Juldagsmorgonen har grytt och de nya spelen snurrar i våra konsoler istället för att envist ligga och trycka under granen. Precis som i går och under flera dagar framöver passar våra skribenter på att tipsa om årets absolut finaste spelstunder.

Calle Johansson-Sundelius favoriter

"Det går ju inte att spela förstapersonspangare med gamepad." Även jag har yttrat den meningen men efter några timmar med det första #Battlefield: Bad Company var jag fast, "bara en karta till"-fast. Nu inser jag att uttalandet har lika mycket tyngd som när konservatister ville stanna kvar vid endast tangentbord som styrdon någon gång på 90-talet. Uppföljaren var därför efterlängtad och är utan tvekan det spel jag har spenderat mest tid i under året. Förutom ett helt fenomenalt multiplayerläge lyckades Dice även att leverera Battlefield i kampanjform. Det har också omdefinierat hur jag ser på spel med verklighetsanknytning. Jag vill kunna spränga väggar, annars är jag inte med.

Läs FZ:s multiplayer-recension
Läs FZ:s singleplayer-recension

[video=4544]

Har jag inte spelat Bad Company 2 så har jag nött taktiker i universums alla avkrokar Jag var egentligen bara måttligt intresserad av #StarCraft 2: Wings of Liberty men när ett gratisexemplar landade i mitt knä tänkte jag ändå spela igenom kampanjen, mest för de smäckra mellansekvensernas skull. När min ständige @xplejjn började kriga online blev jag ändå lite sugen och fastnade hårdare än en överviktig tomte i dåligt sotad skorsten. Sen blev det lite för många och lite för långa kvällar i mänskligetens tjänst. Dregglande zerg och högfärdiga protoss skulle minsann få vad de förtjänar, gång på gång på gång. Blizzard levererar än en gång.

Läs FZ:s recension

[video=5362]

Recensionen av David Cages svårt hypade #Heavy Rain var otroligt svår att skriva. Dels för att jag snott spelet framför ögonen på självaste chefredaktören och dels för att det tar sig an berättande och upplevelseskapande i spelform på ett för mig helt nytt sätt. I det stora hela lyckades Cage med sitt stora epos. Det både berörde mig och fick mig att tänka efter samtidigt som de på förhand ifrågasatta quicktime-eventsen faktiskt fungerade. Jag kommer alltid att minnas scenen som involverade ett finger och en rad olika verktyg. Trots att det bara var polygoner och texturer som kapades tvekade jag länge. Att det förtjänade en plats på min topplista var dock ett sekundsbeslut.

Läs FZ:s recension

[video=3223]

Föregående Nästa
Recettear: An Item Shop's Tale är en av mina absoluta favoriter detta året. SC2 tycke jag om, tills jag började spela MP mot randoms. Men ser fram emot kampanjerna i nästa delar. AC:B har jag bara hört bra ifrån, och kommer antagligen inhandlas när peng... 27/12 HoN har fler variabler när man spelar som gör att skicklighet spelar mer roll. Det är väl därför de extraseriösa dras mer till HoN. Eller många, åtminstone. 27/12 "Bestraffningen" man får av att förlora i HoN är nog den hårdare av de tre, för att komma till samma bestraffningsgrad i till exempel DotA så krävs det att man går med i communities så som dota-league eller liknande, då det inte finns något direkt stats... 27/12 Är rätt övertygad om att majoriteten av spelarna lirar för att vinna. League of Legends är minst lika kompetitivt som Heroes of Newearth, skillnaden ligger väl i så falll i att man straffas mer i det senare av att förlora. 27/12 jag menar att dom inte värkar bry sig om dom vinner elelr förlorar. utan ojsan jag förlorade vad synd. next game.. elelr nehen se vi van vist vad roligt. next game.. 26/12 Från din formulering så uppfattade jag det som att HoN var den enda som hade en äkta "vinna-attityd" i jämförelse med de andra två, ville mest klargöra att så inte är fallet då alla tre spelen uppmuntrar starkt att man ska vinna. :) De förstnämnda saker... 26/12 Nej, jag spelar självklart LoL för att jag vill förlora. 26/12 jag vet att det är så. men som sakt käns inte som att lol spelarna spelar för att vinna. sen så sa jag inte att det inte var så i dom andra spelen. eller hjorde jag det? hmmm... att inte kunna missklicka tar ju bort ett mistak som kan inebära död och... 26/12 Alldeles för lite Cooking Mama-spel på listorna. :D 26/12 Tycker alla spel på alla fem listor hittils varit sämst. Förutom Heavy Rain som funkade. 25/12
Skicka en rättelse