Inlägg av Toffelfabriken

Inlägg som Toffelfabriken har skrivit i forumet

Visste det

Låter väl som en kul idé, om nån orkar sätta upp en kanal.

Skrivet av Oneone:

Kan ju hoppas att folk slutar förhandsboka spel...

Precis. Om man förhandsbokar spel är man ju helt pantad, om man nu inte mot förmodan skiter i om spelet är bra eller inte. Förhandsbokningar fyller verkligen inget syfte i och med att man bara kan vänta på att spelet kommer ut, läsa recensionerna och sen bestämma sig. Det dyker ju upp spel hela tiden som hypas upp till max, och som sen visar sig vara skitkassa på ett eller annat sätt när de väl kommer ut. Några exempel är Duke Nukem Forever, Aliens Colonial Marines, Assassin's Creed Unity, Diablo 3 och Watch Dogs.

Man blir alltid lika ledsen när man ser nån ryss hoppa in i en helikopter, och det första han gör är att vända den upp och ner och sedan krasha rakt ner i marken.

Med tanke på tidigare erfarenheter har jag lärt mig att inte lita på Rockstar's släppdatum, även när de säger att det inte kommer ske några förseningar.

Sjukt bra med tanke på att du gjorde den i MS Paint.

God Jul!

Jag tycker personligen att spel ska vara en plats där man ska kunna få se och uppleva sådant som är lite kontroversiellt, på ett sätt som ofta inte är möjligt i andra slags media. Jag förstår mig inte på när folk försöker reglera vad som får och inte får visas i spel. Ingen blir ju trots allt tvingad att köpa och/eller spela det. Om spelet av någon anledning vore tänkt att användas som undervisningsmaterial hade jag nog kunnat förstå att folk börjar se rött, men nu är det bara ett spel som ingen måste spela. Man borde inte förhindra folk ifrån att uppleva vissa spel, som i sig inte är skadliga för någon annan.

När det gäller spelet så måste jag erkänna att när jag såg trailern för första gången blev jag lite chockad när huvudpersonen gick ut i ett vanligt grannskap och började skjuta ihjäl oskyldiga. Visst, jag har spelat GTA och liknande spel tidigare, men det här spelet tycker jag hade en väldigt kylig och obehaglig atmosfär som jag inte upplevt särskilt mycket tidigare. Dock tycker jag inte alls att det är något som borde hålla spelet tillbaka. Tvärtom gjorde det att jag blev väldigt intresserad av det, och jag ville direkt veta vad mer spelet hade att erbjuda.. Ett spel är ju trots allt harmlöst, vilket gör att man kan uppleva sådana här saker utan att någon kommer till skada, vilket vissa personer inte verkar förstå.

Precis som några andra redan påpekat kan man ju dra paralleller till spel som Manhunt. Alltså, liknande spel har funnits väldigt länge. Exempelvis, Motorsågsmassakern på Atari 2600 ifrån 70-talet var ett spel som bara gick ut på att gå runt och mörda folk med en motorsåg.

Hatred borttaget från Greenlight

Tjenare!

Jag såg precis att spelet Hatred blivit borttaget ifrån Steam's Greenlight. För er som inte känner till spelet har jag länkat till dess mycket kontroversiella trailer. Vad tycker ni om detta? Tycker ni spelutvecklarna gått för långt med konceptet? Jag skulle gärna vilja höra andras åsikter.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Det första jag köpte var sniper-kit till Battlefield: Bad Company 2, hatar snipers och orkade inte spela igenom den klassen. Kände mig smutsig efteråt.

Köpte också två nycklar till Team Fortress 2 men det var verkligen inte min grej.

Jag avskydde också sniperklassen, men jag ville gärna ha den där sista 50 Cal snipern, så det jag gjorde var bara att köra som sniperklassen fast med ett hagelgevär istället. Då strömmade det in EXP som aldrig förr.

Shit, jag känner redan nu hur jag kommer behöva en väldans massa ledtrådar för att lista ut det här.

Hur lågt har man sjunkit när det blir ett rykte att ett AAA-spel faktiskt fungerar?

Det enda jag kan hitta är att de har särskrivit spelets namn.

Beroende på vad du menar med 'retro', så skulle det kanske kunna vara Routine du tänker på.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag kan avslöja att det finns rätta svar bland bidragen

Nu känner jag mig inte särskilt mycket lugnare, direkt.

Jag har hittat ett spel som passar in på alla ledtrådarna på flera olika sätt, men jag är lite osäker på om det bara är ett sammanträffande. Jag får nog vänta på en eller två ledtrådar till, så jag är helt säker.

"Senaste nytt! Target har valt att sluta sälja någonting alls för att folk utan pengar inte ska känna sig diskriminerade!"

Jag har en idé men den känns ganska långsökt, så jag får nog vänta på fler ledtrådar innan jag svarar.

Skrivet av Ferren:

Den dagen FZ köps av Aftonbladet är den dag jag slutar va en trogen daglig tittare.
Aftonblandets Spel sektion är ett narr, deras rubriker enbart får en att gråta.
Det är synd, för en stor kvällstidning behöver en gaming-sektion, men tyvärr måste det ha samma princip som Nöjesbladet.

Jag visste knappt att Aftonbladet hade en sida för spel, så jag gick in där för att se deras rubriker, och nu förstår jag verkligen vad du menar med att deras rubriker får en att gråta.

"Se videon som får världen att rasa mot GTA!"
"Hårresande spelidén: töm spelarna på blod!"
" 'I spel ska det vara roligt att misshandla kvinnor!' "
"Årets största besvikelse!"
"Cameron sågar heta speltrenden!"