Kommer #Creative Assembly att supporta spelet efter release för en gångs skull istället för att bara släppa 1-2 patchar och sedan gå vidare? (@Saxit)
- Den som lever får se!

Vilka expansioner kan man tänka sig att det släpps sen? (@Lusen-FZas STORA hopp)
- Amerikanska inbördeskriget är en personlig favorit, men frågan är om inte det är värt ett helt eget spel! För DLC, se ovan.

Fungerar diplomati, eller är det samma skräp som i de tidigare spelen? (@Tybalt)
- Diplomatin var mycket begränsad i betan, men känslan var att motståndarna betedde sig ganska rationellt.

Tycker ni att Creative Assembly har infriat det de pratade om och visade upp under #Segas presskonferens? Jag syftar till exempel på när man skjuter hål i marken med en kanon, då får motståndartrupperna svårare att ta sig fram genom den delen av terrängen och att AI:n ska vara mycket bättre än tidigare. Slutligen, funkar de olika generalernas egenskaper bra, eller är det bara skit? (@studio23)
- Jag tycker att det funkar! Hålen blir till hinder och AI:n känns faktiskt polerad. Men det krävs att jag får sitta ner med alla enheter och spela slag utanför kampanjen för att kunna avgöra det. Missa inte recensionen.

- Jag gillar generalernas inflytandezon, som jag skrev ovan. Den gjorde mig till en mycket mer aktiv användare av generalenheterna.

Varför har Napoleon handen på magen? Har han ätit något olämpligt? (@Hx2)
- Har du sett Total Recall? That’s why...

Kommer Napoleon vara som en expansion till Empire eller är det ett helt nytt spel som man måste ha i sin Total War-samling? (@Emil)
- Napoleon lanseras som ett helt nytt spel och det är det väl om man talar om storleken. Men tekniskt så är det en fristående expansion av Empire, om än en mycket lovande sådan!

Foton som dessa får fart på arméns skyddsombud.

Kommer det bli efterlängtat hotseat som i #Medieval II: Total War - Kingdoms? (@Tobsson)
- Creative kallar det "Drop in battles", och fungerar det lär det bli en gudagåva. Gick dock inte att testa i betan.

Är det för mycket fokus på just Napoleon så man blir uttråkad? (@Halvars90)
- Personligen så älskar jag fokuset på en general och en nation. Känslan av att skriva historia blir starkare. Allt känns mer realistsikt. I Empire tröttnade jag ofta när jag som en nation hade spelat långt över de historiska gränserna. Tagit över hela Sverige med Frankrike, till exempel. Sedan får du ju välja en annan nation är Frankrike i den stora kampanjen, men det går ju inte att komma ifrån att Napoleon dominerade en stor del av denna spännande era.

Varför inte patcha Empire?! Det är ju värre än med #Left 4 Dead och #Left 4 Dead 2 (@Alesi09)
- Kan man fråga sig. Men har det inte varit såhär sedan #Shogun?

Är det beroendeframkallande? (@DinGelDanGel)
- Ja!

Har det skett några förändringar i hur belägringar utkämpas sedan Empire? (@virgol)
- Jag stötte faktiskt inte på något fort under hela den italienska kampanjen, men på nätet säger man att belägringarna är i stort sett oförändrade. Riktigt dåliga, med andra ord. Jag undviker alltid att anfalla fort, utan lockar ut fienden på backen alternativt stormar ut om det är jag som sitter där och häckar.

Har något gjorts för att snabba upp de något segdragna sjöslagen från Empire?
- Jag har inte spelat något sjöslag i betan. Men ja, de var ganska sega efter ett tag.

När får vi se realistiska slag med tusentals trupper istället för små skitslag med 1000-2000 man på sin höjd. (@Gordon Freeman)
- Inte på ett tag, men det finns moddar som gör det här mycket bra. Kolla in twcenter.net.

I Empire och alla andra spel tar det cirka tio turns innan man har den största armén i spelet, kommer det ändras? Man vill ju ha lite motstånd. Det enda fienden i Empire gjorde var att plundra ens byar, inte attackera med stora armér och ta över städer. (@Lottarn1337)
- Är du så leet att du aldrig känner motstånd i Napoleon så finns ju den nya möjligheten till mänskligt motstånd i singelkampanjen, via "Drop in battles". Lär bli otroligt spännande! Tänk dig att du ska nedgöra en hord milismän som har en sunkig, försupen ledare i spetsen och det visar sig att Englands största Total War-strateg sitter vid det andra tangentbordet. Härligt!

---

Napoleon: Total War släpps den 26 februari. Om den franske kejsaren är med oss levererar vi en mustig recension långt innan dess.

[video=4381]