer. Vi har sammanfattat konferenserna, uppmärksammat kioskvältarna och listat alla nya spel som avtäcktes. Nu, efter ett par dagars jäsande, har vi sammanställt våra personliga topplistor över det som visades - redaktionens och skribenternas favoriter helt enkelt. Dela gärna med dig av din egen topplista i kommentarerna.


Mattias Frost - skribent, dalmas och sommarredaktör

1. Fallout 4
Fem år har passerat sedan jag levde rövare som ilsken kannibal i Obsidians Fallout: New Vegas. Suget efter ett nytt postapokalyptiskt äventyr i den dystra världen är därmed enormt, och av det första intrycket att döma kan Bethesda mycket väl leverera botemedlet – redan i höst.

2. Shenmue 3
Mycket av det som gjorde de två ursprungliga – och svindyra – Shenmue-spelen så bra runt milleniumskiftet är numera standard i open world-genren. Går det att göra Ryo Hazukis resa rättvisa 14 år senare, med hjälp av crowdfunding? Jag är skeptisk. Samtidigt älskade jag Shenmue-spelen så mycket när det begav sig att jag ändå måste hoppas att det kan bli det episka äventyr fansen förtjänar.

3. Sea of Thieves
Pirat-mmo med äventyr, co-op och pvp? Förhoppningsvis utan genrens trötta grind? Vi behöver förstås veta mer innan vi på riktigt kan utröna potentialen för Rares färgglada onlinespel, men än så länge är jag ombord!

Många ser fram emot att se atombomberna falla

Joakim Kilman- skribent, lärare och PC Gamer

1. Fallout 4
Så mycket postapokalyptisk galenskap redan i november.

2. Unravel
Inte bara för att det är svenskt. Mest för att det ser väldigt fint ut.

3. Horizon: Zero Dawn
Ett storspel som inte är ett känt varumärke eller uppföljare? Dra mig baklänges.

Mechadinos! Ygritte! Pilbåge!

Calle Johansson-Sundelius - redaktör och brödbakare

1. Doom
Någon måste ju älska det stackars spelet som känns så missanpassat i dagens spelklimat. Lite som en Just D-comeback.

2. Horizon: Zero Dawn
Med risk att upprepa Kilmans ord föll jag pladask för Mechadinos vs Ygritte-konceptet och hoppas innerligt att Killzone-folket kan leverera

3. Stockholm
Vem försöker jag lura? Jag hade ju hellre varit på plats själv i Los Angeles men istället för du läsa Tobias Garstens betraktelser från mässgolvet på nästa sida.