Medlem
Skrivet av theBoosing:

En sidnotis, en dator kan mycket väl bli en spelstation. Den går att bygga in i ett litet chassi som man ställer i tv-möbeln. Sedan kör man tillexempel steam-big-mode eller vad det heter med en dosa.

Jag tror att alla i hela datorvärlden vet detta. Datorer har dock inte fokus på TV, konsoler spelas förmodligen med över 95% procent på Tv-apparater och det finns ingen vettig anledning till varför det inte ska finnas någon relativt kraftig hårdvara anpassat för större moderna(relativt) skärmar.

Det lär krävas relativt små optimeringar spelmässigt ifall man istället betalade extra för högre Hz och FPS, så utvecklarna skulle knappast lida heller.

Medlem
Skrivet av Fearnox:

Lagringen känns mest långsökt. Speciellt nu med när "Slim" kör på 1TB.
Inte omöjligt, bara lite konstigt när in Slim verkar ha behov för liknande design.

I releation till annat så tyckte jag först att CPUn kändes svag, men sen såg jag att det var Zen4 och då lär förmodligen CPUn räcka rätt långt.

Dock så har alla rykten innan pekat på Zen2, men det är ju inte omöjligt att Sony skulle ändra sig då det inte bör skapa problem för kompabiltet. i PC världen så kör man väl precis samma mjukvara för CPUs och det brukar väl främst vara GPU som behöver drivrutiner för allt.
På önskelistan för egen del så står just CPUn högst, då det brukar påverka FPS och 60 eller högre är önskvärt på en pro konsol.
Med tanke på att den bör rikta sig till entusiaster eller spelare med mindre stram plånbok så lär ju en överväldigande majoritet av dessa har tillgång till 120Hz TV med VRR också.

Och nej jag vill inte ha en PC, jag vill ha en spelstation som är anpassad för moderna TV-Apparater. HDMI 2.1 har funnits ute i över 4 år snart, det är på tiden att man får låta den tekniken att strecka på benen lite.

Ja, det var lite märkligt specifikt med lagringen - hoppas att det blir 2 hela tb istället! Förövrigt håller jag helt med dig! Den bör ju göra skäl för Pro-epitetet liksom

Medlem

Hade gärna köpt detta, men känns onödigt om du inte en nyare TV hemma (har en som är ca 5 år gammal)? Får vänta på nytt tv köp sen ta chansen att uppgradera.

Medlem

Mycket intressanta uppgifter här! Inte bara om PS5 Pro, utan även om "Xbox Series Elite" som blev nedlagd i sent stadie och att en "PS Vita 2" tycks vara under utveckling och få AMD-chip också!

Medlem

Verkar som Pro-modellen gör det enklare för utvecklare att öka FPS:en i spel snarare än behöva göra unika versioner av spelen för den. Vilket kommer gynna såväl spelare som utvecklare. Såklart.

Medlem

Nu är inte bara PS5 Pro under utveckling utan även PS6! Men den första förväntas lanseras i November och den andra förmodligen runt 2027 eller 2028. Så det är mer att de påbörjat arbetet än nästan slutfört det. Och det börjar pratas om att den beryktade "Vita 2" är mer en light-variant av konsolen som också kan vara hybrid (lite som det ryktas om för Xbox) så kanske går alla tre den vägen nästa generation. Antar att både Sony och Microsoft är imponerade (och avundsjuka) på Switchens säljsiffror.

Medlem

Rykte: PS5 Pro kommer kosta $399 (digital) och $449 (disc based)!

Medlem
Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/Yo8ohNAvxrw

Rykte: PS5 Pro kommer kosta $399 (digital) och $449 (disc based)!

Jämfört med dagens priser så är det en ganska extrem prisutveckling.

Jag skulle nog ta det med en stor skopa salt, mer troligt att PS5 fortsätter att ha högt pris och ligger på de nivåerna som beskrivs.

I bästa fall så får vi Slim digital på $350, disc på $400, Pro digital på $500, disc $550. Det är nog lite väl optimistiskt, kanske skulle justera i alla fall Pro $50 uppåt.

Medlem

PS5 Pro för "senare delen av 2024" (antagligen November som tidigare rykten pekat på) för att förbereda sig inför GTA VI i 2025!

Medlem

Verkar som PS5 Pro förutom starkare hårdvara även kommer ha egen version av DLSS/FSR som ger bättre upplevelse också

Medlem
12
Skriv svar