Inlägg av Map-pen

Inlägg som Map-pen har skrivit i forumet

Skrivet av Vamp:

Spännande att de rekommenderar 2080 S för 1440p, men vanliga 2080 (8GB) för 4K.

Kanske tryckfel? Lustigt i alla fall.

Känns som datorn min borde palla detta i 60FPS 1440p med sin RTX2080 + all annan hårdvara, då hittills inte haft några som helst problem med något spel i 1440p. Allt jag spelat går antingen över 60FPS eller stannar vid 60FPS på den upplösningen.

Om filmen dyker upp på Netflix kommer jag se den, annars nej.

Skrivet av smuts:

Har spelat ett litet tag, väldigt klumpigt och dåligt optimerat. Kan liksom spela Red Dead 2 på high med denna dator men detta spel flöt inte i mer än 45-50 fps MAX på low med allt avstängt (förmodligen har de inte optimerat för AMD-kort, eller så är AMD's drivers inte med i leken?). Storyn verkade väldigt tråkig i de ca två timmarna jag spelade och jag kände mig inte alls engagerad. Det blev en ånger, och det tog emot lite ändå då jag verkligen "ville gilla" spelet.

Kör med över 100 FPS på min dator i 4K med allt maxat. Flyter på som smör. RD2 däremot, världen sämsta optimering, spelet dyker ned till 25 FPS i 1080p (totalt ospelbart i 1440p eller 4K) och når knappt upp till 60FPS på ett RTX2080 kort och en i7:a som når upp till 4.7Ghz med mera.

Själv tycker jag om storyn, minus ett man bara är en random snubbe som inte har någon röst som alla för en monolog med, det var lite störande men annars tyckte jag om självaste historien och karaktärerna. Nice att Hera Syndulla var med och referenser till serierna/filmerna.

Vill gärna ha mer Fallen Order, mer story. Om detta är sant. Men Fallen Order 2 borde ju vara på gång tycker jag.

Skrivet av brunnlake:

Planen från start har ju varit att inte göra några uppdateringar av spelet förutom ev buggfixar/balanseringar. (Kanske inte så du menar?)

Men visst hoppas man att spelet blir en enorm succé och att de trots vad de tidigare sagt bestämmer sig för att släppa typ en till bana.

Verkar ju lite konstigt att inte ge spelet "expansioner" i alla fall, men var mest spelare jag menar. Blir inte spelet populärt så blir det nog tomt och tråkigt ganska fort. Och populariteten lär nog fall efter en tid om de inte planerar något nytt till spelet med jämna mellanrum, tråkigt att höra.

SP kampanjen var trevlig, har bara ett klagomål och det är karaktären man spelar som (riktigt B på den fronten) men annars var kampanjen ganska solid.

7-8/10 är ju bra betyg. Som Star Wars fan längtar jag ivrigt samtidigt som jag är lite rädd att de överger spelet fort om det inte blir populärt.

Inget kan tävla mot böcker så röstade på TV/data spel bara för att. Känner inte att det är något att diskutera om när böcker tas med, de står på en helt egen nivå i mina ögonen. Men av modernt medium så är TV/Data spel det bästa som finns om man utesluter böcker förstås.

den absoluta ettan är
1. Böcker
och följande
2. TV/Data spel (etta om man utesluter böcker)
3. TV serier
4. Film
5. Pen & Paper Rollspel
6. Teater

Bara det inte är turordningsbaserat så blir jag nöjd. Ser inte ut att vara det genom trailern, aldrig gillat gameplay i gamla FF-spel pga turordnings striderna, de tog alltid mig ur spelet och segade ned. Trots det gillar jag RPG men det är mest för berättelserna, karaktärerna och världarna. Har en del att spela klart som jag äger i andra serier men de kör också det där übertråkiga turordningsregeln så får se när det blir att ta sig igenom det. FFXV lösning var dock halvdan, striderna var bra mycket röriga, men sen var mycket av FFXV en besvikelse, sämre än vad jag förväntade mig (För mycket lore/story låg utanför spelet som film/anime etc, borde varit i spelet istället). Har låga förväntningar på detta men kommer nog skaffa.

Inget behov av att ha Xbox när man har PC, men förstår de som vill ha bekvämt i soffan (nog för att de går att koppla datorn till TV'n också) eller inte har råd med en stark och dyr gaming PC.

MS köp av Zenimax/Bethesda och allt där under påverkar inget, spelen kommer ändå ut på PC så no harm done. Skulle inte ens hoppa över till Xbox om Elder Scrolls eller något annat spel av dem blev Xbox exklusivt, tyvärr är deras spel inget som får mig att bli hypad då de ofta är fullt av buggar. GamePass intresserad inte mig heller, vägrar betala månadsvis för att få tillgång om det är bara kanske 3-5 spel som intresserar, blir ju bara dyrare längden än att betala en engångskostnad för varje spel.

Sen de där andra studios som nämns har inte gjort något som fått mitt intresse på väldigt länge (känner inte ens till två av dem Inxile och Playground??).

Klarar mig fint med PC, PS5 (och framåt) och Switch (eller framtidia Nintendo konsoler), inget behov av Xbox.

Har en Xbox One X (nedgraderad till UHD filmspelare/Disney+) som jag bara har 6 spel på (kom inget mer intressant på den, några är multiplat som jag köpt där bara för att de var rea) medan jag har ca 30+ på PS4. PC ska man inte snacka om mängden med spel.

Horizon Forbidden West mest troligt. När jag väl skaffar PS5. Älskar HZD <3

Hellre ett fungerande spel än trasigt. Jag har tålamod. Lär ändå inte ha råd till PS5 vid release. Blir nog köp till PC。:)

PS5 är mer intressant i sin form, Xbox är en tråkig gammal rektangel utan någon vidare designtänk. Att folk tycker den är nyskapande och snygg övergår mitt förstånd, det är som att säga en ensam fyrkant målat på ett papper är snyggt. Utav Next-Gen är PS5 helt enkelt den snyggare men ingen av Next-Gen konsolerna vinner några höga priser för sin design.

Skrivet av Tobbe:

@iBurningMan
@Map-pen
Verkar vara samma geometriska upplösning som originalet fast med ökad drawdist (lite mer buskar träd).
Gamla ryktet skulle varit förtjänat hade det varit som UE5 "nanite" demot.

DVS istället för ~12 poly/palmblad..... så ~1000-"100.000" poly/palmblad (nya grundmodellerade objekt ner-filtrerade till 1 poly/pixel nivå).
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fw...

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/83085?l=eyJyZXNvdXJj...

Haha, hade remaken av Crysis sett ut så hade jag nog aldrig gått ut igen.

Hoppas den där tech-demot blir möjlighet snart. Hade varit så grymt, sysslar med 3D själv så hade varit så jävla nice att testa denna tech.

Skrivet av iBurningMan:

väldigt platt vegetation, på trädens blad

Vad förväntade du dig om jag får fråga? (Majoriteten av spel har löv som är bara en massa platta planes)

Men de har helt klart gett spelet fel färgskala på lövverken och vidare, det är för onaturligt. Dock är detaljnivån högre och bergen, molnen och texturer ser bättre ut. Men färgen känns helt fel.

Aldrig vunnit.

Svarade i alla fall rätt på allt så får trösta mig med det.

@PontusT: Tänkte bara säga att EPIC Store använder mindre RAM än Steam. Det var allt.

Eftersom jag går och blir arbetslös imorgon så faller det på om jag hinner hitta något nytt jobb innan de släpps om det blir någon ny konsol i år. Men PS5 är den jag vill ha pga Horizon Forbidden West och Ratchet & Clank.

Åh Herre, vad tusan tänkte de med den där kvinnomodellen? Snacka om 0% historisk korrekthet. Helt klart att huvudet mellan benen styrde i det där fallet. Helt opassande.

En fråga vart kommer utvecklarna ifrån? Engelska ser ju i alla fall inte ut att vara deras starka sida.

Nja, men blir nog att helt stå över detta spel... Tror nog att AssCreed Valhalla blir ett bättre vikingaspel. Vill ha fler spel med tema vikingar som är bra.

Lost Planet 2: kändes inte alls som en uppföljare till första spelet. Minns inte ens om det hade något med första spelet att gör annat än samma planet. Minns det bara som ett sämre spel. Så det som stör mig är väl att det inte känns sammanhängande med första spelet samt avsaknaden av en riktigt huvudkaraktär. 3:an är lite samma sak fast känns som de försökte gå Dead Space vägen är, grafiken påminner mycket om Dead Space, gillade karaktärerna men gud vad mech/roboten var slö och tråkig. Men annars helt okej spel som kunde varit bättre.

Skrivet av Nomman:

Inte råkat komma åt target framerate när du varit inne och fattat med grafikinställningarna?

Gick in och kollade men den står på unlimited. 🤔