Calle Johansson-Sundelius favoriter

"Det går ju inte att spela förstapersonspangare med gamepad." Även jag har yttrat den meningen men efter några timmar med det första #Battlefield: Bad Company var jag fast, "bara en karta till"-fast. Nu inser jag att uttalandet har lika mycket tyngd som när konservatister ville stanna kvar vid endast tangentbord som styrdon någon gång på 90-talet. Uppföljaren var därför efterlängtad och är utan tvekan det spel jag har spenderat mest tid i under året. Förutom ett helt fenomenalt multiplayerläge lyckades Dice även att leverera Battlefield i kampanjform. Det har också omdefinierat hur jag ser på spel med verklighetsanknytning. Jag vill kunna spränga väggar, annars är jag inte med.

Läs FZ:s multiplayer-recension
Läs FZ:s singleplayer-recension

[video=4544]

Har jag inte spelat Bad Company 2 så har jag nött taktiker i universums alla avkrokar Jag var egentligen bara måttligt intresserad av #StarCraft 2: Wings of Liberty men när ett gratisexemplar landade i mitt knä tänkte jag ändå spela igenom kampanjen, mest för de smäckra mellansekvensernas skull. När min ständige @xplejjn började kriga online blev jag ändå lite sugen och fastnade hårdare än en överviktig tomte i dåligt sotad skorsten. Sen blev det lite för många och lite för långa kvällar i mänskligetens tjänst. Dregglande zerg och högfärdiga protoss skulle minsann få vad de förtjänar, gång på gång på gång. Blizzard levererar än en gång.

Läs FZ:s recension

[video=5362]

Recensionen av David Cages svårt hypade #Heavy Rain var otroligt svår att skriva. Dels för att jag snott spelet framför ögonen på självaste chefredaktören och dels för att det tar sig an berättande och upplevelseskapande i spelform på ett för mig helt nytt sätt. I det stora hela lyckades Cage med sitt stora epos. Det både berörde mig och fick mig att tänka efter samtidigt som de på förhand ifrågasatta quicktime-eventsen faktiskt fungerade. Jag kommer alltid att minnas scenen som involverade ett finger och en rad olika verktyg. Trots att det bara var polygoner och texturer som kapades tvekade jag länge. Att det förtjänade en plats på min topplista var dock ett sekundsbeslut.

Läs FZ:s recension

[video=3223]