Xenoblade Chronicles 3 är nästan här. Recensionerna är det definitivt, och hyllningskören tar i ordentligt. Metacritic-snittet landar i skrivande stund på storslagna 89, att jämföra med tvåans 83 och Wii-originalets 92. Kort sagt: det här är en serie som känner sig hemma med höga betyg.

Tetsuya Takahashi har varit Xeno-seriens starke man sedan Xenogears, via Xenosaga, och nu till Xenoblade. Han är förstås inte ensam i teamet, och en av spelets regissörer är Koh Kojima. För Nintendo berättar han att pitchen inte alls kändes som ett Xenoblade Chronicles-spel.

At first, I thought it didn't feel like Xenoblade Chronicles at all... I think Takahashi-san was deliberately trying to remove the sense of "Xenoblade-ness" of the series. The stories for the first and second games were completely different, but there was this sense of "Xenoblade-ness" that was common to both of them.

Skälet, tror han, är att världen känns mer "allvarsam" än i de två tidigare spelen, och det var något som kanske inte skulle gå hem hos spelarna. I slutändan menar han dock att teamet hittade en "bra balans" mellan gammalt och nytt. Och slutprodukten känns väldigt "Xenoblade-aktig".

På fredag släpps Xenoblade Chronicles 3, och en rejäl genomgång får vi här.