Inlägg av anon10474

Inlägg som anon10474 har skrivit i forumet

1

Även ifall detta inte är den bästa förstapersonspangaren jag spelat de senaste åren så har jag haft en hel del skoj med spelet, och det är ju det som räknas tycker jag. Sen om spelet är nyskapande eller inte, repetitivt osv kunde jag inte brytt mig mindre om. Så länge jag har skoj när jag spelar ett spel är jag nöjd med det.

Skrivet av Sigurd_Cesar:

MEN!
Jag får fortfarande ingen ordning på Aliens. Kan man grabba från väggar eller inte? Jag har suttit som en ondeskefull fästing och dregglat på väggen precis bakom fienden flera gånger men jag kommer fan inte på hur jag utför en vettig attack från den positionen.

För det andra; Vad gör focus exakt? Begriper den inte alls.

För det tredje: Vad fyller knappen "transition" för funktion? Först trodde jag att man måste hålla inne den för att hoppa till en ny yta men sen märkte jag att man bara behövde trycka på space.

Hoppas någon skillad Alienspelare kan hjälpa mig här.

Ja, du kan grabba från väggar och tak, det är dock en hel del svårare än om du befinner dig på golvet. Värt att nämna är att om du grabbar från t.ex taket så kommer du att hoppa ner och attacken utförs på golvet, så det är inte så att du lyfter upp dina fiender. Det är i alla fall resultatet jag har fått.

Focus använder du för att göra pounce, ungefär som i AvP2, bara det att när målet (som kommer få en grön cirkel runt sig) är valt måste du trycka på hoppknappen för att kasta dig dit.

Transition använder du ifall du har avmarkerat "alien auto transition", eller om du sitter upp och ner i taket och vill ner till golvet fort.

Skrivet av Darkseed:

Låter man någon komma så nära bakom en så förtjänar man helt enkelt att dö.

För i princip alla andra FPS spel så hade jag hållt med om detta. Men eftersom Rebellion valt att, rent ut sagt, ge aliens wallhack så kan jag inte riktigt hålla med. Det spelar ingen roll hur mycket du tittar åt alla håll och kanter, de vet exakt när du har ryggen mot eller om det är dags att gömma sig om de känner att de inte kan vinna striden.

Jag tycker det är skoj att spela demot, men den här grejen skulle behöva en ändring.

Skrivet av Darkseed:

Angående instant kill så måste man vara bakom sin fiende för att få in dem, vänd alltså inte fienden ryggen, ganska självklart egentligen. Om man slagit omkull sin fiende först så kan man göra en annan slags instant kill-attack framifrån, men den går att blocka.

Det är inte så jättesvårt att komma bakifrån som alien eftersom du ser aurorna genom väggarna. Självklart är det ju ganska dumt att använda grab i en stor strid, men hittar man någon som står ensam är det oftast kört för den personen.

Detta multiplayer-demo var kanske inte det bästa sättet att försöka hajpa spelet ytterliggare. Kändes väldigt obalanserat så fort man kom på hur man får in en grab med alien och predator. Alldeles för enkelt att döda folk med en enda attack.

1