I skuggan av det pågående arbetet med den stundom utskällda uppföljaren #Left 4 Dead 2 har utvecklaren #Valve precis meddelat att man som bäst jobbar med en ytterligare kampanj till fjolårets kritikerrosade zombiestänkare #Left 4 Dead. Materialet - vars engelska titel är Crash Course - sägs i oklara ordalag "överbrygga luckan mellan slutet av kampanjen No Mercy och inledningen på kampanjen Dödssiffra".

Till förmodad glädje för läsare som är roade av motorcykelbusen Francis luttrade kommentarer skall den ursprungliga skådespelarkvartetten som jobbade med Left 4 Dead på nytt ha engagerats för ytterligare dialog. Crash Course skall frånsett flerspelarlägets cooperative- och överlevnadslägen även innehålla ett versusläge som skall ta runt en halvtimme att panga sig igenom - ett påstående som talar för att Crash Course innehåller ett mer avgränsat innehåll än föregående kampanjer.

Bland nyheterna märks därtill en nedräkningsklocka i versusläget för infekterade spelare som väntar på att få starta på nytt samt ett omarbetat system för den [[AI]]-styrda utplaceringen av olika slags bonusföremål. Crash Course är tänkt att släppas någon gång i september till pc (gratis) och [[Xbox 360]] (560 [[Microsoft Points]], motsvarande 65 SEK). FZ räknar med att inom kort kunna visa de första bilderna från expansionen.