Hur många brödrosstar får Demons Souls ut av er??

Inaktiv
Hur många brödrosstar får Demons Souls ut av er??

Tänkte bara fråga en liten snabbis fråga:

E det nån som har eller har tesstat Demon Souls och kan beskriva liret lite för mig?

Ser riktigt intressant ut, men uncharted 2 går före dock, men upptäckte att DS och uncharted 2 fått samma betyg på dom flässta spelsidorna så

Demon souls / snittar på 9.0 -9.5
Uncharted 2 snittar oxå på 9.0 - 9.5

så nu funntar man på om man kanske ska förrsöka förboka det så snabbt som möjligt sen oxå...

Så nu undrar jag lite om follk lirar det fortf eller har lirat det och vad deras omdömme av det är förutom att det är svårt ? ( med det e lungt, gillar svåra spel så)

mvh


signatur

/i5 760 quad core @ 3.0ghz/Antec Kuhler H2O 920 CPU cooler
GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX/1x Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Medlem

Jag har det och håller det som det bästa spelet som jag har kört på den nuvarande konsollgenerationen. Generellt sett har jag svårt att ta till mig konsollspel numer; de är ofta väldigt lätta, simpla och håller helt enkelt inte så länge.

Det senaste konsollspelet som fick mig att känna något liknande var Shadow of the Colossus till PS2, även om det inte är samma genre på något sätt så får jag en liknande känsla av det.

Världen Demon's Souls utspelar sig i är mörk och karg. Den demoniska närvaron genomsyrar i princip allt. Berättandet är sparsamt, men spot on. Jag kan tycka att spel idag ofta leverar cutscene efter cutscene med schablonartad story som hämtad ur valfri dussinfilm ur Hollywoodfabriken. Det blir ledsamt och det finns en gräns hur många nakna kvinnomagar och machomän jag orkar med i ett spel. I ett spel vill jag ha en utmaning och en känsla, inte matas med könsstereotyper och förutsägbara manus. Demon's Souls fångar det för mig.

Det fina i Demon's Souls är att berättandet hintas fram på ett subtilt och nästintill poetiskt vis. Det finns en djup, hemsk och magisk bakgrundsstory där som vävs fram och trollbinder. Och ändå ligger så mycket av fokusen på att spela spelet.

Och spelet är stundtals riktigt jävla svårt, vilket kan variera en aning beroende på vilken klass du väljer ska jag villigt erkänna. Jag spelar just nu igenom det med två olika klasser; Knight och Royal. Den senare har det något lättare för sig med mana regen och magier från scratch.

Det är också riktigt oförlåtande spel på ett nästan gammaldags sätt. Dog du? Varsågod, du återupplivas från början av grottan barskrapad på souls och i soul form (vilket innebär mindre hp) och får inte tillbaka din kropp igen förrän du dödat en stor fuling till demon, alternativt hjälpt en annan spelare i multiplayer eller använt en dyrbar och ovanlig sten. Men det är inte bara det som är utmaningen, utan mycket av det roliga i det här actionrpg:et är att lära sig fienders stridstekniker. Det kan helt enkelt vara ödesdigert att inte hoppa undan eller blocka i rätt lägen samt hugga vid rätt tillfälle. Några av spelets simplaste och trögaste mobs kan göra rotmos av dig om du inte är uppmärksam.

Häromnatten blev jag rentav lite rädd när jag satt och spelade. Det var alldeles tyst så när som på mina fotsteg som ekade mot väggarna i borgen som jag befann mig i. Man vet att faran måste komma, men inte när och hur eller vad för jävulskap som väntar bakom krönet. Det kändes nästan som att sitta på pojkrummet och lira Resident Evil 2 mitt i natten med lampan tänd.

Spelet innehåller även PvP då man kan bli invaderad av andra spelare. Ingenting som jag vågat mig på ännu då jag har nog svårt med vissa mobs, men har hört att det ska vara nervigt att bli invaderad.

Som du förstår är jag en riktig fanboy av det här spelet och rekommenderar det så fort tillfälle ges. Inte alla som jag rekommenderat det till tycker om det dock. En kompis blev så förbannad av bestraffningen för att han dog att han gav upp direkt, vilket är synd för det finns en jävligt mörk, kall och ond värld att upptäcka i denna pärla.

Inaktiv

Fan va nice det låter!!!
Tror nog garanterat att det blir att förboka DS imorgon när man köper uncharted 2, eller vem vet, kanske köper båda... *tittar i plånboken*...eller inte.. haha.

Men nu blev det svårt, uncharted 2 är (efter det jag testat) sjukt roligt och helt insane snyggt, men DS efter vad jag läst och tack vare din perfekta mini review ) landade jusst nu på en delad första platts... så hmmm.

Vilken e max lvln man kan va om det finns nån sån?
och hur många barnor e det? e det bara att slå sig igenom banan tills man kommer till bossen? eller e det små quest påvägen man kan/ska göra? och va du skrev så är ljudet gaaalet med stämmningsfullt (<- stavning?)oxå eller?

Gillade ivf det där me att lära säg mobsens attacker, bara det gör ju ett spel sjukt mycke mera inlevelserikt. (<-stavning?)

Vad lirar du mer för spel ?
har du uncharted 2 oxå eller?


signatur

/i5 760 quad core @ 3.0ghz/Antec Kuhler H2O 920 CPU cooler
GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX/1x Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Medlem

Jag vet faktiskt inte vad som är maxlvl i spelet. Har inte klarat mig igenom det ännu trots många timmar. Har spenderat mycket tid med att farma om de olika "grottorna" för att plocka upp loot och hemligheter som jag kan ha missat så att jag är bättre rustad för jobbiga demoner Antalet banor har jag faktiskt inte heller någon exakt koll på. De låses upp allteftersom. Finns en bra wiki-sida om Demon's Souls som borde kunna svara på dina frågor: http://demonssouls.wikidot.com/

Jodå det finns små quests. I den första borgen exempelvis finns en riddare som man kan välja att rädda. Han ger en belöning och dyker sedan upp igen i spelet och behöver hjälp, men du kan också välja att försöka döda honom för att komma åt en nyckel som ska låsa upp mausoleum där ett mäktigt vapen finns, men det ändrar också din tendency mot den mörka sidan så det finns lite moraliska ställningstaganden med.

Jag har spelat igenom Uncharted 2. Det var kul och snyggt, men inget som jag personligen känt för att återvända till efter att ha spelet igenom det. Liksom alla andra rekommenderar jag verkligen Uncharted 2 med.

Det är en smaksak; mörkt actionrollspel eller äventyr.

Medlem

Rekomenderar oxå Demons souls om du vill ha ett förbannat svårt spel som håller länge

Nu är inte Demons souls som ett vanligt rpg där du går och tar quests som du sen letar upp som tex Diablo eller Never Winter Nights. Utan detta är mer som att du tar God Of War och slänger in vapen och rustningar från ett RPG.

För att gå upp i "level" så dödar du inte mobs för att få exp utan du sammlar souls som du i stort sett köper dig levels för sen. Dessa souls förlorar du även när du dör så är du inte försiktig utan dör 2 gånger i rad så har du förlorat alla souls.
(första gången du dör lagras alla souls i en slags sten som du kan plocka upp men ersäts om du dör igen med din nya)

Spelet är med andra ord grymt mot dig som spelare och dör du så beror det inte på att det är fel på spelet utan för att du var för dålig. Du får börja om helt från början och alla motståndare är nu tebax igen så det är bara att hugga sig fram på nytt.

Även bossar kan slå ihjäl dig på 1 slag och detta kommer du uppleva många gånger kan jag säga

Tror det finns 5 världar med 4-6 nivåer i varje och du kommer få ut ENORMT mycket speltid med det här spelet.

Inaktiv

Blir ett köp av Demon souls imorgon kan jag nu medela, uncharted 2 får fint vännta i hyllan så länge
Och det framförallt på grund av att jag älskar rpg, och om det e "insane" svårt och sjukt oförlåtligt gör ju inte saken sämmre i mina ögon, ).

kawazu - om du vill lira med mig nåndag ( köper us versionen imorgon) så adda upp mig så lirar vi

vad för klasser finns det btw? har sparat demon S... info sidan som favorit, men e för trött för att läsa så mycket nu...ska göra det imorgon.

Men kawazu, vill du lira ds eller nått annat lir för den delen så är det bara att adda mig på psn.

nickar: red_eyes_gremlin


signatur

/i5 760 quad core @ 3.0ghz/Antec Kuhler H2O 920 CPU cooler
GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX/1x Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Medlem

Det finns en hel del klasser så som Priest/Theif/Barbarian/Royal och många flera.

Det enda som skiljer klasserna åt är vad dom börjar med för utrustning och stats på tex styrka/dexterity. Efter ett tag har du format om klassen så att den mage du började som kanske har blivit en jävel melee just för att du har spenderat alla souls i styrka. i stället för magi atributen.

Att spela ihop i Demons souls är lite klurigare än i andra spel. Man går inte direkt in på multiplayer och bara går med i någons spel utan man lägger ut en liten sten på marken när man är i human form och då kan de som är i soul form gå med ideras spel och hjälpa dem. I början kan jag säga som såhär att du är aldrig i human form för man dör kanske 20-30 gånger mellan de gånger man blir återupplivad efter man dödat en boss

Dock kommer du se "spöken" springar omkring som är andra spelare och små blodpölar på marken som du kan aktivera och se hur andra spelare dog just där. Så är du ansluten till nätet med din ps3 så kan du på sätt och vis se folk spela spelet i deras egna nivåer låter kanske lite kostigt men väldigt festligt.

Tycker du ska kolla på denna video review på gamespot. Beskriver spelet på ett suveränt sätt och det är lättare att förstå hur det hela fungerar om du får se det med egna ögon som du får med denna lilla filmsnutt.

http://www.gamespot.com/ps3/rpg/demonssoul/video/6232014/demo...

Heter Kawasu på psn, så samma som här fast "S" i stället för "Z"

Medlem

Knight
Priest
Thief
Magician
Temple Knight
Soldier
Wanderer
Barbarian
Royal
Hunter

Där har du klasserna alla är egentligen de samma fast lite olika utrustning som kan ge en svårare eller enklare start.

Inaktiv

En fråga. Så spelet är inte fritt som oblivion utan man får bara välja ett alternativ? Jag säker rpg med stor frihet nämligen..

Medlem
Skrivet av Lusen:

En fråga. Så spelet är inte fritt som oblivion utan man får bara välja ett alternativ? Jag säker rpg med stor frihet nämligen..

Som jag skrev tidigare så är det inte riktigt ett RPG då det inte finns några quests i spelet.

Kalla det i stället ett äventyrs spel med rpg element så som inventory/massa olika vapen/ och andra föremål.

Det är ingen öppen värld du springer omkring i som oblivion utan det är i stort sett vanliga banor som i vilket äventyrs spel ala god of war som helst. Dock får du röra dig i stort sett fritt i dessa banor och får utforska bäst du vill. Dom är vädligt stora i mina ögon.

Så söker du ett spel med Djup story och quest givers som skickar ut dig på massa uppdrag i den stora vid värdlen för att sedan komma tebax och få en rostigt svärd som belöning är inte detta spelet för dig.

Inaktiv
Medlem

Problemet med detta spelet är väl att det inte är släppt i sverige ?
På game och gamestop sa dom iaf att vill man ha spelet så får man importera det från england eller usa.

Medlem

Men det problemet löser man snabbt: http://www.videogamesplus.ca/product_info.php?products_id=156...

Det är nästan så att det alltid är billigare att importera spel från Canada än att köpa det här i Sverige, sjukt nog...

Medlem

jag fick mitt exemplar idag beställde från spelbutiken tog dock nästan en månad att få det :/

Medlem

Går att köpa på Webhallen. Tog 2 dagar att få mitt exemplar.

Medlem

Får kolla upp webhallen då, fast man ogillar att köpa spel över nätet,
mycke roligare att vara i en butik och vända och vrida på spelen, fysisk handling.

Inaktiv

jag va och köppte spelet i stockholm igår, gameshop.se hadde det, så jag tippsar er om att gå och titta på .

www.prisjakt.se/

hittade det som trade in genom den sidan. fick ge 500 för det.
Dyrt men helt värt det eftersom det är ett sjukt bra spel.

historia:

Detta är min 18 gång jag försöker döda spindel jäveln, jag har gjort en check lista nu för att värkligen få me allt tänker jag: hp check: vapen: check: mp: jepp: uppgradering till lvl 5 på vapen e alltid nice, som man insätt efter ett antal pickaxes i ansiktet givetvis.

Givetvis är det alltid lika roligt att titta på när dom nyare killarna gör misstag man sj gjort =),

( film: kille smyger me sköllden uppe in i ett rum där jag och de värkar som han vet att det kommer vargar ur mörkret, hel plöttsligt börjar han backa snabbt, sen vänder han och dör), och jag vet exakt hur man känner sig vid ett sånnt tillfälle, varför sparde jag inte mina souls till mera endurance för?
Nej hp e bättre trodde man jö.

note: hp hjälper inte när skölden viker. Då e det för sent.

ialf nu e jag längre framm och nya faror, en spindel som ska dö. och jag ska döda den, detta är min hämd för att jag dött hela tiden, aldrig kommit dit iofs (nu e jag förbi) men ska döda han för att han skapat detta helvete. Det förrsta som möter mig är en fälla, springer runnt ingen fara, ett rum 4 monster, snabbt klart, fan va bra det känns när det går snabbt, ett rum till, va fan va d som va här?, får 2 vargar i ansiktet, hp loss "grattis", e temel knight så jag har en heilberd, så det går lite halv bra ialf, backstabbar alla i rummer efter, en för varge tass på vargarna...eller nått.

Nässta rum, fan hattar den här jäveln, elkastande tjooockis men efter ett tag av heal, block, och hackande e han död, me mord i sinnet går jag vidare, rum för rum, korridor till trappa, trappa till hiss, 2-3 delen av lvln e snart över, snart sissta gaten där bossen är, en hiss och 2 snubbar kvar, upp me skölden och gå på, block, block, slag, block, slag, en död, block sen slag halva livet, inte mycket liv kvar nu, har inte tid me heal längre, missar men har 1mm kvar av livet får in slaget och han dör.

HEAL nu! ingen heal ? wtf, talisman!! tar framm den, och dör... va i he***!!! snubben som slängde sten på bron jag va på har hoppat ner efter jag gått därifrån och följt efter mig, och avslutade det hela med att sätta en helt underbar PICK AXe i ryggen på mig...grattis, bara börja om, men förrst farma för souls,dropps, epic dropps, och souls för att lvla, kanske lite multiplayer hela vägen dit nässta gång, hmmm den som lever får se...

älskar det här spelet.

sorry för stavningen och det stora blocket me text


signatur

/i5 760 quad core @ 3.0ghz/Antec Kuhler H2O 920 CPU cooler
GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX/1x Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Medlem
Medlem

Lite spoiler nedan, inte så farligt dock, värt att läsa innan man börjar spela.

Ett tips till er som börjar spela spelet, välj royal och sikta på att använda magi och pilbåge. Spelet är nog svårt som det är så skippa att tänka "nä man måst ju va lite hardcore, ge mig den fetaste yxan NUUU". Sen, gör inte som jag och kasta bort huvudbonaden man får när man startar med den klassen... Den går bara hitta på ett ställe i spelet och den droppades inte andra varvet av spelet för mig...

Stressa till att få tag i en compound long bow och uppgradera den till sticky +5. Det finns en i 4-1 (storm of shrines) kan jag väl få säga utan att avslöja för mycket?

Lägg inget på vitality i början ifall du ska köra en gubbe med range utan se bara till att levla upp till att kunna använda pilbågen. Du kommer ändå dö på ett slag av de flesta fiender, iaf i soul form som du kommer spendera 95% av spelet som. 30 dex är som en gräns där något mer än så gör liten skillnad på attack.

Jag har spelat 70 timmar och är på andra varvet med lvl 120. Det finns 771 lvl om jag minns rätt.

Och en annan sak, när du dör från kroppsform så sänks "world tendency" mot mörkare, och det innebär att spelet blir svårare (men ger mer souls). Så på första varvet av spelet, försök vara en snäll mammas pojke

Medlem

Jag började som wanderer kanske inte det bästa alternativet då man inte har någon range attack. Kan bli jobbigt i vissa situationer då det hade varit lättare att skjuta än att springa rakt på fienden.

Måste säga att det är bland de roligaste spelen jag har kört och det svåraste jag har spelat.

spelet ger så bra feedback när man väl har dödat en stor jäkla monster som man har stupit X antal gånger på men tillslut lyckas man, obeskrivlig känsla!

Medlem

Har precis börjat lira det, vilket jävla guldspel. Måste bara fråga, skiljer det de olika världarna åt något i svårighet, om man ska ta de i någon speciell ordning, eller ska man bara "kötta" på?

Medlem
Skrivet av Nielsen:

Har precis börjat lira det, vilket jävla guldspel. Måste bara fråga, skiljer det de olika världarna åt något i svårighet, om man ska ta de i någon speciell ordning, eller ska man bara "kötta" på?

I de olika världarna kan du hitta skatter och andra föremål som kan hjälpa dig mot visa bossar i andra världar. Så ja det kan spela roll vilken ordning du tar dem i men spelet blir inte omöjligt för att du inte har tex en ring som ger lite fire ressistance mot en drake.

Det blir bara lite enklare. Det du kan göra är att köra till första bossen i alla världar då har du oftatst samlat på dig lite grejjer som kan hjälpa dig på din resa i någon av de andra världarna.

Själv körde jag dem i stort sett i ordning och har bara värld 3 kvar nu. Var tråkig miljö i både 3 och 5 så tröttnade lite nu när jag klarade av 5 och skulle hoppa in i 3.

Inaktiv

Mitt/mina råd till en fellow krigare.

1. Börja på bana 1, förrsta till vänster i trapporna.

(Du får logist sätt det som behövs där för en bra start eller en hyffsat bra start ialf)

Det är en ring som bara funkar iosf när du e i "soul form" men ger dig då ca 75% av livet istället för 50% , sjukt bra att ha senare i spelet ( tex del 4 av 1a lvln) dit du bara kan komma efter du klarat nån "sissta" boss i nån annan lvl.

Sen får du din förrsta "fire resistance" ring, behövs ganska offta eller alltid på bana 2, (den jag oxå skulle rekomendera om du vill klara en slutboss me hjälp av ringen.

Dock är det gaaalet svart kan jag säga, säger inte att det är enkelt alls, polare tesstade sj liret igår på min tv: 30 min senare va han pissed över att han tappat 1000 souls, garvade som fan =).

Säger så här, du kan börja klaga när du hafft 22000 souls och förlorat alla.

ett tipz till nässt sissta bossen på lvl 2. Det är en fire demon som hoppar runnt som fan, och spränger ibland marken han står på, VA 2, på den gubben, en draggar och den andra står och hackar i ryggen, du kommer inte klara han iofs om du e i soul form, du hjälper den andra att klara han, men för soulsen du får, levla upp galet. =).

btw, varje lvl har 4 del-banor. med 1 boss i varje.
Så tex jag som spelat över 50 timmar säkert, har inte änns klarat bana 3, eftersom jag har gått tillbaka till bana 1 och forstätter på den nu.

Du kan hitta mera info, på den här sidan.
Vi ses online, adda om du vill: red_eyes_gremlin e mitt nick,

Till alla andra: DU KAN spela tillsammans me varandra, det e lite halv krångligt <- (sry stavning?) men det går, bestämm bara platts exakt, ( i ett hörn eller nått, änklast så ) sen e det bara att droppa en (blå) sten ( glömmt va den heter, får den efter bana 1-1 eller 1-2) .

hoppas detta hjälpte.

a jusst det, sidan oxå: http://demonssouls.wikidot.com/


signatur

/i5 760 quad core @ 3.0ghz/Antec Kuhler H2O 920 CPU cooler
GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX/1x Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

Medlem

Blir nog att importera Demons Souls. Det, Afrika och God of War collection får de bli i slutet av månaden.

Medlem

Helt galet roligt spel. Finns med bland de bästa spelen jag spelat denna generationen. Men som sagt, det är nog inte för alla. Man måste ha ett fruktansvärt tålamod. Många kommer att ge upp efter att i timmar tragglat med första banan i spelet.

Medlem

Jo, spelet är grymt kul. Som sagt, efter att ha överlevt första banan efter ett antal försök så fastnade jag direkt.
Har spelat ung. 15 timmar och är soul level 40. Sitter fast på bossen i 3-2, Maneater. Någon som har klarat den (dom)? Har läst lite guider och så men det är svårt.

Medlem
Skrivet av Tony:

Sitter fast på bossen i 3-2, Maneater. Någon som har klarat den (dom)? Har läst lite guider och så men det är svårt.

Spontant skulle jag nog säga att du bör levla upp lite först, beroende på vad du kör för stats på din karaktär.
Jag slet med de där killarna sjukt lång tid och var nog närmre, om inte över, level 60 då. Å andra sidan var bossen på banan efteråt en pushover när man klarat de här.

Några generella tips:
- Se till att den första killen är död inom några sekunder från att den andra dyker upp. Att slåss mot båda samtidigt är rätt så kört, särskilt om du behöver tid att hela dig.
- Lär dig känna igen animationen för deras attack som knuffar dig bakåt och kan få dig att ramla ihop. Om du kan undvika den så är mycket vunnet.
- Om du har magin som heter något i stil med Greater eller Total Protection så är den värd att ösa mana och då även potions på.
- Som meleekaraktär så har jag hört att någon slags eldmagi på vapnet kan göra en stor skillnad (själv körde jag ett Crescent-vapen som skalar med magi-attributet och som man inte kan lägga besvärjelser eller olja på).

Medlem
Skrivet av bouli:
Skrivet av Tony:

Sitter fast på bossen i 3-2, Maneater. Någon som har klarat den (dom)? Har läst lite guider och så men det är svårt.

Spontant skulle jag nog säga att du bör levla upp lite först, beroende på vad du kör för stats på din karaktär.
Jag slet med de där killarna sjukt lång tid och var nog närmre, om inte över, level 60 då. Å andra sidan var bossen på banan efteråt en pushover när man klarat de här.

Några generella tips:
- Se till att den första killen är död inom några sekunder från att den andra dyker upp. Att slåss mot båda samtidigt är rätt så kört, särskilt om du behöver tid att hela dig.
- Lär dig känna igen animationen för deras attack som knuffar dig bakåt och kan få dig att ramla ihop. Om du kan undvika den så är mycket vunnet.
- Om du har magin som heter något i stil med Greater eller Total Protection så är den värd att ösa mana och då även potions på.
- Som meleekaraktär så har jag hört att någon slags eldmagi på vapnet kan göra en stor skillnad (själv körde jag ett Crescent-vapen som skalar med magi-attributet och som man inte kan lägga besvärjelser eller olja på).

Jag har Dragon longsword + 2 som gör relativt bra skada, men skalar dock inte med mina skills.
Jag har också Total Protection men den tar upp alla mina magic slots och jag vill lämna en öppen iaf till annat.

Jag får helt enkelt lämna dom ett tag och levla upp lite först. Tack för svaret.

Medlem

Det här spelet låter ju helt galet, måste ha!


signatur

PC: i5-10600K | 3070 Ti | 32GB DDR4 | nVME 1TB

Inaktiv

Det kanske låter fånigt, men vilken åldergräns är det?
En annan fråga, tror ni dom har det på gamestop?

12
Skriv svar