Inlägg av anon1572

Inlägg som anon1572 har skrivit i forumet

Skrivet av Notumforce:

Eh jaha vem fan bryr sig om författarna får ett pris, känns lite udda o köra med en sån kommentar.

men om man ska diskutera penis storlek, så flera författare i denna tråd som inneburit mer för scifi genren än vad pn någonsin gjort

Sådär nu har jag bashat pn klart.

Min poäng var att Peter Nilsson skriver inte bara bra science fiction, han skriver även bra litteratur i övrigt. Och självklart har i princip varenda författare i denna tråd gjort mer för science fiction som genre.

Om man har en lite bredare definition av science fiction och inte letar Nobelpristagare vill jag nämna H.P. Lovecraft i denna tråd.

Skrivet av Waff-Waff:

Av samtliga författare som har nämnts i tråden är Peter Nilsson den enda jag skulle ens komma i närheten av att nominera till ett Nobelpris. I särklass en av Sveriges största författare oavsett om man tycker om science fiction eller inte. Det är dock bara en liten del av hans böcker som skulle klassas som science fiction, men oavsett val av ämne imponerar Peter Nilsson mig varje gång jag läster en av hans böcker.

Skrivet av omega|werzion:

(bra skrivet Karmalicious)

Natas: ingen har nämnt att internet skulle vara en mänsklig rättighet, så att lägga till det i din fråga var ju... ett bra försök hehe

sammanfattning: när information flödar fritt från alla håll och kanter och inte bara kommer ut från landets styrande regering/kommunister så ökar invånarnas kunskap, information och därmed frihet (inte menat fysiskt).

1. Läs om mitt inlägg. Jag hävdade aldrig att Internet skulle vara en mänsklig rättighet, jag frågade bara hur den del av Internet Kineserna får ta del av ökar intresse för (demokrati och) mänskliga rättigheter.

2. Tänk dig följande scenario. Jag bygger en gigantisk databas med all världens matrecept. Sedan bygger jag ett nätverk i Nordkorea så att alla Nordkoreas invånare får obegränsad tillgång till min databas. Jag ger dom även möjlighet att chatta om mat, men om andra ämnen än mat diskuteras så filtreras det bort (plus lite till för att vara på den säkra sidan). Det du (och många andra) ständigt hävdar är att fri information ökar "kunskap, information och frihet". Jag kan gå med på att mitt nätverk i Nordkorea kommer att öka användarnas kunskap och information om matlagning, men jag hävdar bestämt att deras frihet fortfarande står på ruta ett. Från egen erfarenhet har jag samma intryck om det Internet Kineserna får ta del av. Det ökar deras kunskap om mat, teknologi, språk, o.s.v., men eftersom deras informationsflöde inte är fritt, det är strängt kontrollerat av den Kinesiska myndigheten så finns det inga förutsättningar för att intresset för demokrati eller mänskliga rättigheter har ökat efter att de fick tillgång till Internet.

Min poäng är att Google, Microsoft, Skype och resten av våra kära storföretag hade ett guldläge att sätta press på den Kinesiska regeringen och skapa ett fritt Internet, även för Kineserna. Men dom tog hellre chansen att kamma hem storkovan och skapade ett Internet som än mer är begränsat att sprida information om demokrati. Dessa företag går kommunistpartiets ärenden och de bör kritiseras för det.

Skrivet av Zarkow:
Skrivet av Natas:
Skrivet av Karmalicious:

Man får inte alls säga vad man vill bara för att man är religiös i Sverige. Är inte Åke Greens predikan ett bevis på det?

Kan du länka till den fällande domen?

Skojar du med oss?

Självklart syftade jag på att det inte finns någon fällande dom mot Åke Green. Uppenbart var mina inlägg riktade mot just det faktum att Åke Green inte blev fälld. Bor man i Sverige kan man tydligen säga precis vad man vill utan att bli dömd, så länge man kan backa upp det med en religion. För oss ateister är situationen lite knivigare.

Skrivet av Karmalicious:

Man får inte alls säga vad man vill bara för att man är religiös i Sverige. Är inte Åke Greens predikan ett bevis på det?

Kan du länka till den fällande domen?

Skrivet av Chief Red Cloud:

Vad tycker du skulle ha hänt? Skulle Irael låta Hizbollah fortsätta skicka raketer över gränsen, fortsätta kidnappa soldater?

Men nu handlade inte min fråga om vad JAG tycker om situationen. Min fråga var riktad till DIG. För det verkade som om du lastade Libanons regering för att dom inte har gjort tillräckligt och att dom nu får skylla sig själva nu när Libanons civilbefolkning är måltavlor för Israels bomber.

Men personligen såg jag till en början ganska positivt på Israels attacker. Jag trodde att dom var ärliga i sina ambitioner att göra sig av med Hizbollah en gång för alltid, men nu är det ganska uppenbart att Hizbollah är ett sekundärt mål och att Libanon som land är den primära måltavlan.

De stora vinnarna i det här kriget är Iran och Syrien. Dom kunde ha blivit de stora bovarna, men efter Israels attacker mot Libanons civilbefolkning räcker det för Iran och Syrien att lungt luta sig tillbaka. I dagsläget har jag svårt att se hur Israel ska ta sig ur den här situationen med hedern i behåll.

Skrivet av Chief Red Cloud:

Kanske inte fullt applicerbar på Lebanonkrisen, men i grunden densamma. Lebanons regering har inte direkt ansträngt sig för att få bort terroristerna, och då blir resultatet detta.

Experter hävdar att inte ens Israel, med en av världens mest avancerade vapenarsenaler och vältränade soldater, kommer att kunna lyckas slå ut Hizbollah. Vad tycker du att Libanon, ett land sargat av inbördeskrig och ockupation, skulle kunna göra mot Hizbollah? Speciellt när det faktiskt finns ett befogat stöd bland civilbefolkningen för Hizbollah.

Libanons regering kunde välja mellan ett blodigt inbördeskrig som skulle skicka landet tillbaka till stenåldern och ett obehagligt men, fram till för några veckor sedan, någorlunda stabilt status quo. Hade jag styrt i Libanon skulle jag också ha låtit Hizbollah vara och hoppats på att problemet skulle lösa sig med demokratiska medel. Det var nog bara Israel, som vill behålla sin position som stormakt i regionen, som inte såg de små små förbättringarna i ett nytt demokratiskt Libanon.

Skrivet av Namron:

Japp, tyvärr, och det fanns säkert sådana bland demonstranterna som tror på UFO:n, men vad har det med saken att göra?

[http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Raelian_symbols.png]

Om dom hävdar att dom bar symbolerna på grund av deras religion så är dom fria. I Sverige får man säga precis vad man vill bara man är religös.

Skrivet av Chief Red Cloud:

Jag är mest orolig över de nya "slangorden". Guzz, Tjobre, osv gör knappast utvecklingen av det svenska språket bättre.

Nya slangord? Guzz har väl ändå funnits bra längre i språket än samtliga internetord?

Du låter som en svag stackare som låter andra utnyttja dig. Om du vill ha betalt för dina tjänster så kan du inte börja med att skylla dina brister på andra.

Själv tar jag aldrig betalt för min hjälp, men jag hjälper enbart de som förtjänar det, det vill säga de vänner och släktingar som gör min tillvaro behagligare. De i sin tur hjälper mig med andra praktiska uppgifter.

Skrivet av jimmi:

Tillgången till internet överhuvudtaget är ett steg i rätt riktning för Kina. Kanske låter hårt men med tanke på hur Kina varit historiskt så ska kineserna vara glada att de ens kan söka på internet

Det där är fortfarande bara en åsikt och inget argument. Kan du ge något konkret exempel på hur ett begränsat internet har ökat intresset för demokrati och mänskliga rättigheter i landet?

Skrivet av andman:

Du kan ju fråga dig det här: vad är bäst för kinesernas utveckling mot ett friare samhälle - att de har tillgång till den enorma informationen Google erbjuder (minus censurerade grejer), eller att de inte har tillgång till Google alls? Dessutom är Google den enda sökmotorn som faktiskt informerar kinesiska användare när sökresultat filtrerats bort.

Hur kan Kina gå mot ett friare samhälle om ingen regimkritisk information är fri? Att kineserna kan surfa efter recept och sportnyheter skapar väl inte demokrati eller stöd för mänskliga rättigheter?

Men du har rätt i att det är bra att Google till skillnad från Microsoft, Yahoo och Skype åtminstonde talar om när censuren träder i kraft.

Skrivet av Svenpa:

Vet inte riktigt hur google fungerar i olika länder men kam du inte byta från Kinas google till den engelska?

Det spelar ingen roll om han kommer åt engelska google eller inte då den kinesiska regeringen ändå filtrerar trafik. Det som tas bort av google tas garanterat även bort av regeringen.

Skrivet av RoGGe:

Kom på en till grej som hände när jag och min familj semestrade i spanien (kan ha vart italien) för ett antal år sedan. Vi var på väg in till stan när en motorcykel blåser förbi oss i säkert 200 knyck. Föraren var enbart klädd i t-shirt och shorts men hade hjälm. Några minuter senare passerar vi en ambulans som står vid vägrenen, en totalkvaddad båge och en nerblodad människa liggandes i diket.
Vet inte om han levde eller inte...

Såvida Spanien inte har världens snabbaste ambulanser kan jag garantera att det inte var samma snubbe.

Skrivet av Jsson:

Jag läste någonstanns att man fick en inbetalningsavi som sträckte sig över den tiden du ägt en tv utan att betala licensen. Men det är väl som böter iofs.

Japp, man betalar retroaktivt för de år man har haft tv utan att betala. Jag vet folk som har fått betala två-tre årsavgifter på ett bräde.

Skrivet av Lash:

Nu är du ute på hal is Lash. Du kan inte jämföra Palestinakonflikten med den i Tjetjenien. Eller har jag bara missuppfattat? Palestinakonflikten är betydligt mer komplex och svårlöst, dessutom så finns det historiska anlag bakom palestiniernas krav, det finns det inte bakom tjetjenernas.

Att en enda människa i världen kan sympatisera med terroristerna i tjetjenien är fruktansvärt. Innan Beslan hade man en viss förståelse för "tjetjenerna", men när man spränger ihjäl 200 barn för "frihetens skull", så tappade de i alla fall mina sympatier.

1. Tror du tjetjenierna lackade ur för att ryssarna ville höja priset på bussbiljetter? Den historiska bakgrunden till krigen i Tjetjenien går långt tillbaka, troligen längre än Palestinakonflikten.

2. De senaste 15 åren har det varit två krig i Tjetjenien följt av ett antal attacker från muslimska grupper med sympatier till tjetjenierna. Jag hoppas att du förstår att operationen i Beslan har mycket liten koppling till det första kriget i Tjetjenien (*).

(*) Innan du belastar tjetjenska separatister för 200 barns död i Beslan tycker jag att du ska gå igenom det material som har samlats ihop från händelsen. Det hela ser mer ut som ett totalt misslyckande från ryskt håll än ett medvetet massmord av terrorister. I en gisslansituation börjar man inte beskjuta det belägrade huset med artellerigranater vilket de Ryska styrkorna gjorde.

Jag bjuder 200kr.

Skrivet av tadetpiano:

Låt mig se om jag förstår det rätt. Du länkar till en sajt som säljer fläkten för 95kr, men du vill ha 125kr för samma fläkt. Förklara för mig varför man ska köpa den från dig istället för butiken du köpte den ifrån, speciellt när det kostar mer att köpa den från dig.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

Men problemet är nog LITE större i Kina, det är ju inte bara direkt Media industrin som sitter illa till där. Jag tycker såna fall vi ska ta vad det kostar, sverige kan jättegärna sluta med att ha svansen mellan benen som vi haft dom senaste typ 80 åren.

Men det är bevisligen ett tillräckligt stort problem då dom redan idag trycker på att den svenska regeringen ska ta i hårdare mot fildelare.

Sedan säger jag inte att jag är för eller emot fildelning. Jag påpekar bara att det kostar mer än en "bredbandsskatt" om vi legaliserar fildelning i Sverige.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

Så du och "många andra" försöker alltså säga att man ska lägga sig på ryggen och ta skit för något som US inte kan beskylla ett helt land för? Vanligtvis så gör väl såna blockeringar av länder som köper inte saker för att göra vapen och annat elakt? Bra att det värderas lika högt som en länkportal

Det handlar inte bara om USA och om krig. Kina har rätt ordentliga problem med att gå med i WTO av den enkla anledningen att dom gör för lite i Kina mot piratkopiering. Visst, vi kan tillåta fildelning i Sverige, men vi måste vara på det klara med vad det kan komma att kosta.