Veckans Xbox-nyheter #7 (v.23)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #7 (v.23)

Dan före dan...E3 är nära nu! Xbox-konferensen imorgon lär komma med episkt många nya spel och nyheter kring Xbox. Rykten om precis allt flyger runt på internet men det är svårt att veta vad som är sant och icke sant som vanligt. Mycket läcker ju ut dagarna innan, men förhoppningsvis inte allt. Alldeles oavsett så lär det bli en fantastisk show att titta på.

Nyhetsveckan som gått har dock varit full med nyheter och jag har som vanligt försökt sammanfatta så mycket som möjligt nedan. Hoppas att ni finner något intressant att läsa om! Missade ni förra veckans post så hittar ni den här.

Med det sagt...let's jump in!

Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass teasar mycket nytt inför E3 och med nyheten om att XGP kommer till PC så lär det vara fullt med nytt under veckan som kommer. Nyligen meddelade Paradox att de kommer att haka på Xbox Game Pass till PC och nu har också Focus Home Interactive gjort detsamma. Vilka titlar som dyker upp får vi veta snart! ¨
Uppmärksamma användare har säkert också noterat att Game Pass Quests har dykt upp i Sverige! En tjänst som tidigare varit begränsad till US och ett fåtal andra ställen. Varje månad får XGP-användare ett antal uppdrag som om de slutförs genererar Rewards-poäng som kan lösas in mot allt från prenumerationer på Xbox Game Pass och Gold till Xbox-kredit och välgörenhet. Uppdragen i sig handlar om att spela olika spel från XGP, ta achievements och dylikt. Mycket trevligt.
Focus Home Interactive tweet
Paradox pressmeddelande

Minecraft Earth.

Minecraft Earth visades upp på Apple WWDC häromdagen och ser fantastiskt ut:

Minecraft Earth är ett AR-spel som kommer till iOS och Android i sommar, och det är F2P! Read all about it:
Minecraft Earth

Xbox Gear Store kommer till Europa.

Xbox gear store har funnits tillgänglig i amerikat ett bra tag men nu kommer det äntligen till Europa. Gillar man Xbox, merchandise och liknande så är det här riktigt trevligt. Man levererar till i stort sett alla länder i Europa, även Sverige! Utöver alla trevliga prylar så är det mest intressanta med detta att det är ytterligare ett tecken på att Microsoft och Xbox påbörjat en seriös satsning på den europeiska marknaden. En marknad som under den senaste generationen varit alldeles för eftersatt. Förra veckan skrev jag om hur Microsoft öppnar upp en Flagship Store i London, likt den som finns i NYC så det rör på sig ordentligt.
Xbox Gear UK
Microsoft Flagship Store London

Halo Infinite

Vi lär få se mer från Halo Infinte under E3-konferensen men fram tills dess så kan man alltid roa sig med att läsa om vad Kiki Wolfkill, 343i head of transmedia and entertainment, har att säga om allt runtomkring. I en intressant intervju med gamesindustry.biz går hon igenom all kringmedia runt Halo-universumet som leder oss fram till Infinite och vidare. Intressant läsning!
To Infinte and Beyond-gamesindustry.biz

Gears of War: Retrospective.

I juli kommer boken Gears of War: Retrospective, the first 10 years ut, skriven av Arthur Gies. "With its acclaimed gameplay, intense characters, and visceral action, the award-winning Gears of War franchise helped define the modern shooter genre. Written by Arthur Gies, “Gears of War: Retrospective, The First 10 Years” provides a detailed look into the history of Gears through the words of its developers, designers, and artists"
I höst kommer ju Gears 5 som förmodligen kommer att förändra en hel del, på söndag vet vi mer!
Gears of War: Retrospective

Forza Horizon 4 Update 10.

Medans vi väntar på E3 där vi förhoppningsvis får veta mer om nästa expansion till Forza Horizon 4 (det ryktas om ett nytt DLC i liknande stil som Hot Wheels-expansionen till FH3 -kanske LEGO?) så får vi hålla till godo med en livestream från Update 10 som sändes häromdagen.
FH4 Series 10

E3-rykten och spekulationer.

Nu börjar det bli riktigt hög hype-nivå inför Xbox konferens på söndag kväll. Rykten, spekulationer och läckor överallt... Utan att gå in på specifika spel och liknande så vad vi vet är att:
Xbox Game Studios visar upp 14 spel, fler first party än någonsin tidigare.
Xbox Game Pass har stor närvaro, särskilt med PC-lanseringen och där lär vi få väldigt mycket trevliga nyheter.
xCloud kommer att visas upp på ett eller annat sätt.
Next-gen konsolerna lär teasas och vi får mer info, även om det bara är på ytan.
Massor av tredjepartsspel kommer att visas.

Exakt hur det här gestaltas kan vi bara gissa oss till. Gissar och spekulerar gör också Brad Sams i sin prediction-video som verkar sansad:

I övrigt så bör man följa allt om E3 här på FZ där årets bevakning är synnerligen omfattande, det ska jag göra!

Det var allt för den här veckan, vi syns på andra sidan E3!

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #minecraft-earth #halo-infinite #gears-of-war #forza #e3


signatur

Jump in.

Moderator | Testpilot

Känns nästan liiite dumt att lägga upp denna nu då MS har sin konferens senare idag Då är det ju ändå Söndag.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Ambassadör
Xbox

@uberpwnage2.0: Nah, de här "vanliga" nyheterna kommer att drunkna i all E3-hysteri så det kändes värt att ge dem lite uppmärksamhet!


signatur

Jump in.

1
Skriv svar