Problemen med spelkritik

Robot
Medlem
Problemen med spelkritik

Kan hålla med om att inlägg som "spelet suger" inte tillför ngt, utan att man borde lägga ned mer tid på sina kommentarer än så. Konstruktiv kritik gynnar alla.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

den här artikeln sög :>

Skrivet av robbis:

den här artikeln sög :>

Hummm


signatur

För det mesta bakbinds Troubadix och förses med munkavle .

Medlem

En ganska intressant sak som han nämner är att inlägg som "Jag älskar spelet" inte hjälper så mycket heller.
För att det ska gå kunna utvecklas inom något så måste man veta vad man gör bra eller dåligt, inte bara att man gör de.

Inaktiv

I agree, this review is about as useless as silent porn for a blind dude

Medlem

Fjanterier som finkultur kan vekvristade fjompar syssla med. Spelrecensioner ska skrivas av spelare - för spelare. Inte för slipsnisse-kulturmongon med mindervärdeskomplex för att spelindustrin omsätter mångdubbelt mer än hans insnöade lilla hörna.


signatur

In war, truth is the first casualty

Inaktiv

Jag som trodde recensioner var i första hand för konsumenterna och inte utvecklarna.

Medlem

Jag tycker att det finns mycket bra speljournalistik att ta del av, iaf här i Sverige. Den blir dessutom bättre hela tiden. Jag vet inte vad han utgår ifrån, jag känner inte igen det, men han vill väl höras förstås.


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Medlem

Jag håller med. Läser aldrig recensioner för att få reda på hur ett spel är (för mig) utan ser dem mer som en underhållningsform och en mer avancerad, ibland humoristisk, personlig sammanfattning av spelet.
Vill man veta vad spelet faktiskt erbjuder måste man spela det själv.
Däremot är jag lite rädd för att spelutvecklare bara väljer att lyssna på recensenter. Även om de är kapabla till att uttrycka sina tankar väldigt väl på pappret betyder de inte att tankarna kommer att leder oss in på rätt spår. Politiker gör också val åt oss men inte alltid blir det rätt va?
Jag tror därför också att alla gamers måste börja satsa på att uttrycka tydligare åsikter för att göra sin röst hörd och nå ändra fram till spelutvecklarna.

Hur själva recensenternas fördjupning skall gå till vet jag inte men det enda man kan önska är att denna del har en stor spoilervarningstämpel på sig.

Medlem

är det bara jag som inte fattar vad snubben snackar om? alla recensioner jag kommer ihåg pekar tydligt ut vad som är dåligt och vad som bra. fast det kan bero på att jag för det mesta håller mej till fz:s och zero punctuations recensioner, hög standard som alltid.

Medlem

Känner inte riktigt igen fenomenet han beskriver. Jag läser iofs nästan bara spelrecensioner här på FZ och de brukar innehålla just det han snackar om. Om spelet är bra eller dåligt, vilka bitar som funkar och inte funkar, och vad spelet tillför genren.

Hoppas verkligen inte det slutar som tidningarnas fossila filmrecensenter - ett textstycke oförståeligt ordbajseri där man inte ens fattar vad personen faktiskt tycker om filmen.

Medlem

Problemet är ju att många speltidningar och spelsajter FÅR spelen av utvecklarna.... T.ex. Gamespot som gör värsta reklamkampanjen med Kane & Lynch och sparkar killen som sedan ger spelet dåligt betyg i recensionen samma vecka.

Om FZ var tvugna att köpa alla spel de recenserade kanske de skulle vara lite mer måna om vilka som var värda köpet också. Eller?

Medlem

Jag tycker recensioner håller en tillräckligt hög standard i förhållande till vilka sorts spel som skapas nu för tiden.

Man kan inte riktigt jämföra det med filmrecensioner än eftersom "kostverks"-aspekten, en djup handling och viktiga budskap väldigt sällan finns där i spelen till skillnad från många filmer.

Men det som jag definitivt håller med artikeln om är att kritiker måste bli mer kritiska om spel, att de ska kräva högre kvalite och att ett spel ska lyckas med mer än att vara lite lätt underhållning för att lyckas plocka de höga betygen. Det är allt för ofta som välkända speltitlar och stor hype gör att betygsskalan tippar lite förbi det en helt objektiv recensent borde ha gett det.

Inaktiv

Läser nästan bara recensioner på Eurogamer och jag tycker alltid de lyckas rätt bra, med rättvisa betyg och välskrivna recensioner.

Att han tycker att spelrecensioner är ruttna är troligtvis för att han läser ruttna spelrecensioner.

Vad jag tycker speljournalistiken snarare har problem med är "previews" etc. som verkar vara väldigt styrda av företagens PR-avdelningar. Ibland skapas nästan ofattbart höga förväntningar som oftast spricker när spelet väl släppts. Om förhandstittarna inte vore så kontrollerade kanske man skulle kunna få en mer sann bild innan spelet släpps; men jag vet inte hur det skulle gå till, det är på utvecklarnas territorier som spelen testas.

Om man jämför med film t.ex. så känns det som det är lättare att tippa hur bra en film kommer vara än ett spel på förhand. Det beror kanske på att filmer är så bundna till handlingen jämfört med ett spel som kan ha kass handling men ändå vara bra tack vare andra element. I en filmtrailer får man ju oftast en grov bild av handlingen och det är kanske det som gör det lättare att bedöma slutkvalitén.

Vad som kanske behövs är en starkare demokultur där spelare fick köra i princip alla spel några månader före release.

Medlem

Det är därför The Escapist's recentioner är så bra. Han går igenom alla element i spelen och argumenterar för o emot.


signatur

En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.

Medlem
Skrivet av MaXMC:

Problemet är ju att många speltidningar och spelsajter FÅR spelen av utvecklarna.... T.ex. Gamespot som gör värsta reklamkampanjen med Kane & Lynch och sparkar killen som sedan ger spelet dåligt betyg i recensionen samma vecka.

Om FZ var tvugna att köpa alla spel de recenserade kanske de skulle vara lite mer måna om vilka som var värda köpet också. Eller?

Nej. De skulle köpa in de spel som läsarna och de som köper reklam vill att de ska recensera. Utgifterna för detta skulle vara nära omärkbara för ett företag som Gamespot eller PCGamer.

Inaktiv

bla bla bla bla bla.... blaaaaaaaa....

Medlem

Vänta nu, påstår karln att spelens framtid står och faller med recensentioner?

...


signatur

"They`ve made a what out of it!?"

1
Skriv svar