Battlefield 2042 - vad tycker folk?

Medlem
Skrivet av Tiggaren:

Ni som inte kommer spela mer vad kör ni istället?
Hade det funnits alternativ men det finns det inte om man vill lira något nytt med liknande upplägg.

Trodde Battlefield skulle vara det FPS spel som skulle hålla ett tag för mig. Nu tror jag faktiskt det blir Halo och kanske blir ett köp av Insurgency Sandstorm också.

Medlem

Ähh tycker de skit kul love it, behövs fixas med nåra saker men ja längre fram med allt de goda kommer bli bra

Inaktiv
Skrivet av Marooned:

Får en att undra. Har också noterat det att spelsidor ger det rätt bra betyg. Men läser man vad spelarna tycker här och på reddit så är det överlägset mest negativt.

Det blir ju överrepresenterat av de som inte gillar spelet för de andra sitter ju och spelar för fullt

Medlem

Har kört några timmar med mitt Gamepass EA play Early acces trial nu och har ca 2-3 timmar kvar att testa men mina första tankar efter ca 50/50 mellan all out war och portal.

All out war

+Äntligen tillbaka till stora kartor efter BF1 och BFV små infantry fokuserade kartor.
+Fler spelare, något som efterfrågats länge i BF communityn.
+Gunplay känns ganska bra, behöver finslipas.
+Progression, inga galet svåra assignments för att låsa upp attachments eller camos för vapen. Tillbaka till BF4 systemet där du helt enkelt låser upp mer genom att bara använda vapnen.

-SBMM, man slängs ut ur servern när matchen är slut och man får vänta på match making igen. Community känslan är borta. Squaden som du kanske precis spelade riktigt bra tillsammans med är borta. Ingen möjlighet att hänga kvar på servern för att vänta in sin favo karta, man får helt enkelt köra en match makin igen och hoppas man har tur med kartan.
- Ingen server browser i all out war.
- För mycket röntgen syn/spotting abilites. Man får en varning om att ens position är röjd vilket är bra, men den varningen blinkar jämt och ständigt vilket betyder att man konstant är spottad. Föredrog BFV där man hade väldigt begränsad spotting och man fick förlita sig på sina egna ögon och öron, och det var lättare att flanka runt.
- Få vapen, senaste releasen det var så här få vapen i grundspelet vid release var med BF2 som tom hade ett vapen mer med 23 st.
- Specialister, dem funkar...... men klasser funkade fortfarande bättre. Nu är det bara kaos i laget. Går inte på ett bra sätt att sätta ihop ett lag/squad som kompleterar varandra om man då inte spelar tillsammans med kompisar. Fortfarande svårt att se skillnad på lag/fiende utan den blå pricken.
- Öppna klasser/specialister som kan välja alla vapen, som tidigare bara kaos, känns mer som att man bara öppnat upp alla vapen och gadgets för alla klasser bara för att man har för få vapen för att dela upp dem.
- Även om stora kartor är ett plus så blir vissa kartor alldeles för stora istället.
- Dålig balanserade fordon, tanks är för klena mot soldater, svävaren för kraftig istället. Har inte hunnit testa flyg/hellis än.
- Ljud/ljudmix är dåligt jämfört med tidigare BF spel. Man hör fotsteg från flera hundra meter bort känns det som.
- Scoreboard, ingen möjlighet att se vilka specialister resten av laget kör för att se om vi behöver fler medics tex.
- Prestanda, stora kartor + fler spelare leder till dålig prestanda. Dock fortfarande spelbart med mitt 1060 på 2560-1080 med allt på low.
- Movement känns "flytigt", känner ingen tyngd i min soldat utan det känns som man flyter eller svävar fram. Men det kan ha att göra med den dåliga prestandan på mitt system eller att servrarna inte funkat något vidare nu i början.
-Cutscenes inför varje match, coolt första gången men i längden bara onödigt och irriterande.
- Inget leaning around corners när man ADS.
- Ingen global chatt utan bara team-chatt och ingen voip.
- Går inte att slänga tillbaka/skjuta granater som i BFV.

Mycket minus men jag ska vara ärlig och säga att jag haft roligt dem timmar jag kört än så länge och det finns en bra grund där under någonstans. Men spelet känns långt ifrån färdig eller genomtänkt då det även om det är roligt inte alls känns eller spelar som ett Battlefield spel.

Har inte stött på så mycket rena buggar än så länge utan dem största problem jag har med spelet är rena design val som Dice har gjort. Har en känsla av att Dice kommer få backa på en hel del av sina val och spelet behöver flera månader om inte ett år av patchar för att kännas bra.

Portal

+ Mest bara Plus med detta läge. Allt går att ställa in själv om man vill det och ändra dem design val Dice har gjort.
+ Server browser.

- Ingen server browser för dem klassiska lägen för BF1942,BC2 och BF3 utan där är det enbart matchmaking. Men man behöver dock inte söka en ny server efter varje match utan man kan hänga kvar på samma server.
- Mååånga XP boost läger/servrar har skapats där man farmar AI fiender osv.
- Buggigare än standardläget all out war men ändå roligare.

Hazard Zone

- Inte alls intresserad av detta läge.

Sammanfattning/övrigt

Körde även min trial på min Xbox series X men där hårdkrashade min konsol helt innan jag ens kört klart den första tutorial matchen. Nått som även hände under betan. Och det är inte pga dåligt luftflöde då den står helt öppet ovanpå vår tv-bänk med 1,5 meter fri luft upp till taket. Kollade BF2042 forumet och jag är inte ensam om detta problem då det är flera som rapporterat samma krasher och verkar vara gemensamt för flera Frostbite spel sedan tidigare.

Har man visat något från Storen ännu? Eller är det ännu ett fall av att man väntar tills alla recensioner släppts innan man öppnar skins affären och avslöjar löjligt höga priser likt dem i BFV?

Kommer jag köpa spelet efter min prov-period? Ja, även om Battlefield känslan är borta i All out war så har jag haft roligt och jag kan fortfarande spela Portal om jag vill ha tillbaka den klassiska BF känslan. Att spelet inte känns klart är tyvärr något som förföljt serien ända sen BF4 tiden och när spelet äntligen känns klart så brukar det oftast vara dags för nästa release.

Medlem
Skrivet av anon_119148:

Det blir ju överrepresenterat av de som inte gillar spelet för de andra sitter ju och spelar för fullt

Tror också det..
Har spelet många brister, japp! Är det ändå kul att spela, Japp!
Det stora problemet igår kväll var serverlagg, blev näst intill ospelbart. Folk skrek LAG i chatten så var inget lokalt så att säga.
Prestandan behöver uppas också då inte alla sitter på 30xx kort, det är ett krävande spel helt klart. Ett par nya drivisar eller patch som fixar det vore guld.

Medlem

Kompisgänget har superkul med det, men kan förstå vissa punkter folk har kommit med. Hoppas på att det finjusteras framöver. Vi har alla beställt det till ps5 efter vår 10h-test. Elgiganten har det för 500 riksdaler om ni blev så sugna att ni vill köpa.


signatur

PC: i5-10600K | 3070 Ti | 32GB DDR4 | nVME 1TB

Medlem

Hovercraft roligast än så länge med en squad kompisar. Vinner matchen med den. Bara slayar allt. Sjukt obalanserad.

Medlem
Skrivet av Ronzem:

Hovercraft roligast än så länge med en squad kompisar. Vinner matchen med den. Bara slayar allt. Sjukt obalanserad.

Ja den tål brutalt mycket stryk och har sjukt med eldkraft och kan åka vertikalt på väggar typ.
Jeepen är helt värdelös i jämförelse. Duger som taxi typ.
Förstår dock tanken bakom. Att teamspel ska löna sig. Åker man själv i hoverkraften är den inte mycket att ha liksom. Det är väl lite samma med transportflyget. Den har mycket eldkraft om alla vapen är bemannade. Ta flaggor ger väldigt mycket exp om man samarbetar osv.

Medlem
Skrivet av Tiggaren:

Ja den tål brutalt mycket stryk och har sjukt med eldkraft och kan åka vertikalt på väggar typ.
Jeepen är helt värdelös i jämförelse. Duger som taxi typ.
Förstår dock tanken bakom. Att teamspel ska löna sig. Åker man själv i hoverkraften är den inte mycket att ha liksom. Det är väl lite samma med transportflyget. Den har mycket eldkraft om alla vapen är bemannade. Ta flaggor ger väldigt mycket exp om man samarbetar osv.

Hovercraften är också väldigt tyst för motståndaren. Hörs knappt tills man är inom 1 meter.
Stora tornet/hangaren på Orbital är en så löjlig punkt. Speciellt på Breakthrough.
Det laget som försvarar spawnar massa tanks och hovercrafts högst upp på taket.
Medans attackerande laget kör sina hovercrafts upp efter väggarna....

Medlem

Jag har spelat några timmar bara, fick 10 timmar via Game Pass, och är så jädra taggad tills på fredag då jag nappade på Elgigantens förbokning på 499:- till PS5.
Spelat mest Portal och stormtrivs där. Främst spelat BF3 och tycker det är precis lika roligt som jag minns det.
Kört två matcher all out warfare och har roligt där med. Mina enda klagomål är att att matchmakingen är lite sådär, saknar möjlighet att se stats (funkar i Portal) samt att menyerna är väldigt röriga.
Tror att detta kommer bli helt fantastiskt roligt med lite patcher och framförallt hoppas jag på än fler kartor i Portal.

Jag kan till viss del förstå att det finns kritik till vissa saker, t.ex Specialists, men jag känner inte alls igen mig i det som många skriver om att det inte är Battlefield, tycker det är mer Battlefield nu än det varit på länge

Medlem

hämtar popcorn.. roligt med en gnälltråd

Medlem

Har inte spelat sedan BF4 och ja är positiv riktigt skoj att spela på PS5. Spelet kommer bara bli bättre och bättre. Spelet har ju inte ens släpps om man skall vara ärlig..

Medlem
Skrivet av Lirilesh:

Trodde Battlefield skulle vara det FPS spel som skulle hålla ett tag för mig. Nu tror jag faktiskt det blir Halo och kanske blir ett köp av Insurgency Sandstorm också.

Måste säga, Insurgency är ett riktigt jävla bra fps spel. I stadsmiljö så är det nog bättre.


signatur

1338 - One Step Above

Medlem

Ja jag hade ju EA play pro en månad så körde via det istället för att rakt ut köpa spelet efter hur betan var... och tur var det. Har lirat ungefär 10 timmar och skulle jag skriva ner allt negativt så hade jag nått maxgräns och mycket har redan sagts av andra, kort sagt jag gillar det inte. Har spelat i princip alla Battlefield sedan begynnelsen och ärligt talat hade jag mer kul med bf5. Ska dock sägas att portal har potential, upplevde att spelet flöt på bättre där och att gunplay i allmänhet kändes mer "responsive".

För övrigt spelade jag nyss lite Halo infinite här på kvällen och wow, det är som natt och dag. Finns ingen mening för mig att spela bf2042 längre och det är la okej, har inte tid över för två stycken mp lir just nu ändå.

Medlem

Förutom alla buggar (som brukar finnas i BF spelen vid release) så är det helt ok och har verkligen potential att bli något.

Så en gammal Battlefieldspelare som jag (har kört alla utom 2142 i alldeles för många tusen timmar) är försiktigt optimistisk.
Klart bättre än Bf1 och Bf5 iallafall

Skrivet av MulletDeluxe:

Måste säga, Insurgency är ett riktigt jävla bra fps spel. I stadsmiljö så är det nog bättre.

Det är helt OK, men jag tyckte det första spelet hade lite mer kräm.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Jag har kul i bf2042!
Krigsatmosfären är på topp tycker jag. En del saker behöver åtgärdas och jag instämmer med det mesta folk klagar på, förutom att spelet är kasst
Men jag är sjukt besviken på bristen av spontant teamplay. Spelet är inte designat för att främja teamplay som tidigare bf's.
Hoppas på att det landar lite om säg ett par veckor då officiell release är avklarad, det har släppts ett par patchar och folk har lärt känna spelet.

Medlem

En fråga/kommentar bara: en del skriver att borttagningen av score board är negativt, men jag tror dock att det kan ha något positivt med sig. De som förut körde ego bara för att få en så bra K/D-ratio som möjligt kan nu inte se den och det skulle kunna göra att dom får större incitament att gå mot objektiven istället. Eller tänker jag fel?


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem
Skrivet av conthox:

Eller tänker jag fel?

Ja tyvärr, då squadplay är stendött. 128 lonewolfs som sprätter runt tar inga punkter direkt.
Det är bara en till i en mycket lång lista av total-fails från dice/ea i detta spel, utöver det faktum att det är släppt minst ett år för tidigt med tanke på hur det ser ut just nu.

Medlem

Jag fattar inte varför DICE har bestämt att så många "capture points" i breakthrough ska vara på högt uppsatta ställen. Banan Kaleidoscope (banan i sydkorea med massa höghus) har sin sista högt upp i ett höghus.

Mitt lag försvarade och det var den sista kvar. Alla ställde sig uppe på taket och hittade ett hörn. Det finns så få vägar att ta för motståndarna att den vanligaste vägen är hissarna. Men vi var kanske 10 pers som försvarade hissarna och så fort dörren öppnade fick dom så mycket stryk.

Jag hade skölden och bara rusade in i hissen och slog ner alla som fanns där. Så konstigt val av DICE att designa banorna så där.

Medlem

Så många klagar på att det inte är något teamplay i detta BF. Men jag har aldrig varit med om att det varit speciellt mycket teamplay. Jag har spelat sedan BF3 och spelar nästan uteslutande utan kompisar. Jag märker ingen skillnad från tidigare BF-spel. Folk springer lika mycket runt som yra höns, och jag får lika mycket heals och ress som i tidigare spel. Folk verkar ändå hyfsat sugna på spela healing- och ress-specialisterna i detta spel, inklusive jag.

Medlem
Skrivet av Whisp:

Så många klagar på att det inte är något teamplay i detta BF. Men jag har aldrig varit med om att det varit speciellt mycket teamplay. Jag har spelat sedan BF3 och spelar nästan uteslutande utan kompisar. Jag märker ingen skillnad från tidigare BF-spel. Folk springer lika mycket runt som yra höns, och jag får lika mycket heals och ress som i tidigare spel. Folk verkar ändå hyfsat sugna på spela healing- och ress-specialisterna i detta spel, inklusive jag.

Tycker också teamplay fungerar bra nu när folk lärt sig hur spelet funkar. Folk ressar nu vilket dom inte gjorde i betan. Det slängs ut ammo och health också. Chatten fungerar bra även om det bara är egna laget. Kan ärligt säga att det var länge sen jag hade såhär kul i ett MP spel.

Medlem

Hacker specialisten är riktigt jävla bra. Spelar som honom med AA vapen, hackar helikoptrarna och sen skjuter jag ner helikopter utan att spelaren kan försvara sig. Märker även att folk använder sina flairs direkt efter om jag bara lockar mot den för att dom blir så rädda för att dö för att jag precis innan har fått in en träff på dom.

Skrivet av Tiggaren:

Jeepen är helt värdelös i jämförelse. Duger som taxi typ.

Vet inte hur många gånger jag har placerat en jeep utanför en byggnad och sen mejat ner alla spelare som spawnar utanför byggnaden. Folk nonchalerar jeepen så jag kan ganska obehindrat skjuta ner folk... I ett tag i alla fall

Medlem

Extremt besviken snacka om att det gått åt fel håll. Tyvärr det sämsta BF

Medlem

Tror jag sparar tusenlappen och spelar anant! frustrerad över bf4 som det är nu med fusken på näst intill varje server

Medlem

Har provat 10 timmar genom game pass på min series X och är lite lagom glad. Det är mäktigt med så många spelare, och fångar lite av känslan av att vara en del av en armé som första call of duty-spelen ingjöt. Men kartorna är väldigt tomma, ljudet undermåligt, vapenantalet under all kritik och har upplevt en del oflyt med servrar och liknande. Jag är inte heller förtjust i alla olika specialister. Men trots allt det negativa så hade jag oftast kul i 10 timmar. Kommer nog inte köpa det direkt utan vänta några patchar och tillägg.

Medlem

Riktigt mediokert, refundade efter några timmar.
Deras 10 år gamla titlar är liksom bättre på alla plan.

Medlem

Det märks tydligt att de med talang och känsla lämnat Dice. Total skitfest!

Medlem

Håller med de flesta i denna tråden, är väldigt missnöjd med detta. Tråkigt när en sådan bra serie kommit till denna nivån

Medlem

Har inte spelat, bara sett folk spela, men det ser verkligen ut som det blivit sämre på alla plan...
Och verkar som de försöker apa efter R6: Siege och COD...

Ser verkligen bedrövligt ut.


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Skriv svar