Med endast ett fåtal #Nintendo-utgivna spel (#Kirby's Epic Yarn, #Mario Sports Mix) under årets början och ett tunt släppschema framöver är det många Wii-ägare som misströstar. Nintendo förklarar att de inte övergett maskinen, men för tillfället prioriteras det nya 3DS-släppet och lanseringen av gigantiska #Pokémon Black och White.

– Vi har behövt förbereda för 3DS-lanseringen såväl som förbereda släppet av Pokémon Black och White, säger amerikanska Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime.

– Uppriktigt sagt har vi skjutit på några Wii-släpp så att vi kan fokusera på vår bärbara verksamhet. Vi jonglerar redan två stora bollar. Att lägga till en tredje vore utmanande.

Men nya titlar är på väg och avslöjas senast under E3-mässan i juni, lovar Reggie Fils-Aime. Wii-spelare har som bekant också #The Legend of Zelda: Skyward Sword att se fram emot. Det förväntas släppas någon gång efter sommaren.

Med tanke på senaste tidens torka är det märkligt att efterlängtade Hironobu Sakaguchi-rollspelet #The Last Story inte är aktuellt för lansering i väst.