Inlägg av psychoticus

Inlägg som psychoticus har skrivit i forumet

1

Matcha Trump

Jag tycker spelbranchen ska skicka folk från lägsta nivån i företagen att diskutera med Trump. Och ge dom fria händer att säga vad fan dom vill och vågar

1999 FFS

1999 var utan tvekan det bästa gameingåret. Speciellt för LANandet.
Ni har glömt att Counterstrike kom 1999, samtidigt som Q3 Arena och Unreal tournament.
Det var dessutom 1999 som onlinespelandet riktigt tog fart pga just dom tre spelen.

1999 var väldigt betydelsefullt för hur marknaden ser ut idag.

Jag vet att CS var en mod. Men det handlar om vad för spel vi spelar eller spelade... Den modden har betytt mer för onlinespelandet än dom flesta "fullspel".

Det var det året vår klansida kom upp, och den är fortfarande under utveckling skulle man kunna säga http://shadowcats.org/

I rest my case.

Or not....

Edit: Missade ju en hel del spel 1999. Homeworld och Dungeon Keeper 2, som också är några av mina favoriter, kom ju det året enligt Google. Sen har vi ju Alien vs Predator, Driver, Silent hill.

Hoppas det blir ett "3DRTS First Person VR Shooter"   Drömma kan man ju nu. Jag har hoppats på lite nya grepp i genren sedan BF2.......... Men dom kommer ju aldrig

Quake 3 Arena DM6 har allt. Lite öppet, lite tight, bakvägar och choke points. Plus att den är öppen vertikalt på flera ställen.

Citat:

Själva spelet, det vill säga körningen, är grymt oförlåtande - det är ett svinsvårt spel. Jag menar inte de tekniska bitarna.

Du förstår nog inte riktigt vad jag menade. Körningen är inte speciellt oförlåtande om du inte kör med grundinställningarna. Spelet är gjort så att tex. inställningar för force feedback påverkar svårighetsgraden ordentligt, om man inte hittat rätt inställning. Varför dom gjort så här övergår mitt förstånd (eller så är jag en okunnig rallygamer , NOT) Men jag kan gå med på att det finns några banor som är jäkligt oförlåtande. Sen kan jag väl tillägga att Pikes Peak på asfalt är så jäkla tråkigt jämfört med den gamla grusversionen i första Dirt.

Dirt Rally oförlåtande? Hittar man rätt inställningar så har dom flesta nybörjare som testat spelet hemma hos mig bra mycket mindre problem än med första Dirt. Man kan tycka att spelmakarna kunde valt mer optimerade inställningar som standard dock.

Jag vill ha en remake av Battlefield 1942 som funkar som Battlefield 2 gjort med Battlefield 4:as 3D-motor. Och sen en remake av Desertcombat som bonus ;).

Men gör en datoranimerad tv-serie baserad på serietidningarna istället ffs..... Det är ju de bästa äventyrsserierna gjorda någonsin. Conan var väl bäst tecknade serie nått år för länge sedan också.

Jag får rysningar av bakgrundsmusiken...... Verkar till och med som att rösterna är så där lagom ödesmättade som i första Homeworld.. Lite synd att det är på en planetyta dock... Men det finns ju inget bra modernt markbaserart RTS idag. Så detta ser bra ut.

Skrivet av Luftman:

Jag är mest rädd för kompabilitetsproblem med alla prylar och program, så jag väntar in i det längsta med uppgradering

Jag håller med fullständigt. Det har varit samma jävla visa varje gång det kommer en ny windowsversion. För mig viktiga program, funkar inte alls eller kräver ett fruktansvärt meckande. Datorn är för mig ett verktyg eller instrument att använda för kreativt skapande. Så när MS flyttar runt allting i interfacet, så måste jag lägga en massa onödig tid på att lära mig allt på nytt. Hur kul vore det för en konstnär eller musiker om deras verktyg och musikinstrument gjordes om i grunden vart annat år typ? Men det kanske är så att det är bara meningen att jag ska känna glädjen i skapandet i några år. Sen är det väl bara att skjuta sig, för det kommer väl andra förmågor och tar över.

Skrivet av MaXMC:
Skrivet av psychoticus:

Dom testade ju tydligen nån form av förstapersonläge till spelet innan det var färdigt. Verkligen synd att dom inte vågade ta ut svängarna i designen mer än vad dom gjorde.

Förstapersonsläget fungerade inte, För att det skulle fungera var de tvugna att sega ned hela spelet till så att spelarna rörde sig realistiskt. Om du spelar spelet så kommer du förstå, för infanteriet rör sig kanske i 10-20km/h i spelet, en vanlig människa springer i 8.

Disclaimer: Arbetade som QA på WIC.

Förstår precis vad du menar. Det hade ju blivit ett strategiskt Quake av det hela i så fall hehe. (Fast inte riktigt, vill minnas att nån räknade ut den skalenliga hastigheten i första Quake till ca: 100kmh ) Kunde iofs vart kul ändå, men då blir det ju ett helt annat spel.

Dom testade ju tydligen nån form av förstapersonläge till spelet innan det var färdigt. Verkligen synd att dom inte vågade ta ut svängarna i designen mer än vad dom gjorde.

Clancy har ju faktiskt en gammal känd "onliner":

"I have something to say. Its better to burn out then fade away"

https://www.youtube.com/watch?v=-bOKsOveYD0

Bäst är ju "Mutant Chronicles" strax före "Resident Evil". Sämsta film är "Far Cry".

Roligast är dock "DOA-Dead Or Alive".

Om ändå nån kunde göra en modern version av "Brutal sports Football" som fanns till Atari Jaguar...... Vikingar med svärd som spelar football är ju helt underbart blodigt hehe.

Skrivet av the_apollo:
Skrivet av 22EpsiloN:

Håller aldrig rent juridiskt, inte i sverige iaf.

Jodå visst gör det.
Ett avtal mellan två parter ignorerar juridiska lagar.

Likt väl om man skriver på ett avtal där man blir skyldig att betala en viss summa om man bryter avtalet, så är det exakt summan avtalad som ska betalas.
Inga "svenska statens avtals-tabell" eller något sånt trams.

Ett avtal är ett avtal. Oavsett vad socialistpolitikerna tycker och tänker.

Nej du har fel, eftersom man i princip inte får ingå olagliga avtal. Så företag kan inte göra ett avtal med en kund som kringår lagen. Men jag medger att det finns en massa gråzoner och gränsfall, speciellt när det gäller ekonomi osv.

Skrivet av comkri:

När jag köpte Bad Company 2 till pc så stod det att Battlefield 1943 skulle komma till pc men det gjorde det aldrig. Är ganska missnöjd med hur dom behandlar sina kunder!

Håller med fullständigt. Har fortfarande inte köpt Bf3, och skulle valt att köpa BF1943 i stället för Bf3 om jag hadde haft det valet. Dags för "occupie battlefield" tycker jag:).

1