Lost Ark släpptes med dunder och brak förra månaden och lyckades bland annat med konststycket att samla på sig näst flest samtidiga spelare i Steams historia, efter PUBG. Det ledde även till långa köer, och tyvärr blev Centraleuropa utan den högre serverkapacitet som tidigare utlovats. Nu har dock Lost Ark-teamet tagit tag i vad som troligen var en bidragande faktor till köerna, nämligen bot-konton.

I ett foruminlägg skrev de i lördags att botar varit ett stort problem i spelet och att de jobbat hårt för att ta fram effektiva verktyg och metoder för att ta bort dem. Detta har nu burit frukt, och över en miljon konton som använt sig av botar ska ha tagits bort från spelet.

De nämner att ett mindre antal legitima spelare kan ha slunkit med i avstängningarna, och att dessa spelare ska kontakta supporten. Slaget är alltså vunnet, men kriget mot bot-användare och andra fuskare fortsätter.

Med tanke på att spelet är free-to-play lär det inte dröja länge innan botarna är tillbaka, men förhoppningsvis kan utvecklaren Smilegate RPG och utgivaren Amazon åtminstone göra livet surt för dem.