Bodengänget 5 Fortress visar upp deras överlevnads-spel Shattle. Spelet utspelar sig i Sverige under 1970-talet, mitt under det pågående Kalla Kriget. Scenariot är att det som aldrig hände i verkligheten händer och bomberna börjar falla. Trailern visas upp här nedan till de passande tonerna av Raised Fists - Friends & Traitors.

Vi fick ställa några korta frågor om Shattle till utvecklarna där de själva får förklarar vad spelet går ut på och deras inspiration.

Vad är Shattle för något?
Shattle är ett PVP-Survival spel som är helt poäng-baserat. Vi vill skapa möjligheten till en bredare strategi och playability då du får poäng genom Crafting, Loot och elimineringar. Alla startar med samma förutsättningar, överlev bomb-rundorna i skyddsrummen och håll dig överlevande till räddnings-bussen kommer och hämtar dig. Det finns inte ett tvång till att den som är bäst på att eliminera, vinner. Du kan vara väldigt bra på att Crafta vilket lik väl sätter dig på första platsen. Spelet är mer avancerad vilket gör att ju mer du spelar, desto bättre kommer du bli.

Berätta om inspirationen till Shattle?
Vi alla ”satt på stubben” (som man säger i norr) för ett år sedan och fundera över vilken typ av spel som spelare skulle vilja ha, vad har inte skapats och vad kan vi. Vi började bygga på idén precis efter jul, hade en spelbar version efter sex veckor och började tidigt att testa med faktiska spelare som hela tiden gett feedback på det features och gameplay som underhåller. Ursprungsidén till vart spelet är idag är helt annorlunda, men vi har utvecklat helt efter den linjen vi vill - Genom vårt Community och deras åsikter blir till verklighet.

Hur kommer det sig att ni valde 1970-talets Sverige som skådespelsplats?
Shattle bygger på Sveriges utrymnings-strategi för storstäderna om bomberna skulle falla under kalla kriget. Det fanns en bra story och det är inte så många spel som jobbat med svenska miljöer och 70-talet, det blir en ny miljö för alla spelare. Det finns knappt några grafiska assets att arbeta efter vilket gjort att vi verkligen fått skapa allt från grunden och leverera en genuin upplevelse med allt från potatis-kanoner, utrymnings-bussen, svensks arkitektur och maträtter.

Berätta för oss vilka är 5 Fortress är?
Vi är en studio från Boden som lägger stora värderingar i att skapa underhållningsvärde genom nära relationer att utveckla tillsammans med vårt Community. Shooter-segmentet är den kategorin vi kommer producera efter. Vi är måna om att skapa en jordnära och sund arbetsmiljö- När hjärnan och kroppen mår bra levereras det som mest effektivitet. När vi inte är bakom datorskärmarna, hittar man oss i en traktor, fyrhjuling, fiskebåt eller i en sommarstuga.

Shattle är planerat att släppas på PC under 2022. Det går även att skriva upp sig för att testa alfa-versionen redan nu för de som är intresserade. Ni som vill prata med utvecklarna kan även hoppa in i deras discord-kanal, ställa frågor och få chansen att speltesta.