Warframe - En "liten" guide för nya spelare

Quake-konnässsör

Ny trailer för Citrine's Last Wish, en mindre uppdatering för Warframe.

Kan även passa på och rekommendera en youtuber, Two Star Players, som gör lite content för Warframe. I följande video går han igenom de olika Warframe som finns och rankar dem efter Offensive Power, Survivability, Support, Easy to Obtain, Beginner Friendly och Fun to Play.

Quake-konnässsör

Äntligen var det dags för Devstream 168 och mer information om Duviri Paradox, som vi nu har fått ett släppdatum på också.

Hyldryn Prime

Som vanligt så får vi också en ny Prime version av en Warframe, denna gång är det Hildryns tur att få en Prime. Tillhörande Hildryns uppdatering så kommer vi också få se Prime Versioner på Larkspur (Arch Gun) och Shade (Companion). Man kommer kunna anförskaffa sig Hildryn Prime den 15:e mars 2023.

TennoCon 2023

Nyheter om TennoCon 2023 kommer att ske, och denna gång inte enbart som en stream. TennoCon kommer vara i London (Ontario, CANADA) den 26:e augusti.

Än så länge går det inte att köpa biljetter.

Duviri Paradox

Äntligen så kommer Duviri Paradox och kommer släppas under april. Denna uppdatering är den största som Digital Extreme någonsin har gjort till Warframe och därför har de skjutit upp den så här pass länge för att de vill få den så perfekt som de kan. Vi vet att det kommer lite buggar och skit, men men.

När Duviri Paradox släpps ska nya spelare kunna starta direkt vid Duviri Paradox, istället för att ta sig igenom berättelsen för att slutligen komma till den nya delen. Man kommer fortfarande behöva spela genom det gamla materialet för att få hela upplevelsen och förståelsen för berättelsen.

Som man har kanske vetat länge så är Duviri Paradox en nytt öppet landskap, som utvecklarna själva beskriver det, så som Orb Vallis, Plains of Eidolon och Cambion Drift. Det känns som denna gång, är områdena mycket mer fokuserat på sin Drifter än sin Warframe.

Olika spellägen

När man har klarat av berättelsen i Duviri Paradox kommer man få möjliheten att återvända och då får man tillgång till tre spellägen. Digital Extreme drar likheter mellan dessa spellägen och de bounties man kan göra på den andra öppna landskapen.

De tre spellägen är:
The Duviri Experience: Öppna för grupper med sidaktiviteter och story.
The Lone Story: För spelare som vill spela Solo, inga sidaktiviteter enbart story.
The Circuit: Warframe-only mode i Undercroft.

Drifter Intrinsics

Så som vi har till Railjack så kommer vi få tillgång till fyra olika Intrinsics till vår Drifter, Combat, Riding, Opportunity och Endurance. Digital Extreme har sagt att de har tagit inspiration från Rougelite spel när de tänkte ut dessa, för att få ett ständig uppgradering till sin Drifter undertiden man spenderar och engagerar tid.

Lite snabbt vad varje underkategori är i varje Intrinsics del, kommer inte gå in på exakt vad allt gör.

Combat

Riding

Opporunity

Endurance

Deadly Decrees

Summon Kaithe

Expanded Decrees

Fortifying Decrees

Adrenaline Surge

Cavalier Strength

Expanded Arsenal

Restorative Decree

Transference Sync

Steadfast Dismount

Lucky Opener

Determination

Swifter Abilities

Smooth Path

Treasure Finder

Born Survivor

Neural Pulse

Hoof Stomp

Fresh Hand

Precision Power

Weaponmaster

Endurance Racer

Maximized Arsenal

Sharpshooter Bounty

Transference Synergy

Unique Identity

Warframe Diversity

Tenacity

Muscle Mass

Equestrian Bond

High Value Vendor

Tough as Old Boots

Overpowering Abilities

Herd Travel

Stranger in Black

Cheat Death

Stranger in Black: (An unlikely ally will occasionally appear in Teshin's Cave as a playable Warframe.... Shadow Stalker is that you perhaps?)

Med Intrincis så kommer möjligheterna vad man kan göra och få tillgång till i det öppna landskapet öka med takten man låser upp de träden.

Vad är Decrees?

Tillgången till Decrees kommer vara lite Rougelite inspirerande, som Digital Extreme nämnde, under varje gång man spelar en omgång i Duviri Paradox så kommer man få tillgång till att välja Decree som gör spelsektionen unika. Vissa Decrees kanske passar sin Warframe bättre medans andra passar Drifter bättre. Dessa Decrees låser man upp via Intrincic systemet, och ligger oftast först i varje träd så man låser up dem ganska snabbt.

The Undercroft

När man är inne på det öppna landskapet som tillhör Duviri Paradox så kommer man ibland får göra uppdrag i The Undercroft, och det är här man får full tillgång till sin Warframe och gör uppdrag som man är vana vid, Defence, Survival, etc. Dessa sektioner är ganska korta om man spelar Duviri uppdrag. Men om man väljer spelläget The Circut så kommer man vara enbart i The Undercroft med sin Warframe, och det är enbart Endless mission typer som man spelar.

Incarnon Genesis

Incarnon systemet som Digital Extreme introducerade ihop med Angels of the Zariman kommer få en lite uppdatering, då ihop med att nya spelare kan börja direkt med Duviri Paradox istället för den resan som vi andra har gjort.

Drifter stuff

Ihop med att driftern också kommer få komma fram mer i ramljuset så kommer vi får mer valmöjliheter för att göra drifter till just din egen.

Deluxe-Skin

Vad hade inte en Devstream varit om inte det skulle komma ut ett nytt Deluxe skin... Denna gång är det Baruuk som kommer få ett skin, och denna gång är det användaren tbgkaru som har gjort ett skin som kommer upp i rampljuset.

Wisp kommer även få ett deluxe skin, och även hennes Motes. Detta skin kommer från användaren UndergroundWubWubMaster.

Medlem

Bra jobb med den guiden, gav det en chans för något år sedan. Men det var lite drygt att sätta sig in i allt.

Medlem

Wow riktigt imponerande guide!

Quake-konnässsör

Devstream 169: 10 Year Look Back!

Tennocon 2023

Biljetterna till Tennocon 2023, 26.08.2023, släpps den femte april för de som tänker åka. Tennocon kommer att hållas i London, Ontario. Men självklart kommer man även kunna se Tennocon över Twitch och Youtube via Warframes konto.

Devstream

Under denna Devstream är det mycket fokus på de åren som har varit och vi får se hur spelet har utvecklat sig under dessa 10 år.

Som vanligt så kommer jubileumen firas med att man har möjlighet att få lite lullul och gott under några veckor framöver, enligt schemat är det

Vecka 1 - 2: (Mars 24, 11am ET -> April 7, 10:59am ET)
Alert 1: Excalibur Dex Noggle, Smoking Body Ephemera
Alert 2: Exalibyr Dex Skin, Aura Forma

Weekend Boster: (Mars 24, 2:00pm ET -> Mars 27, 1:59 ET)
Dubbel Affinity Weekend (Dubbel XP)

Vecka 3 - 4: (April 7, 11am ET -> April 21, 10:59am ET)
Alert 1: Dex Sybaris
Alert 2: Liset Dex Skin

Weekend Boster: (April 7, 2:00pm ET -> April 10, 1:59pm ET)
Double Credits Weekend (MORE MONEY!)

Vecka 5 - 6: (April 21, 11am ET -> Maj 5, 10:59am ET)
Alert 1: Dex Furis
Alert 2: Dex Raksaka Armor
Alert 3: Exalibyr Dex Glyph

Weekend Boster: (April 21, 2:00pm ET -> April 24, 1:59pm ET)
Double Credits Weekend (MORE MONEY!)

Vecka 7 - 8: (Maj 5, 11am ET -> Maj 19, 10:59am ET)
Alert 1: Rhino Dex Skin
Alert 2: Dex Dakra

Weekend Boster: (Maj 5, 2:00pm ET - Maj 8, 1:59pm ET)
Double Credits Weekend (MORE MONEY!)

Vecka 9 - 10: (Maj 19, 11am ET -> Juni 2, 10:59am ET)
Alert 1: Wisp Dex Skin
Alert 2: 2 Companion Slots
Alert 3: Dex Nouchali Syandana
Alert 4: Kavat Genetic Code

Weekend Boster: (Maj 19, 2:00pm -> Maj 22, 1:59pm ET)
Doulbe Resources Weekend (MORE STUFF!)

Vecka 11: Det kommer fortsätta, men Digital Extreme håller på krutet lite tills dessa veckor börjar krypa närmare

Statistik

Något som Digital Extreme är duktiga på att visa upp är statistik, och i år kommer det mer. Vissa kanske tycker att det är lite onödig information men summorna är ganska roliga och titta på.

Under åren som har varit så har det skapats 213 022 601 Forma, dessa man har för att skapa en ny polaritet på vapen, warframe, arch wing, companion etc.

Det har givits 30 502 075 210 Ducats till Baro, en exklusiva shoppen som kommer en gång varannan vecka.

Skott som har blivit avfyrade, 5 600 982 403 829 stycken.... och 80 006 256 499 har då träffat fiendernas huvuden... så onödig inforamtion

Men mer statestik finns och se i videon, så behöver jag inte beröra det mer här om man är sugen på att titta igenom.

Duviri Paradox

Vi fick också se lite mer från Duviri Paradox, men inte mycket. Jag tror de kommer att prata med om denna expansion när detta har kommit ut till spelarena. Här visar Digital Extreme boss striden som kommer ihop med Duviri Paradox, inte hela striden dock, men en liten sneak peak.

Soulframe

Utöver allt Warframe relaterat så fick vi också se lite gameplay från Soulframe, ett spel som jag kommer förmodligen också rapportera nyheter ifrån. Kanske göra jag ett nytt inlägg och presenterar diverse nyheter om det, eller så lägger jag in dem i denna tråd, får se

https://www.soulframe.com/

Utöver detta var det inte så mycket matnyttigt, men sen också väntar Digital Extreme på release av Duviri Paradox och Tennocon, där de förmodligen kommer släppa de stora köttbitarna.

Quake-konnässsör

Har varit lite lat nu under min semester, men här kommer det en sammanfattning av de senaste Devstreams som Warframe har haft.

Devstream 170

Under denna Devstream så förde utvecklarna en diskussion mellan varandra gällande Duviri Paradox, då de hade levererats denna uppdatering till Warframe tidigare under den månaden. Duviri Paradox blev mottaget med lite halvdåliga betyg. Själv tycker jag inte det passar i Warframe, de försöker utveckla Warframe till något det inte är? Duviri Paradox är i stort sätt en rouglite spelläge i Warframe, där man i stora drag spelar enbart med sin operator istället för sin warframe. Under de första veckorna var det många buggar som hindrade att man kunde spela med varandra, majoriteten av gångerna så blev man soft-locked och spelarna var tvungna att lämna.

De diskuterade sedan om möjligheterna och framtidsplanerna för Duviri Paradox.

Kullervo – Ny Warfarme
Under denna Devstream fick vi också se de första bilderna på den nya warframen Kullervo.

Gauss Deluxe – Skin
Bilder på deluxe skin till Gauss presenterades också.

Devstream 171: The Seven Crimes of Kullervo – nya uppdateringen

Där vi slutade I förra Devstreamen så börjar vi i nästa, Kullervo, den nya warframen. De visade upp hur warframens modell ser ut, samt det unika vapen skinet ser ut som kommer med warfamen.

Kullervo kommer man kunna införskaffa via ett nytt Duviri Paradox aktivitet och under streamen så spelar de igenom en del av den aktiviteten. De visade också upp lite ny fashion som kommer till drifter / operator.

Ny Prime Warframe
Den nya Prime Warframen är en av mångas favoriter, Wisp, en bra all-around warframe, och tillsammans med Wisp Prime så kommer också ett nya Prime vapen, Fulmin, en av mångas favoriter. Vi får se mer om Wisp Prime i Devstream 172.
Patch note – The Seven Crimes of Kullervo (hela finns och läsa här)
https://www.warframe.com/updates/switch/33-5-0

Devstream 172 – Wisp Prime, 10 Year Plans, TennoCon, etc

TennoCon
TennoCon presenterades att de kommer vara den 26:e augusti, 2023, och är ett av de större evenemangen som Digital Extreme skapar gällande Warframe.

Echoes of Duviri – 27:e Juli
Den sista uppdateringen innan TennoCon kommer vara Echoes of Duviri. Ihop med denna uppdatering kommer det Wisp Prime, Assassinate Stage of the Ciruit (ft. The Jackal), nya Incarnon Geneses, nya närstrids vapen för Drifter och lite mera kosmetiska saker för Dojo Rooms (med inriktning från Duviri miljöer).

Så här innan TennoCon brukar det alltid vara lite dött, halv dåliga / tråkiga nyheter på Devstreams och inget man riktigt ser framemot. Men vi får se om det är något roligt som dyker upp innan / under Tennocon som gör att Warframe blir mer intressant igen.

Quake-konnässsör

En samling av videos från TennoCon som var i helgen.

TennoCon 2023 | Art of Warframe Full Panel

TennoCon 2023 | Sounds of the System Full Panel

TennoCon 2023

Whispers in the Walls and Warframe: 1999 - GAMEPLAY

Warframe: 1999 Song Reveal

Soulframe Preludes: Gameplay

Quake-konnässsör

Warframe | Whispers in the Walls

Onsdag den 13/12-2023 så kommer nästa stora gratis uppgradering till Warframe "Whispers in the Walls". Berättelsen tar oss vidare med mysteriet som blev efterlämnat av Albrecht Entrati och den okända Man in the Wall ska bli mer klarare för oss.

De börjar också implementera Cross Save, någon som community har sätt fram emot i flera år.

Albrecht Entrati, the Man and the Wall

För de som vill ha en liten uppfärskning av vem Albrecht Entrati var, så finns det en liten sammanfattning här...

12
Skriv svar