Inlägg av CFW

Inlägg som CFW har skrivit i forumet

Om mitt minne stämmer så har jag för mig att BioWare gått ut med att The Old Republic är att räkna som KOTOR 3 (och med alla de storylines till de olika klasserna KOTOR 4, 5 och 6)

Efter The Last Jedi (att ens skriva de orden värker i själen) är tyvärr Star Wars helt dött. Att låta EA gravplundra det ruttnande liket känns väl.. tja, passande på något sätt.

"The past must die, kill it if you must" som den fruktansvärd karaktären Kylo Ren sade (och med de orden och Lukes mjölkande av den lakterande rymdkon avrättade allt som Star Wars har varit). Vilket SW spel kan jag någonsin vilja spela nu liksom? Nej, tack och adjö till det (liiiite imponerande dock av Disney att köpa hela Star Wars för 4 miljarder dollar och sen vaska det).

Tyvärr en av de sämsta uppföljarna i spelhistorien (i mitt tycke, bäst att säga) till en av de absolut främsta:

-Storyn saknar den "tyngd" som det första spelet hade. I KOTOR var man centrum för den finaste Star Wars-story som skapats, i II:an är man en typ av "andrafiol".
-Ens kompanjoner i II:an är inte direkt minnesvärda eller välskrivna. Men vem minns inte samspelet och den perfekta Bioware-slow burn-romansen med Bastila Shan (underbara Jennifer Hale), Carth Onasi (nästan lika underbara Raphael Sbarge) mer Han Solo än typ... Han Solo, Mission Vao, Jolee Bindo, etc etc i KOTOR?? I tvåan var det... var det... antingen har jag blivit jedi mind-tricked eller så fastnade de inte direkt på kameralinsen.

Näppeligen är det betydligt mer välinvesterade 80:- att lägga på att köpa KOTOR än den något bleka uppföljaren.

@Chomag: Mycket fint skrivet och väl sammanfattat!

När alla andra studior helt/delvis överger SP-spel med fokus på story och karaktärer för MP, battle royale och lootlådor blir det helt klart en marknad över för de (få) som tillgodoser detta behov. Jag kommer iaf kasta mina pengar på detta (collector's edition, all dlc, etc)!

Angående trailern: ofrånkomligen att man blir lite...."ställd" av den i och med att man byggt upp spelet i sitt huvud i flera år nu, stil, känsla, animationer, osv. Detta kommer bli bra!

Synd i och med att så fort de är klara med denna, för mig, helt ointressanta tidsepok/geografiskt läge så kan de börja med något man verkligen längtar efter (Empire 2 eller Victoria helst)!

Tack, men verkligen nej tack.

Oj att man ska undvika att generalisera. Kört ca 15h på PC med Sli och i 21:9. Inte en bugg så långt ögat kan se (och det blir långt när man drar upp draw distance till max ).

Edit: Alltså att allas upplevelse är olika och en liten studio som Warhorse kanske inte kan QA alla PC kombos. Fantastiskt, underbart spel i alla fall, bästa kickstartern jag varit med om (hittills)

Nej! Det här var ju jättetråkigt och helt fel .

2018 är ju 100 år sedan slutet på 1:a vk, hade varit oändligt mer intressant och passande med ett Total War: The Great War. CA hade kunnat experimenterat med flygande enheter för sin historiska titel, förbättrat sjöstriderna från Empire med u-båtar, lagt till skyttegravar och gas-attacker.

På tal om Empire så hade ett Empire II också varit betydligt mer intressant.

Besviken och ledsen...

Skrivet av Castor.T:

Jag har själv inget problem med att spela som Geralt eller Shepard. Det funkar bra, blir mer inlevelse på så sätt. Däremot var ju Hawke ingen man gillade egentligen.. Kanske beror på att det är ju några år sedan man startade med de förstnämnda, hunnit sätta sig.

Håller med, om en förskapad karaktär verkligen passar ens stil precis är ju det en fem-etta, det är när den inte gör det som det inte klickar tyvärr.

Shepard är dock betydligt mer formbar än Geralt (kön, utseende och bakgrund). Samt att Bioware lyckades så in i h-e bra med orginal Male Shep, helt perfekt karaktär för mig som jag inte hade ändrat ett dugg på (och inte gjorde ).

Skrivet av phi:

Jag skulle förmodligen fortfarande skapa en introvert mutant med klassen "skitnödig monsterjägare" och som gillar vin och kvinnor.

Knappt så att man behöver rollspela karaktären.

Jovisst, och ditt val så inget problem . Jag tänkte mest på att jag hade svårt att relatera till karaktärens utseende och "väsa-mellan-tänderna-så-att-allt-låter-tufft" rösten.

Med det sagt så tycker inte jag (och säkerligen ett stort antal andra med tanke på försäljningssiffrorna) att Geralt var den värsta karaktären nånsin, bara inte så som jag hade velat spela eller med den back-story jag hade valt.

Hoppas CD Project nu kan ta lite inspiration från Larian och D:OS II i att skapa större valfrihet för karaktärerna

Mycket bra! Kanske t.o.m. mycket mycket bra!

Det största problemet med The Witcher-serien har ju alltid varit just Geralt, om man inte velat rollspela just den karaktären så har man varit fastlåst och det har varit väldigt begränsande.

Då hoppas vi på ett rollspel där man skapar sin egen karaktär i Witcher-världen. Could be something

Och här kommer de bästa:

Med hedervärt omnämnande:

Avsky Kaiden! Tråkig och platt karaktär, men synd på Raphael Sbarge, duktig röstskådis.

Också utan att lyssna - Maleshep är det enda som gäller! 100% Paragon alltid!

Äsch, visste väl att hur de än skulle lägga upp det skulle jag bli besviken , går ju liksom inte att toppa en trilogi med Cmdr Shepard i huvudrollen egentligen.

Men att upplägget påminner ens lite om det katastrofalt dåliga Dragon Age II med bror/syster som huvudperson ger ganska dåliga vibbar.

Hade hellre sett att Bioware experimenterat med att släppa narrativet lite mer, göra karaktären mer fri att rollspela som man vill istället för orginaltrilogins mer styrda upplägg.

(Visst, det ena utesluter inte det andra kanske men redan här så har de gett karaktären en backstory...)

Pirater gråter floder – moderna spel för svåra att cracka

Bra, och ett entydigt "Bra" där! Är ingen naturlag att något ska vara gratis och snyltning/tjuvnad bör beivras.

Skrivet av cute_ninja:

tyvärr nej, jag slutade besöka gamex när det slogs ihop med comic-con

Tyvärr nej för mig med, fast omvänt, vill inte besöka gamex när jag bara vill kolla serier

Så mycket som jag gillar spel så vill jag inte se nåt sånt på vad som borde vara en mässa för serier, tv, film och collectibles. Förra året togs 75% av comic-con upp av vräkiga montrar från EA och Ubisoft med köande glin som bara spelade, ett jäkla otyg.

Steams stora sommarrea är här!

Ahhh, 'tis the season :-), inledningsköpte Hotline Miami 1+2 och Metro Redux (båda), har 12 st spel kvar på önskelistan (och med lite tur kanske att man hinner spela ett eller annat av dem också )

Snälla flytta Geralt till oro-kategorin. Avskyr verlkigen Geralt som karaktär, allt från utseende till personlighet och motivation är bara fel. Hur kan man skapa en så fantastisk värld men inte låta mig skapa en egen rollspelskaraktär (retorisk fråga)?

Men visst det är inte lätt, i mitt tycke var t.ex. Shepard (male paragon) en helt perfekt karaktär i typ allt (utseende, personlighet, motivation, röstskådespelare, etc), så får väl trösta mig med det samt att Cyberpunk 2077 är det som verkligen lockar från CDPR.

Men visst, blir väl ett köp det här med (som de två andra, fast jag aldrig spelat färdigt dem, fan Geralt din tråkiga typ).