Betaversionen av #Battlefield 1 har nu släppts öppet. Därmed är det fritt fram att plocka hem den stekheta multiplayershootern till Windows, PS4 eller Xbox One och börja kriga. Den hade premiär redan i går för de som hunnit registrera sig som Battlefield Insiders (en sorts gratis medlemskap av oklar nytta), men nu är den öppna betan, som den heter, alltså öppen på riktigt.

Info om Battlefield 1-betan har du här, och du hämtar den via Origin (på pc) eller konsolernas respektive nedladdningstjänster.

Battlefield 1-testet innehåller en bana – Sinai Desert – och spelformerna Conquest för 64 spelare och Rush för 24.

Systemkraven höll #Dice inne på ända tills i natt, men nu är de äntligen släppta. Och klockslaget för när betan öppnar för alla lanserades alldeles nyss, trots att dagen varit känd i flera veckor. Hur länge betan tänker sig att vara igång håller man också inne på. Det börjar likna en strategi för att krama ut så många nyheter som möjligt...

Nåväl. Det allmänna omdömet tycks vara att pc-versionen är väl optimerad. Det som kan ställa till det är om du pillar på det ologiskt namngivna reglaget "Resolution scale", men lugn – FZ förklarar hur du gör.

Våra vänner Geeks Gaming (tidigare Spelclockers) streamade ett par timmar från BF1-betan i går kväll. FZ:s nyhetsess Johan Olander visade hederliga gamla upprorstendenser i bästa Göterborgsanda när han sänkte allas vår chef Emil Åkered med en artilleripjäs i pannan. Ouch!