Nintendo rapporteras boosta Switch-produktionen - konsolen fyller 6 i vår

Medlem
Skrivet av Majoren:

Inte alls avgjort att konsolen befinner sig i nån sorts slutfas, speciellt inte med tanke på dess fortsatt skyhöga försäljning. Du måste förstå att konsolens försäljningskurva inte är en linjär där den gått från ett konstant värde och sedan droppat permanent 20% Switch har haft kraftiga uppgångar i försäljning, inte minst under pandemin, så den går från exceptionella nivåer till fortsatt höga nivåer, högre än nyaste Xboxen och i nivå med Playstation 5 (plus Japan, stor stor marknad som Nintendo numer i princip äger). Så även om efterfrågan inte är lika stor som våren 2020 så är den ändå en konsol med oförändrat hög efterfrågan och därmed inte i ett läge för prissänkning då Nintendo alltså inte har några problem med att sälja konsolen. Playstation 5 säljer mycket bra, snabbare än PS4 som jag förstått det vid jämförbar tid i livscykeln. Så det är att sätta i perspektiv hur bra det faktiskt går för Nintendo med en konsol som är snart 6 år.
Sen visst, går ju att spekulera hur som helst när man tar okända releasedatum och okända radikala nedgångar i efterfrågan, det är ju trots allt dock bara gissningar tagna ur tomma luften och för närvarande finns inga tecken på att Switch kommer rasa i efterfrågan eller droppa i pris.

Finns liksom ingen spåkula som säger att Nintendo bara har 2-3 planerade storspel kvar till Switch.

Nä, absolut, jag gör ju bara gissningar utifrån den information som finns. Jag är ingen "leaker" med unik information som ingen annan sitter på. Men å andra sidan: hur många år tror du att konsolen har i sådana fall? 3-5? 6-10? Den börjar redan bli lastgammal och Nintendo känner nog av själva att det är dags att fokusera på övergången snarare än nuvarande konsolens överlevnad. Om de nu inte bestämmer sig för att helt ignorera tidens tand och konsolcykler och bara göra någonting så historiskt unikt att låta konsolen leva på utan att bry sig om yttre faktorer alls. Låt oss säga att den bara är inne på halvtid nu. Hur länge till kan dessa försäljningssiffror upprätthållas? Tills de når 200M? Utan att någonsin sänka priset? Kanske. Men vilka spel ska hjälpa till att nå de siffrorna? Mario Kart 10 kan ju släppas om 4-5 år iofs och säljer väl minst lika bra som 8DX. Å andra sidan har de DLC-material för året ut så hur länge till håller egentligen det spelet? Breath of the Wild haltade redan vid släpp vid vissa områden och det kommer nog vara ännu mer märkbart under Tears of the Kingdom (om de inte får till otrolig optimering iom att de inte behövt ta hänsyn till Wii U) så frågan är om konsolen skulle hålla för ytterligare ett storspel 5-6 år senare? Visst pratas det om ett nytt 2D-mario i tid till att filmen släpps på bio, sen kan de ju alltid släppa Odyssey 2 om 3-4 år. Nej, all logik pekar mot att Switch är på väg mot sin slutfas och att några sista spel är på väg för att runda av så fint som möjligt, och även storsäljaren Playstation 2 med sina unika 158,70M sålda enheter var tillslut tvungen att lämnas därhän trots att det gick otroligt för den. Nintendo tror nog inte själva de kommer få ett nytt 2020 (såvida inte nytt rekordstort Covid-utbrott tvingar världen till isolation igen i samma skala) och har nog snarare 3-4 spel att runda av med snarare än 7-10 för att hålla den i liv lång tid framöver. Men du har också rätt i att det bara är en kvalificerad gissning och kan vara milsvid fel. De kanske har 10-15 stortitlar kokandes som de tänkt portionera ut över tid. Men det skulle förvåna mig sjukt mycket.

Qus
Medlem

Bra att den säljer. Men släpp FLER Zelda och Mario spel snälla.

12
Skriv svar