Inlägg av Lafsen

Inlägg som Lafsen har skrivit i forumet

1

Har spelat lite, extremt oengagerat men vet inte om det är för att det inte krävs ngt engagemang. Känns svårt att dö så länge man inte gör något riktigt dåligt. Har spelat kanske 5h och har på svåraste svårighetsgraden som är upplåst. Blir spelet svårare längre fram?

Skrivet av Freakon:

Det sker överallt, men det betyder inte att det är något bra.

Alla kan bli bättre på att planera och organisera, men ingen kommer att sträva efter det om alla bara jamsar med.

Strul och oförutsedda grejor kommer alltid att ske men omfattningen bör kunna minskas drastiskt. Just när det kommer till digitala saker så bör det vara mycket lättare att skjuta på vid behov än exempelvis ett bygge av ett nytt sjukhus. Vi ser ju hur extrema vinster många av utvecklarna gör på sina spel, då finns där utrymme att prioritera anställdas välmående och hälsa framför en stressad release.

Skjuta upp saker är det lättaste som finns, krävs inget engagemang eller plan för att göra det. Men det finns en affärsaspekt i det där alla anställda skall ha betalt osv. Självklart behövs deadlines för att företaget skall kunna planera intäkter vs utgifter och hålla långsiktigt.

Hur deadlines har satts osv är en annan fråga. Strul och oförutsedda saker är något som bra utvecklingsteam bör ta med i estimaten. Och en bra ledning respekterar.

Skrivet av Marooned:

Ni verkar missförstå hela poängen. Dagens populär musik pratar jag om. Majoriteten som spelas på radio. Hitlåtar som gangnam style och liknande. Det är inte musikalisk kvalité. Radiomusiken förr höll en högre kvalitet än sådant.

Gillar också att att "hur många som helst" sjunger bättre än Aretha Franklin t ex. Nu lyssnar jag inte direkt på hennes musik. Men kvinnan har blivit framröstad otaliga gånger som den absolut bästa sångerskan genom tiderna flertalet gånger i t ex Rolling Stone.

Jag har inga nostalgi glasögon. Men min erfarenhet som har jobbat inom musikbranchen som tekniker och ser och hur musiken idag hur den är uppbyggd och framförs så är den inte av samma kvalité.

Jag sa även tidigare att det finns massvis med bra musik som släpps i nutid. Jag lyssnar på väldigt mycket ny musik. Men hela tiden har jag påpekat om populär musiken. Den som spelas på radio. Den som ses och hörs. Det handlar mer idag om att vara reklampelare och liknande.

Det handlar inte om nostalgi utan snarare bara om lyssna på det. Autotune och mycket mixningar och annat som "döljer" det som är mindre bra i en röst t ex. Förr fanns det inte i den utsträckning alls, för tekniken var inte där.

Kikar man på dåtidens artister och att dom än idag ses som duktiga är ju bara ett kvitto på deras nivå om dom håller än idag jämfört med mycket av dagens musik, som har all den teknik och "hjälpmedel" som inte fanns då.

---

https://www.rollingstone.com/music/music-lists/100-greatest-s...

Du återkommer till att kvalitén var bättre förr. Finns det något objektivt sätt att mäta det eller någon forskning kring musikalisk kvalité?
Jag vet, trött att dra faktakortet men om det bara är personlig preferens så är ju diskussionen död ändå.

Tycker det är intressant i #1 ang band och trender i musikstilar. Musik utvecklar sig med kulturen, om man inte följer med i det utan håller kvar i indie rocken så tror jag det att man alltid kommer tycka att de åren som definierade stilen var bäst. Per definition.
Bästa sättet att inte tycka det var bättre förr är att utmana sig själv och omfamna det nya. Stäng av Arcade Fire och börja lyssna på Frank Ocean, Billie Eilish eller Kendrick Lamar

Köpte spelet men lämnade tillbaka det. Lite för mycket buggar och opererat för min smak. Ser dock riktigt mycket fram emot när det släpps ordentligt!

Gillar fortfarande att EA finns för de som vill köra redan nu!

Skrivet av phi:

Det räcker väl med att skaffa en gaminglaptop ifall frameraten inte är av högsta vikt ifall du saknar utrymme och ha mobiliteten.

Kanske inte ens behöver en överprisad laptop som är anpassad för spel ifall du inte spelar några jättekrävande spel.

Jag skulle dock vilja slippa en gaminglaptop. Jag har en dator i jobbet och vill klara mig med den alternativt ha någon hybrid-tablet om möjligt. Men det verkar inte osm om tekniken är mogen än helt enkelt...

Cloud gaming?

Som många andra här gillar jag att spela spel. Men, jag har inte så mycket plats hemma och reser mycket. Jag har inte heller tiden att hålla en dator i fas med utvecklingen av hårdvara längre.

Men, jag vill fortfarande kunna spela när det faller mig in. Främst tänker jag strategispel där framerate inte är helt avgörande.

Så, med ovan har jag funderat på cloud gaming, det borde ju vara helt optimalt. Är det någon som har erfarenhet av det? Säg att jag främst skulle vilja lira civ 5 och liknande men ibland även typ dark souls.

Några förslag eller erfarenheter på hur det går att lösa?

K: Demon's Soul PS3

Japp, som titeln säger så vill jag ha Demon's Soul till PS3. Kan tänka mig att ge runt 400:- för det. Jag finns i Göteborg och kan hämta spelet i närheten här.

Allt är sålt förutom GTA 4 då köparen drog sig .

S: GTA 4 Xbox 360

Säljer:

1x GTA 4 till Xbox 360
http://pici.se/thumbs/t_vaZxouaiu.gif
Pris: 300:-

varför tog de bort S4 grafiken?! känslan försvann tyvärr i samma stund...

Jag har oxå en nedladdad version av C&C3 vilket funkar utan problem.

dom tar slut ganska fort om man är 5+ som lirar tillsammans

Maps till C&C 3 Tiberium wars

är på jakt efter fler maps till C&C 3... har någon en aning om var jag kan hitta några nya?

Skrivet av ostmjuk hamster:
Skrivet av Lafsen:

Gah, jag jobbar aldelles för mycket. Hinner inte under några omständigheter njuta till den grad av mitt wii som jag vill och låter det därför rinna iväg till någon som bättre kan använda det.
Jag inhandlade Wii-et för en dryg vecka sedan och har under denna tid brukat konsollen två gånger, den är med andra ord så gott som splitter ny

Det som ingår är:

En konsoll
Två Nunchucks
Två Wii remote controllers
Wii sports

För detta vill jag preliminärt ha 4000:-

Jag finns i göteborg, men det kan även fraktas iväg och då är det förskottsbetalning som gäller.

Luktar fishy om den här grejen...

Säljaren påstår att han inte kunnat njuta av sin wii, men ändå bara haft den i en vecka och faktiskt hunnit spela på den 2 ggr!

Och så säljer han tydligen sin wii'n till ett överpris...

Men visst... I det moderna samhället är det kanske okej att ha ett tålamod som håller i 1-2 dagar.

Jag måste bara fråga... Trodde du att du skulle få spela varje dag. Du som har jobb och allt?

Två gånger innefattar sessioner om 15 min vilket jag tycker är på tok för lite. Då jag även hade ont om pengar tyckte jag att jag lika gärna kunde vänta med Wii ett tag tills jag fått en stabilare ekonomi och konsolltillgången blivit större, fler bra spel osv. Och jag vet att efterfrågan är såpass stor att jag faktiskt kunde göra vinst på Wii:t, vilket jag nu oxå gjort.

Wii:t är sålt.

S: Komplett Wii med extra handkontroll

Sålt

1