Diskutera - Vad krävs för att göra Battlefield 2042 till ett toppspel?

Medlem

Jag gillar inte specialisterna, men om dom nu måste vara där så varför inte låsa dem till de klassiska klasserna? Och då också låsa vapen och utrustning till klasserna som i de gamla spelen? Spelar man Falck så är man medic och spelar man Sundance så är man Assault.

Browser så att man kan välja att köra färre spelare.

Förutom alla buggar och skit är det mina stora punkter.

Medlem
Skrivet av Yabba:

Det är redan ett toppspel!

Ehh va? Hittar knappt nå folk att spela med. Lättare att hitta en match i BF3 än i BF2042.

Avstängd
Skrivet av Yabba:

Det är redan ett toppspel!

Och du lever i vilken värld?

Medlem
Skrivet av Chrille_H:

Och du lever i vilken värld?

Troligtvis i en värld där man har rätt att tycka/tänka som man vill.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem
Skrivet av Kyraal:

Men varför? Att driva de såpass tunga servrarna är ju inte gratis, och när försäljningen avtar blöder spelet fortfarande pengar om det har en stabil spelarbas. Jag förstår att budgetering inte är helt lätt att förstå sig på alla gånger, men om det ska finnas en motivation för utvecklarna att fortsätta släppa innehåll måste de ju få betalt för framtida arbete. Då snackar jag inte om vanliga patchar för att fixa problem.

Själv förstår jag inte att man måste få allt framtida innehåll gratis efter man köpt basspelet.

Detta är lätt fixat. Ge oss dedikerade servrar så blir det ingen kostnad. När dim ändå håller på; ge oss modstöd. Jag kan lova att reaktionerna enbarr kommer bli positiva om dom gör detta på bekostnad att microtransaktionerna försvinner. Nävisst, det fanns ju en hake. EA gör en rätt stor vinst på dessa microtransaktionerna och kommer således troligen aldrig att hända.

Inte för att låta bitter, men såhär är verkligheten eftersom företag alltid kommer jobba emot maximal vinst. Även om spelet skulle bli bättre med de lösningar som jag presenterade, så är det fortfarande en dålig affär för EA då inflödet av pengar är viktigare än en tillfällig recensionbombning då folk ändå glömt detta till nästa BF.


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

Medlem

Fixa 120fps, korta ner laddtiderna och dom onödiga filmsekvenserna.

Jag har försökt nämna battleloggen från bf4 för något eller ett par år sådan och fick lite hat för det. Men alla jag pratar med från mitt gamla community på över 100+ personer, håller alla med om att det va en stor faktor till vad som gjorde spelet bra. Man kunde scrolla efter servers, statistik, kolla vad man behövde göra för att låsa upp diverse saker till vapen eller för en activement. Se vilka som spelade och var. Får goodebumps när jag tänker på det, inget spel än idag har haft en sådan enkelt, smidig och fantastisk lösning jämtemot att hålla på klocka sig tillbaka och fram i en spelmeny. (Kunde man byta attatchments osv i battleloggen? Minns ej helt 100)

Medlem

Att aktieägarna slutar att pressa bolagen. Väntar 1 år på sin utdelning. Det här går inte. Spelen idag är nästan enbart skit när dom släpps. Jag tycker synd om utvecklarna

Medlem

Fram med silvertejp och ståltråd...

Medlem

Vill jag spela fortnite så spelar jag fortnite.

Jag har spelat fortnite endast en gång av en anledning, BF har fått tusentals timmar av mitt liv genom åren.. tragisk utveckling.
Men jag tycker man ser detta i hela AAA industrin, alla jagar trender istället för att bli nästa innovativa spel, bubblan spricker snart.

Även om det tagit 5 år för folk att inse att de blir lurade med pre-orders etc.

Medlem

Vad som behövs är en ordentlig cash-shop i spelet för "quality of life"-saker som boost, ammunition och skills, samt massor med nya skins. Ingenting i shoppen kostar riktiga pengar, utan "Creds" som man får ifrån spelet...sällsynt. Lyckligtvis kommer man kunna köpa Creds för "Bitz", som inte går att hitta i spelet men som går att hitta i lootlådor som du betalar för med dina "Origin-coins"...som man kan köpa för riktiga pengar.

TLDR. Alla vill ha en in-game shop i spelet med saker som man inte behöver betala för med riktiga pengar. Alla älskar loot boxes.

Sa jag att spelet behöver vara free2play och släppas mobiler också?

PS. Skämt å sido, jag har bara provat betan, men jag fastnade inte riktigt för det...det kändes off på något sätt. Inte rätt känsla i eldstriderna samt att interfacet blivit så jäkla annorlunda/knepigt. Nu är jag uppe i andra spel, så jag var inte superhypad på det heller...kanske hade upplevt det annorlunda då.

Medlem

Kartorna stämmer inte riktigt överrens med narrativet, jag hade gärna sett kommande kartor med halvsjunkna städer, kanske även frusna. Små vattenskotrar istället för quad bikes, tätare stadsstrider osv. Tona ner specialisterna, de verkar tycka att allt är jättekul och häftigt. Skita ner bf2042 helt enkelt. I övrigt så lär Dice ta tillbaka legacy features som tex score board och persistent servers så att man slipper köa för varje match och ibland spela samma karta 3 gånger på raken. Dedicated servers hade varit nice, med samma modmöjligheter som i portal. Detta är för mig givet att det ska finnas, jag fattar verkligen inte varför man frångått det som definierar battlefield. Klass-systemet? Ja, vågat att ta bort det. Ljudet måste bli bättre, jag tänker närmast på fotsteg och liknande, man har ingen aning om från vilket håll fienden kommer ifrån.

Medlem

Shit vilket jävla gnäll.

Medlem
Skrivet av Chrille_H:

Och du lever i vilken värld?

Samma som dig.

Medlem
Skrivet av showerguy:

Ehh va? Hittar knappt nå folk att spela med. Lättare att hitta en match i BF3 än i BF2042.

Konstigt? Jag har inga som helst problem med det.

Medlem

Mycket gnäll här. Jag tycker det är ett fantastiskt spel!

Medlem
Skrivet av Ankh:

Troligtvis i en värld där man har rätt att tycka/tänka som man vill.

Skillnad på tycka vad man vill, och sen större skillnad på att ha en skev verklighetsuppfattning.

Medlem
Skrivet av Dejch21:

Skillnad på tycka vad man vill, och sen större skillnad på att ha en skev verklighetsuppfattning.

Vissa gillar Britney Spears och andra gillar Metallica...sen finns det de som gillar båda sakerna.

Det viktiga är att man har kul när man lirar - jag har själv råkat ut för att jag lirat något som jag tyckt var riktigt kul...tills jag börjar inse alla dess brister. Ibland har det gått fort och ibland har man typ varit så inne i spelet att det faktiskt tagit en tid innan man insett hur många brister det faktiskt har.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem
Skrivet av Yabba:

Mycket gnäll här. Jag tycker det är ett fantastiskt spel!

Ja det är väl inte så konstigt att det blir "gnäll" i den här tråden, när den handlar om hur man vill göra spelet bättre. Menar du att spelet perfekt och inte behöver ändra på någonting?

Om man bortser från alla buggar, optimiseringar och ballanseringar så är saker jag vill ändra på:

En riktig scoreboard

Tillbaka till klassystemet

De flesta av kartorna är inte bra. Man har bara tänkt skala och inte innehåll

Behövs det vara 128 spelare? Räcker det med 64 ?

En server browser. Typ battlelog, med communityt servrar

Sänka frekvensen på tornados, så dom inte dyker upp i vart enda omgång.

Finns säker mer man kan ändra på men det va dom här jag kom på just nu

Medlem

Skulle vara skönt om dom för en gångs skull fixar buggarna först så det slutar kännas som en beta hela jävla tiden, värsta Battlefield spel jag haft att göra med när det kommer till buggar.

Medlem

Ända sen BF1 har det gått utför. BFV började med lite tecknad superhjälte och nu är vi 100% på superhjältar och flams... Lite mer allvar generellt och om det ska va flams så bör det ligga på nivån i BFBC2. Generiska soldater och klasser ska tillbaka. Vill jag lyssna på Metallica vill jag inte att de ska låta som Britney Spears och tvärtom. Likaså kan jag spela andra spel om jag vill. Det får inte bli standard med battle royale i alla spel som dessutom är så fruktansvärt tråkigt imho...

Medlem

Har inte läst övriga kommentarer i tråden men här kommer mina 5 öre, tänkte hoppa då det är gammal skåpmat som gäller i stort sett allt efter BF4, BF1 var startskottet till korta livscykler karusellen.

Först och främst känns det som spelen numera är på väg ur intressesfären för Dice innan de knappt släppts då de är på väg emot nästa iteration av serien.
Buggiga AAA historier som ska felsökas av spelarbasen, där många viktiga funktioner saknas från start och i bästa fall kommer långt senare, speciellt om man vill spela som grupp.
Att man tog bort egna servrar hos externa leverantörer som hade ett "självstyre/kontroll" som var värt namnet, detta för att skynda på din resa in i nästa utgåva i serien.
Inget antifusk som spelar någon roll överhuvudtaget sedan länge.
Shoppa upp det du vill ha från start, grinda helt meningslöst.

Själv har jag gått från att köpa varje utgåva samt expansion i 3-4 pack till att numera knappt se trailern, finns inget kvar av det som jag fann lockande i serien längre.


signatur

Plånboken öppnas för: Titlar där pc-spelaren får ett likvärdigt utrymme som console-spelaren, aldrig till några console skulor. Dvs, där patch och dlc datum inte är senarelagda till pc, där specialutgåvor av spelet inte är strippade till pc eller där andra ”uppfostringsmetoder” används. Att man satsat på en trovärdig anti-fusk motor samt att utvecklaren har en bra ”anti-fusk attityd”. Aldrig för: 3xA P2W titlar.

Medlem

Bf one och bf V gillade jag absolut inte.

Men jag tycker att jag har roligt med bf 2042, kanske inte lika som bf 4 men om de bara släpper mer vapen och bra banor så tror jag vi närmar oss.

Jag vill ha nattbanor och luska runt med flir.


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem

Jag tror först och främst Dice behöver bestämma vilket spel BF2042 ska vara. I nuläget är det någon sorts hybrid mellan klassisk BF, COD och BR.

Har inte tid att göra en fullständig lista men här är ett par punkter:

Med utgångspunkten i att jag själv tycker att BF ska vara BF vill jag gärna se att skicklighet ska premieras.
- Inför modes med färre spelare och färre fordon i den officiella matchmakern. Rush var en fröjd att spela både vad gäller FPS och hitreg. Tydligt att det är Dice övermäktigt att leverera en bra upplevelse med 128 spelare.
- Med modes med färre spelare behöver också kartorna minskas i storlek. Gärna lite mer tighta kartor.
- Minska randomness vid full automateld. Har gärna en stor recoil som man kan lära sig kontrollera än en random spread som innnebär att varje eldstrid blir ett lotteri.
- Attackfordon ska vara ett effektivt verktyg när man bemästrar dem. I nuläget är det för lätt att med i princip samtliga fordon farma infanteri.
- Ta bort möjligheten att kalla in attackfordon. Låt endast transportfordon vara möjliga att kalla in.
- Ta bort vapen från transportfordon
- Slopa sentrys och robothundar. Dessa element minskar behovet av att vara en duktig spelare.

Medlem

Blev lvl93 innan jag la det på hyllan. Lirade som en tok och hade skoj men! Det känns som jag inte fick ut något mer utav det sen. Efter nyhetens behag lagt sig så kändes det bara som det saknades något.

Det är helt enkelt den klassiska BF känslan som inte riktigt finns där, den som gör att man fortsätter spela även efter 1000+ timmar.
Vet inte om det går att laga med patchar tyvärr.
Installerar hellre BF4 igen än 2042. Det är permanent av-installerat tyvärr.

Medlem

1. Bra stöd för dedikerade servrar och communitybyggande. Behöver inte vara något storskaligt, bara ett sätt för folk att se och känna igen varandra. Battlelog var aldrig bäst, men åt det hållet med mer community/serverfokus - med möjligheten att gruppera servrar inom ramarna för en ägare/grupp. Du skall känna att du är hemma inom "din" grupp av servrar, oavsett om det är olika gamemodes eller ej. Kombinera Battlelog, BF stats och serverspecifika forum från gamla wow - community.
2. Bra serveradminstöd till dedikerade servers.
3. Bättre verktyg för gruppspel, gärna både på squad och commandernivå. Självklart med möjligheten att skapa squad.
4. Mindre fokus på "roliga" skins. Detta är inte fortnite, inte heller COD.
5. En bra serverbrowser. Helt ärligt Dice, detta har aldrig varit er grej. Gamespy var bättre än er gamla semi-flash browser, och det är inte bättre nu.
6. Är det pay to win så förlorar ni spelare och vinner pengar.
7. Kul idé med en "värld av spel", med massor av alternativ. Problemet med massor av speltyper som skiljer sig radikalt är att det splittrar spelarbasen än mer, vilket ökar effekten av punkt 1 ovan. Bra om man vill sälja spelmotor som Unreal, mindre bra om man vill ha en stabil spelarbas. Utan möjligheten att serveradmins kan gruppera sina servers som en community blir det bara kaos i kastrullen.
8. Voice. Kom igen nu, allvar.
9. Förenkla möjlighet att spela med samma spelare/squad nästa runda.
10. Skippa de fräsiga kommentarerna efter matcher. Känns som en mix av Apex och en halvsvettig gammal wrestlingmatch, med samma corny känsla i magen när man ser det.
11. Halvera antalet spelare, eller vad de nu behöver för att införa vettig förstörelse. Detta är en grej som direkt blivit sämre.
12. Skall det finnas "tvingande" crossplay så skall man kunna välja mus/keyboard även på konsol. Default crossplay är för övrigt en ohyggligt dålig idé.

Summa summarum, Om målet är att göra en Fortniteresa så kan man lika gärna löpa linan ut. Välj spelarbas, can't have both. Valfri projektnisse kan skapa userstories av ovanstående.


signatur

1338 - One Step Above

Medlem

Jag tror att dom kan lyckas vända det negativa till något positivt.
Men jag tror man behöver tänka lite mer på vad som gjort bf populärt. Det är inte skins eller fräna operatives med töntiga oneliners. Det är stora kartor som främjar kreativitet, en lättsam militär simulator, ett behov av alla klasser. Det ska ta tid att låsa upp vapen och tillbehör.
Jag känner att man lägger för stort fokus på att bredda spelarbasen istället för att satsa på den hängivna bas man har. Man slänger in lite operatives med tanken att man ska kunna köpa skins för att man ska sticka ut, man vill åt fortnite/apex/warzone spelarna. Men man tappar sin själ.

Att man förnyar och testar nya saker är helt okej, alla kommer inte gilla det, men så länge man håller sig inom ramarna för vad som är bf så är det okej.
Som någon skrev så bör man se över ledningen, att man har rätt folk på rätt plats.

Medlem

Kan man sluta att modifiera vapen och annat skit? Typ ha riktiga klasser och göra det lite mer verkligt. Än att alla är John Rambo och scope på alla vapen m.m. nu var det dock ett tag sen man spelade Battlefield men känns som dom är så långt ifrån vad bf en gång var.

Medlem
Skrivet av Yabba:

Det är redan ett toppspel!

Ja de lyckades ta sig till toppen i papperskorgen

Medlem

https://steamcharts.com/app/1517290 tillfälligt under 5k spelare inte ens en månad efter release, måste ju vara rekord dåligt. Verkar gå stadigt nedåt trots alla uppdateringar..
visst alla spelar inte via steam men det ger en indikation.

Tragiskt att detta drar en sån legendarisk spelserie i smutsen, borde varit en spin-off ☹️
Ännu ett offer för EA

Skriv svar