Den vikande kronkursen kan innebära prishöjningar för spel och konsoler på den svenska marknaden. Häromveckan förklarade #Nintendo att de kan [n=31846 tvingas prishöja] för att kompensera kronans fall. Vi kontaktade konkurrenterna - #Sony och #Microsoft - för att få veta om de planerar liknande åtgärder. Sony svarade ungefär [n=31858 nej, men kanske] och i dag kommer Microsofts svar. Mattias Rosenkvist, ansvarig för Xbox i Norden, säger följande.

Planerar ni några prisjusteringar för konsoler eller spel inom den närmsta framtiden? Om ja, på vilket sätt?
- Vi har i dagsläget inga planer på att höja våra priser till återförsäljarna men vi följer den ekonomiska utvecklingen precis som alla andra. Så sent som i september sänkte vi priserna och har efter detta haft en fantastisk försäljning av Xbox 360.

Hur märker Microsoft av den svaga kronkursen?
- I och med att vi säljer i euro och har så gjort hela tiden så påverkas vi inte av växelkursen mellan euron och kronan. Vi är dock medvetna om att många av våra partners påverkas av eurokursen och detta följer vi självklart, men från Microsofts perspektiv påverkas vi mindre då vi sålt våra produkter i euro hela tiden.

Hur ser det ekonomiska läget ut för Microsofts spelsektion jämfört med konkurrenternas?
- Det momentum vi har på Xbox 360 idag är enormt starkt och vi kommer från vår bästa julförsäljning någonsin i Xboxens historia så vi känner oss väldigt komfortabla trots det tuffa ekonomiska läget vi har idag.